Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry MMORPG

RapidoTT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,szukam gry mmorpg dobrze by było gdyby spełniała takie kryteria :v

-Różnorodność klas i skilly (Kto nie lubi wypierdolić combo skilly w przeciwnika? :v
-Rozbudowane PvE i PvP
-Nie chce gry p2w (wiadomo każda gra ma różne "mikropłatności" które pomagają ale nie chcę tego odczuć aż tak bardzo.)
-Możliwość stworzenia własnej uniwersalnej postaci tzn.Aby była różnorodność przedmiotów a nie że będę chodził w X zbroi tak jak milion Y osób bo nie ma innego wyboru.
-PL/EN bez różnicy.
-Bez żadnej cukierkowej grafiki ;_;
-Abym mógł coś osiągnąć nie grając w to 5lat,w grze chcę się bawić wiadomo (TAK CHCĘ IZI GRĘ BEZ HARDUF PLZZZZZZZZZZZZ)

Grałem w NeverWinter,Metin2,Diablo,WoW'a,Path Of Exile.

L2P E1 PLZ :v

Opublikowano

polecam neveerwinter albo Shaiya ;)

Pomogłem ?!.. Daj "Lajka"..Ciebie to nic nie kosztuje..a Mnie to Motywuje ;]...

Opublikowano

Polecam Blade & Soul, Aion, Tera online, Vindictus (chociaż tutaj nie ma zbytnio możliwości stworzenia swojej własnej postaci w 100%).

Opublikowano

Polecam Rift Ma wszystko co opisales 

-PvE rozbudowane na maxa jeszcze nie widzialem by w jakiejś grze było tyle możliwosci rajdowania, dungowania, zwiedzania swiata, czy grindowanie golda, a co do PvP no to jak PvP duzo battlegroundow wszystkie o innej tematyce oraz pkt strategicznych.

-roznorodnosc klas jest ogromna dodatkowo buildy skladaja sie z 3 klas ktore laczymy na wszelaki sposob np by na pvp miec wszystkie żywioły by robic normalne DMG itp dodatkowo buildow mozna miec naprawde duzo i mozna je sobie zmieniac podczac rozgrywki bez wydawania kasy czyli np masz build pod expa pod Ogien bo byl przydatny chwile temu ale teraz jestes na mobach co maja obrone na ogien to zmieniasz sobie build na blyskawice czy lod.

-Gra ma butik ale nie mozna nazwac go P2W, w tej grze jest tyle walut ze trudno sie polapac i tylko jedna jest premium [ credyty ] wszystkie inne sa dostepne tylko w grze, oraz butik jest tak zrobiony ze itemki mozna zdobyc przez 2 rodzaje platnosci, jako iz to jest butik spora ilosc itemkow jest za credyty ale druga platnosc to na przyklad gold, planeterium i inne waluty, sa tez itemki gdzie nie ma opcji placenia credytami, a dodatkowo credyty mozna kupic sobie w grze przez itemek o nazwie REX. wiec podsumowując da sie kupic WSZYSTKO za golda lub walute ktora zdobywamy z pokonania bosow albo riftow co sprawia ze ta gra nawet jak placisz miliony zlotowek to nie sprawia ze jestes miliony lat swietlnych przed innymi a jedynie pare kilometrow gdzie da sie ich latwo zlapac i byc na ich poziomie.

- jezeli chodzi o twoja postac ktora bedzie inna od wszystkich jest tutaj troche slabiej lecz moge sie nie orientowac tak czy siak zrobienie postaci z itemkami o najlepszych statach wymaga nie lada wysilku i w miesiac po wbiciu lvl capa tego nie osiagniesz co sprawia ze na pewno nie bedziesz latal w takich samych itemkach jak inni :P ale z tego co widzialem jest duzo rodzai zbroi oraz broni co moze sprawic ze jest jakas roznorodnosc ale ja jeszcze do tego etapu nie doszedlem wiec nie bede mowic na ten temat, plus sa kostiumy co oczywiscie zmieniaja wyglad twojej postaci i tutaj raczej jest juz spora gama wyboru.

-serwery EU mozna grac przez steam, lecz sciagniecie glypha i tak jest wymagane lecz steam wszystko robi za ciebie.

-cukierkowej grafiki nie ma ^^ jest wrecz odwrotnie mocny, krwiożerczo-mroczny świat.

-jeżeli chodzi o trudnośc gry to myśle że jest na poziomie WoWa czyli wbijanie lvla potem robienie gearu, i potem pvp pve z odpowiednimi buildami i ludzmi [ oczywiscie co sklada sie na pvp i pve nie bede mowic bo tego jest za duzo i chyba dzieki fast eventom czyli rifty i innego rodzaju najazdy gra ma wiecej opcji niz WoW bo te systemy sa mocno rozbudowane nie tylko w ilosci ale takze co mozna z tym robic co sprawia ze jeżeli chodzi o content moze Rift rywalizować z WoWem na rownym poziomie plus ma też swoja unikalna fabule lecz jednak fabula z wowa jest ciagnieta juz pare nascie ladnych lat i jest kontynuacja z W3 co sprawia ze jest bardziej rozbudowana]

Jeżeli grałeś w WoWa a czegoś ci brakowało lub nie podobała ci się oprawa graficzna to Rift bedzie Trafem w 10. Jezeli coś zapraszam na serwer europejski Zaviel na ktorym ostatnio duzo polakow startuje. teraz 6 bedzie aktualizacja dodadza pare pierdolek i to bedzie 2.8 ktore jest przygotowaniem pod 3.0 czyli nowy content w szczegolnosci.

