Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dysk

Rocky.

Pytanie

Opublikowano

Cześć, ostatnio moja siostra grając w simsy 3 zauważyła że komputer na minutę czy dwie dostaje laga, nie reaguje na nic.

Nie wiedziałem co się może dziać. Dzisiaj gdy grałem w cs nareszcie mi się ściął komputer (przez co zjebałem 2 rundy turniejowe).

Wyszedłem z gry bo dostałem vote kicka za afk. Po wyjściu z gry ścinał się co chwilę. Wyglądało to tak: 1-2 minuty laga - 5 sekund działa - 1-2 minuty laga - 5 sekund działa, strasznie to wkurwiało to go wyłączyłem przyciskiem z tyłu na zasilaczu. Po kilku sekundach włączyłem go ale nie wykrył dysku (na tym pierwszym ekranie po wlączeniu nie było widać dysku), kolejny ekran:

Loading operating system

Disk boot failure... dalej wiecie o co chodzi.

Zdjąłem bok obudowy, włączyłem wiatrak w opór i przystawiłem go do komputera xD Za chwilę już mogłem go normalnie włączyć. Teraz działa wszystko normalnie, wykonałem quick scan w hd tune bo myślałem że bad sectory mogło wyjebać, nic nie znalazło, wszystko dobrze.

Na pełne skanowanie nie mam czasu, mógłbym jutro to zrobić po robocie.

Teraz takie moje pytanie: czy może nawalać dysk przez przegrzanie? :D

Dodam że grając w cs, kiedy jestem w grze ogólnie wiatraczki na procesorze i gpu działają cicho i wolno. Gdy przełącze alt+tab'em do windowsa komputer zaczyna buczeć jak pojebany.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temperatury podczas siedzenia w necie :P

Zaraz odpale np ets2 i dam ss po graniu.

@DnaloPub

HWmonitor pokazał że najwięcej było 38 stopni. Grałem w metro 2033 i ets2.

Jak dalej tak będzie to chyba nie będzie grania w lato :p

Albo jak już to postawić wiatrak przy komputerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...