Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam,Origin i inne platformy

robi222pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co sądzicie o tych wszystkich platforamch Steam,origin,jakiejś uplaye itp?

Według mnie to bez sensu ani jednej takiej platformy nie lubię.Wiem że większość będzie za ponieważ nie trzeba ani płyt wkładać itp.Ale ja i tak wole włożyć płyte i koniec.Kolejna rzecz dla których nie lubię tej platformy to to że nie można już pożyczac gry koledze ponieważ kod już jest zarejstorwany na innym koncie ... Wiem że pewnie to też dla hajsu jest zrobione no bo jak się pożyczało gre to kolega pograł i koniec a teraz to jak chce pograć to musi kupić.Ciekawe co jeszcze za idiotyczne rzeczy wymyślą.Co wy sądzicie o tych platformach

A tak nie na temat:Też sądzicie że teraz to same strzelanki tworzą?

Opublikowano

nubie możesz wyłączyć tą ochronę na kod gdy uruchamiasz steam na innym kompie

to się chyba nazywało ''steam Guard'' w opcjach/ustawieniach

nie sądzimy

Opublikowano

Steam > Uplay > Origin

Ja chciałbym kupować gry w pudełkach i instalować płytą bo wtedy mogę sobie robić fajną kolekcję z pudełek ale z funkcją Steama żebym miał dostęp do wielu dodatków. Wtedy byłoby dla mnie perfekcyjnie ale czasy się zmieniają i ludzie chcą szybciej i więcej oraz łatwiej więc robią platformy pozwalające na pobieranie gier masowo bez płyt płacąc przez internet kartą kredytową. Do owych platform nic nie mam, no może oprócz Origin bo to EA(dużo płatnych dodatków, premium).

Nie tworzą samych strzelanek, tworzą w miarę równo wszystkie gatunki tylko możliwe że otaczasz się wokół informacji o samych strzelankach.

Opublikowano

Nie robią samych strzelanek, jakbyś obserwował steam Greenlight to byś widział że platformówki robią i inne . Poza tym NAJPIERW SIĘ ZAPOZNAJ Z TYMI PLATFORMAMI bo steam wprowadził steam family sharing i można pożyczać gry a gry w cyfrowej dystrybucji są lepsze bo szanujesz surowce a gry w cyfrowej wersji są tańsze (Nie hejtujcie od cebulaka)niż na płytach a z pożyczaniem to wystarczy że kolega ma konto steam i już mu udostępniasz.

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

ok ok dobra każdy ma swoje zdanie wiem jedni przepadają drudzy nie.I powiem wam że jakoś byłem dzisiaj w sklepie i większośc gier to strzelanki lub z przemocą(byłem w mediamarkt)

Opublikowano

Steam jest fajny bo można dorwać produkcje od mniejszego studia, które nie wydaje wersji pudełkowej i dodatkowo mają fajne przeceny. Inne z wyżej wymienionych są mi obojętne. 

Wpychają swoje instalki do swoich produkcji tylko żeby zwabić klientów. Origina zainstalowałam tylko po to żeby zgarnąć simsy za friko :P

Osobiście o wiele lepiej mi się patrzy na półkę z kolekcją gier w fajnych pudełkach niż na stronę internetową z listą.

Wolę mieć namacalny dowód na posiadanie gry, no ale to jest kwestia indywidualna. Co kto lubi :P

58815786.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...