76561198013232167.png

Opublikowano

a o co chodzi z tymi zablokowanymi postaciami ? nie ukrywam że pograł bym tymi którymi akurat nie mogę... jeżeli nie jest płatna gra to skąd to :) ?

Opublikowano

to są dodatkowe soule ktore wyszły w dodatkach i kupuje sie je w grze czy to za credyty czy to za platyne [ standardowa waluta ] jezeli znasz sie na gospodarce to gdy wbijesz 60 lvl i podropisz na nim itemki przez tydzien dwa bedziesz wstanie kupic je sobie bez wiekszego problemu. Na ta chwile i tak sa dostepne wszystkie [po za wlasnie tymi dwiema dodatkowymi] i pozwalaja one zrobic buildy na wszelaki sposob wiec duzej roznicy nie widac gdy sie ich nie ma zwlaszcza na PvP. 

Moim zdaniem jezeli chodzi o gospodarke ta gra trzyma sie lepiej od WoWa tzn nie trzeba okolo miesiaca dropic i farmic golda by sobie kupic cos bardzo fajnego na postac, lecz nie jest tak latwo zwlaszcza jezeli chodzi o zbieranie itemkow czy do PvE czy do PvP jednak jest ciut latwiej o ile ma sie ogarnieta ekipe.

Jezeli ktoś  chce grac zapraszam na serwer Zaviel strona guardian ostatnio wystartowalo sporo polakow ktorych zbieramy na tym tsie : ekiparemontowa.tsdns.pl i mozliwe ze powstanie gildia lecz by to sie stalo potrzeba jeszcze troszke ludzi.

76561198013232167.png

Opublikowano

Chyba sobie zagram, a że lubię leczyć wezmę "kapłana", exp w tanku, ale mam kilka pytań otóż:

- max lvl to 60 ?

-czy dungeony są trudne po wbiciu maxa chodzi mi to to że (gralem sporo w wow) w WoW był wymagany item lvl czy w rift jest cos podobnego ? Czy może instancje są proste i można je spokojnie robić? Jak nie to troche lipa bo nie lubię zbierać w dps eq pod inny spec za długo to trwa.

Opublikowano

Powiem tak z tego co sie orientuje

-cap lvl 60 ale z patchem 3.0 bedzie 65 plus nowy content

-jezeli chodzi o dungi to rozbije to na 2 pkt czyli trudnosc tak jest mega trudno plus wypady na bosy oraz rajdowe rifty sa tez mega trudne i nie robi sie tego w 15 min, a zakonczenie danego rajdu czasem rozchodzi sie w czasie 2 miesiecy i to nie przez slabe itemki lecz slabe zgranie lub zla taktyka grupy rajdujacej [ mowia ze najlepsze rajdy oraz wypady na bossy sa pare razy trudniejsze od tego co jest w WoWie ]

- a jezeli chodzi o to jak z itemkami na dungi to jest tez obowiazkowe posiadanie dobrego gearu tzn nie jest tak ze jak nie masz iles tam statow w itemie to nie mozesz wejsc na dunga tylko po prostu spadniesz na hita [ mimo iz najlepsze rajdy nawet z najlepszymi itemkami bez ogar kaplana spadaja na hita od AOE ] a by dropic sety gearu to albo kupujesz za walute "eventowa" albo dropisz na jakims tam rajdzie nie powiem jakim bo nie doszedlem do tego etapu jeszcze, ale ludzie na same itemki wlasnie nie mowia ze jest jakos trudno, ta gra to wyzwanie pod wzgledem taktycznym niz ekonomicznym ^^.

Gra jest trudna jezeli chodzi o PvE, plus zrobienie wszystkich achivmentow nie jest czasem tak proste jak to jest w WoWie juz przez samo to ze rajdy nie sa tak "latwe" jak w WoWie wiec zrobienie achivmenta jest trudniejsze.

76561198013232167.png

Opublikowano

Do rajdów jestem przyzwyczajony nie raz siedziało sie po 3 godziny i męczyło jednego bossa, ba 4 miesiące zajeło nam zabicie głównego bossa na Wotlk wow-a (na hc oczywiście :D) więc z tym luz, co do itemków to pytanie tylko czy instancje są w wersji hero i norm jak tak to wychodzi na to że normalnie jak w wow-ie najpierw na norm zbierasz mniej więcej eq takie normalne + coś z craftu później męczysz się na hc (jako heal liczyłem zawsze na dobrego tanka, a że mam umiejętności więc poradzę sobie ). Farme achivów również lubię także spoko. Jedyne co mnie martwi to czy ta gra przypadkiem nie jest trochę p2w ? bo zauważyłem pełno itemków w shopie jakis unikatowych za credyty... jak tak to sobię daruje. 

+ na "instant adventure" zauważyłem że ja dostaje wielkie gówno za skończenia jakieś zielone itemki i raz na 10 item do wymiany na planerite, natomiast niektórzy ciągle dostają po 50x tych itemków na wymiane... tak więc o co biega ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...