Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

S4 vs. Z1 - Co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są 2 wersje Galaxy s 4 jedna z 4 rdzeniowym Snapdragonem 600 , a drugie z Exynosem Octa  , 

Wg. danych lepszą baterię ma Sony Z 1 ,  a jego procesor jest pomiędzy dwoma wersjami Galaxy S 4 ,  

Minusem sony jest to że nie posiada fizycznych przycisków (wstecz, home, aplikacje) , i słabo odwzorywowuje kolory, ja bym brał jednak Z1 ze względu na to że oczu tak nie psuje. I jest bardziej wydajny od 2 wersji Galaxy S 4 i ma lepszą baterie.

Opublikowano

Dłużej posłuży Ci Oneplus One bo to najwydajniejszy smarfton świata.

Potrzebne jest do niego zaproszenie, marketing beznadziejny. A w sklepie droższy o ~500 zł.

Co do tematu.

S4 bardziej do gier i apek, Z1 także ale w bardziej hardcorowym terenie.

Porównanie telefonów:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7363/7002/0/0/

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

S4 bardziej do gier i apek

LOL, coś ze taczłizem i gorszymi bebechami jest lepsze do gier i apek? Dawno Cie w tym dziale nie było, chyba lekko się zacofałeś. 

Przecież wiadomo że Z1 jest lepsza, jak nie pod względem bebechów to i ekranu, chyba że ktoś lubi oglądać zombie tygrysy na amoledzie. 

PS Razer rzuć info do jakiegoś admina żeby podregulował tu regulamin, żeby w każdym temacie było napisane z jakiej dystrybucji ma być telefon bo ten troll psycholog mnie wykończy :l dość karmienia trola :l

lownfast

Opublikowano

LOL, coś ze taczłizem i gorszymi bebechami jest lepsze do gier i apek? Dawno Cie w tym dziale nie było, chyba lekko się zacofałeś. 

Przecież wiadomo że Z1 jest lepsza, jak nie pod względem bebechów to i ekranu, chyba że ktoś lubi oglądać zombie tygrysy na amoledzie. 

PS Razer rzuć info do jakiegoś admina żeby podregulował tu regulamin, żeby w każdym temacie było napisane z jakiej dystrybucji ma być telefon bo ten troll psycholog mnie wykończy :l dość karmienia trola :l

http://www.phonearena.com/phones/compare/OnePlus-One,Sony-Xperia-Z1/phones/8603,8000
http://www.phonearena.com/phones/compare/OnePlus-One,Samsung-Galaxy-S4/phones/8603,7597
Opublikowano

Pytanie za sto punktów - no i? 

Nigdzie nie napisałem że Z1 jest lepsza od Chinoli, tylko że jest lepsza od S4 poza tym zacznij w końcu czytać ze zrozumieniem, zrób dla mnie chociaż tyle i zacznij myśleć. 

lownfast

Opublikowano

Z mojego postu wynika że w regulaminie działu powinien być jakiś punkt dotyczący pytań "co jest lepsze, co kupić?" do tego jakiś zgrabny generator czyli coś w stylu: 

http://www.mpcforum.pl/topic/987868-nowy-generator-zlecen/ 

i wtedy doda się podpunkt z jakiej dystrybucji ma być telefon Polska/Europa i daleki wschód może wtedy ograniczy się twój spam. 

beki

ktoś w ogóle używa jeszcze takiego wyrażenia? Dawno mnie w gimnazjum nie było i nie wiem. 

lownfast

Opublikowano

troll psycholog 

I znowu widać twój poziom , również mogę powiedzieć "ograniczyć twój spam" bo widzę Cię w każdym temacie . Ja polecę dobry smartfon a ty zaczynasz pisać swoje denne argumenty aby wyszło na twoje. Zrozum że twoje Polszkie szmartfony są słabe , dlatego ty zawsze odradzasz kupna Chińczyka.

Opublikowano

Z1 i S4 pobije ci Xiaomi Mi3 jako iż była w chinach przedsprzedaż to za niedługo może cena MI3 spaść drastycznie.

Ja bym stawiał na Xiaomi Mi3. Samsung wygląda jak samsung, kupisz takiego Ace 2 i będzie wyglądał jak S5 tylko że z większym wyświetlaczem. Nigdy mi się nie podobało to że samsung nie rozwija swojego designu. Może tam zmieniają materiał z jakiego jest zrobiony fon, etc. Co z tego ze ma AMOLED... 

Czekam jak chińska firma Xiaomi Mi3 podbije całą europe, bo dzis, w chinach, jest to najbardziej popularny i wyśmienity smartfon.

Opublikowano

Potrzebne jest do niego zaproszenie, marketing beznadziejny. A w sklepie droższy o ~500 zł.

Co do tematu.

S4 bardziej do gier i apek, Z1 także ale w bardziej hardcorowym terenie.

Porównanie telefonów:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7363/7002/0/0/

O jakie 500zł ? 200zł max ... 

@1361622928-U485574.pngKurtz Lepszy będzie Oneplus one , MIUI jest "ograniczone" i nie ma do niego żadnych modyfikacji.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKurtz Lepszy będzie Oneplus one , MIUI jest "ograniczone" i nie ma do niego żadnych modyfikacji.

Dobra, przesadziłem ale to jest zazwyczaj 100 dolarów różnicy czyli ~330 zł.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

System zawsze można zmienić. Xiaomi w swoich flagowcach wrzuca co tydzień aktualizację więc nie jest tak źle. Dodatkowo ma ogromną społeczność więc na brak modyfikacji nie narzekaj ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...