Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie Plików Przed Wypakowaniem.

Spopi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Prace nad moim serwerem idą dość intensywnie, ale mam jedno pytanie.

Czy da się jakoś zabezpieczyć np. plik root przed wypakowaniem. Nad clientem przesiedziałem parę nocy i nie chcę aby ktoś teraz sobie to bezczelnie przywłaszczył.

Proszę o pomoc i z góry dzięki.

02758850976702993171.png
Opublikowano

Moze o to Ci chodzi

To jest ukryta treść, proszę

U Ciebie powinno dzialac lecz gdy do kogos innego wyslesz juz nie otworzy tych plikow ;d a jak to nie zadziala to poszukaj sobie cos typu "szyfrowanie plikow" etc pzdr

xfz40l.jpg

Opublikowano

Po zaszyfrowaniu plików w ten sposób nikt inny np. Ty nie będzie mógł rozpakować mojego root.exp i root.eix?

02758850976702993171.png
Opublikowano

A teraz sobie wyobraźcie, że skoro plik zostanie zaszyfrowany to skąd klient ma wiedzieć jak go odszyfrować ? Przecież z niego korzysta.

Boo: czyli prawie jak narodziny Frankenstein'a.

http://www.youtube.com/watch?v=UXBdZu82-9A

Opublikowano

Spoko rozszyfrowuje bo ma całą definicję zapisaną rozkodowania,

wiec żeby zakodować jakiś plik z folderu pack, musielibyście napisać maleńki programik który szyfruje dane, oraz drugi plik który włacza grę używając definicji rozszyfrowania.

Boo: czyli prawie jak narodziny Frankenstein'a.

http://www.youtube.com/watch?v=UXBdZu82-9A

Opublikowano

Logicznie to up ma chyba racje bo akces do folderu zostal ograniczony haslem a wiec program korzystajacy z tego folderu tez bedzie musial wpisac to haslo.

wakow9.png
Opublikowano

@2x up

a jakim cudem jak sie hasła szyfruje np. w navicacie jak sie konto zaklada to tam podaje sie w hashu(czy w czyms takim) i jakos serwer to rozkoduje a czlowiek nie...

haslo:mpcforum

zakodowane haslo: *Hmfa235fasfip12

Zastanawiam się czemu się bierzecie do odpowiedzi w tematach o których nie macie zielonego pojęcia.

Hashowanie haseł polega na tym, żeby się nie dało odkodować hasła(md5 już pękło, ale do większości zastosowań wystarczy).

Działa to w ten sposób.

W bazie masz hash hasła.

Osoba wpisuje hasło w kliencie/na stronie w formie niezahashowanej - hasło jest hashowane a otrzymany hash jest porównywany z tym kodem - jeżeli jest identyczny to oznacza, że wpisane hasło jest identyczne z tym zahashowanym:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...