Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maksymalna ilość FPS?

nojs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z FPS'ami, mianowicie taki: mam stałe 60 FPS. /com_maxfps 125 nie działa. Po prostu mam stałe, bez zmian 60 FPS. Gram na full detalach, ale nawet na najgorszych mam 60.

Proszę o pomoc bo chciałbym jednak mieć to 125 czy 250 FPS.

Opublikowano

Opcje graficzne- v-sync/synchronizacja pionowa masz pewnie zaznaczone.

Teraz sprawdziłem, nie v-sync, tylko sync every frame. Dobra już jest wymarzone 125 FPS, dzięki.

@Edit

A jeśli można, przy okazji. Czy opłaca się grać na full detalach? Bo tam cienie i bajerki, a może coś zmniejszać widoczność i te sprawy.

Opublikowano

Proponuję włączyć cienie ( o ile zwracasz na nie uwagi ) to ci pomoże na pewno kogoś zabić ;)

U mnie w tematach 1 post = 1 like  :) 

Opublikowano

Teraz sprawdziłem, nie v-sync, tylko sync every frame. Dobra już jest wymarzone 125 FPS, dzięki.

@Edit

A jeśli można, przy okazji. Czy opłaca się grać na full detalach? Bo tam cienie i bajerki, a może coś zmniejszać widoczność i te sprawy.

v-Sync = Vertical Synchronization czyli synchronizacja pionowa, nie wiem jaka masz wersje gry.

Nie bardzo rozumien co masz na mysli piszac "oplaca sie". Podaj spec swego kompa i co masz zamiar grac, soft? promod? pub? lige?

28co9z8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...