Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Source, o co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Na forum niedawno wyciekło to całe "Source".
Przeglądając różne tematy gdzie ludzie się pytają "jakie pliki?", odpowiedzi są różne. Pojawiają się jeszcze takie, "chyba, że masz source".
I tutaj moje pytanie, posiadając takie source co mógłbym robić w plikach i jak tego source użyć?
Jeśli ktoś może mi pomóc to proszę pisać tutaj albo na P.W :)

Już wkrótce...
2uotp1t.png

Opublikowano

W paczce od kraizy znajduję się source game, czyli cały silnik w kodzie c++. Dzięki temu każdy może skompilować własnego game i zrobić w nim cuda niewidy. Bez tego wycieku większość pseudo techników z tego forum by nie istniało. W tej paczce jest też masa programów które używał gf.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

W paczce od kraizy znajduję się source game, czyli cały silnik w kodzie c++. Dzięki temu każdy może skompilować własnego game i zrobić w nim cuda niewidy. Bez tego wycieku większość pseudo techników z tego forum by nie istniało. W tej paczce jest też masa programów które używał gf.

Dokładnie, ale tutaj pasuje bardziej słowo "używa"

@topic

Z tego source możesz zrobić nawet cs'a.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Dokładnie, ale tutaj pasuje bardziej słowo "używa"

@topic

Z tego source możesz zrobić nawet cs'a.

yhm nie wiem w jaki sposób :D

Amxxy ważą około 5mb i jest to silnik cs a cały serwer składa się z pluginów. Więc nie wiem :D

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Aha, czyli żeby mieć z tego użytek trzeba umieć c++ :)

Już wkrótce...
2uotp1t.png

Opublikowano

Właściwie wystarczy przejrzeć kod i już można dodawać proste rzeczy nie znając C++.

Ta jeśli chcesz się pobawić w to co można zrobić diffami na starszych game. Do czego nowego znajomość c++ w średnim stopniu jest raczej wymagana. Chociaż ktoś kto miał styczność z innymi językami bez nauki tego języka szybko ogarnie ten kod.

1EPZ6G.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...