Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra przez hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pytanko, czy można grać na serwerze hamachi minecraft pod wersje 1.7.2 na jednym łączu internetowym? Chodzi oto, że mam stworzony serwer, jestem z bratem połączony przez hamachi i mamy jeden internet, i gdy brat wpisze ip serwera nie wynajduje mu wogóle serwera, a ja normalnie moge grać. Może być to wina tego samego łącza internetowego? Prosze o pomoc, daje like za każdą pomoc.

Witam i o pomoc pytam :)  <3 

Opublikowano

Jak macie 2 kompy w 1 domu i to samo łącze internetowe to zamiast bawić się w serwery hamachi, udostępnij przez LAN

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Ale on tylko u mnie nocuje i gdy wrócie do swojego domu chcem tez razem grac, a teraz równiez z kolegami, a on niemoze sie połączyc a inni tak.

Opublikowano

Macie tą samą wersję hamachi? Czy przy jego nicku na hamachi jest zielona kropka? Antywiry i firewalle wyłączone? Ip v4 czy v6 ??? Z portem czy bez ???

@ EDIT

Spróbuj połączenie bezpośrednie. Co konkretnie wyskakuje podczas próby połączenia???

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Mamy tą samą werse hamachi. Jest zielona kropka na hamachi w sieci. Powyłączane wszystko. Z portem 25566, bo domyslny 25565 niedziala.

PS. Dzieki wielkie ziomek!! Połączenie bezpośrednie załatwiło wszystko!!

Opublikowano

Nie potrzeba ci nawet hamachi odpalasz serwer ( oczywiscie w server ip nic nie moze pisac ) i twój brat wpisuje localhost i działa :)

A jak to nie pomogło napisz do mnie na PW

585571426179277855228.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...