Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wywala po wyborze postaci - temat wielokrotnie poruszany na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam mały problem z serwerem.

Korzystam z kompilowanych plików pod windowsa z mainline_sg, z binką podobnie. Napotkałem mały problem a mianowicie, chciałem udostępnić serwer do zewnątrz, więc odblokowałem porty w routerze, ustawiłem DMZ, wyłączyłem zapore (ESET 7), no wszystko fajnie, ale... jeżeli ustawie game aby bindowało z ip 127.0.0.1 to ja się mogę zalogować a innych wywala po wyborze postaci, natomiast jeżeli ustawię bindowanie na zewnętrzne ip inni mogą się normalnie logować natomiast mnie wywala. Jeżeli nie ustawie bindowania game sam zbinduje sobie na adresie 192.168.1.1 (IP wew z routera), i jest to samo co na 127.0.0.1. Porty mam odblokowane, sprawdzałem z zewnątrz. w logach widnieje tylko informacja o logowaniu.

Moje pytanie do ekspertów, szukałem w kodzie game czy sprawdza ip przychodzące i odrzuca na zasadzie zew/wew ale nigdzie czegoś takiego nie widzę, jeżeli macie rozwiązanie, proszę pomóżcie mi lub chociaż nakierujcie na dobrą drogę ;-)

Próbowałem tak samo na hamachi z portmapem, i freebsd lecz nadal to samo.

Pozdrawiam. :-)

@Edit
Dodam że wszystkie inne aplikacje typu mysql, apache czy ftp działają prawidłowo.

Opublikowano

@Migren

co mi da ten poradnik oprócz tego że uruchomie pliki :-<

jak pisałem porty mam odblokowane, to siedzi chyba gdzieś w game albo w bince

Opublikowano

Heja Pandokret :)

Masz pozdrowienia od Mateusz z Mcn*c :D

Powiedz mi jakiego adres ip uzywasz ty ;) kiedy inni moga sie logowac.

Jakim oni jakim ty. Moze juz napisales, ale nie wyraznie dla mnie.

sygna.png

Opublikowano

Witam,

mam mały problem z serwerem.

Korzystam z kompilowanych plików pod windowsa z mainline_sg, z binką podobnie. Napotkałem mały problem a mianowicie, chciałem udostępnić serwer do zewnątrz, więc odblokowałem porty w routerze, ustawiłem DMZ, wyłączyłem zapore (ESET 7), no wszystko fajnie, ale... jeżeli ustawie game aby bindowało z ip 127.0.0.1 to ja się mogę zalogować a innych wywala po wyborze postaci, natomiast jeżeli ustawię bindowanie na zewnętrzne ip inni mogą się normalnie logować natomiast mnie wywala. Jeżeli nie ustawie bindowania game sam zbinduje sobie na adresie 192.168.1.1 (IP wew z routera), i jest to samo co na 127.0.0.1. Porty mam odblokowane, sprawdzałem z zewnątrz. w logach widnieje tylko informacja o logowaniu.

Moje pytanie do ekspertów, szukałem w kodzie game czy sprawdza ip przychodzące i odrzuca na zasadzie zew/wew ale nigdzie czegoś takiego nie widzę, jeżeli macie rozwiązanie, proszę pomóżcie mi lub chociaż nakierujcie na dobrą drogę ;-)

Próbowałem tak samo na hamachi z portmapem, i freebsd lecz nadal to samo.

Pozdrawiam. :-)

@Edit

Dodam że wszystkie inne aplikacje typu mysql, apache czy ftp działają prawidłowo.

Jeżeli innych wywala po wyborze postaci to na 100% klient, ostatnio pomogłem w tym i też Tb mogę pomóc, dam Ci tylko 3 pliki i te pliki muszą być dla tych którzy chcą wejść na serwer ^^

Ech wiesz w dzisiejszych czasach nie ma expertów no i albo odsyłają do tematów i mają gdzieś albo omijają temaciki bo są tacy pro elo kozacy bez urazy oczywiście.

Mogę zaprezentować Ci że wejdę na Twój serwer jeśli nie wierzysz czy coś :P

I chcesz udostępnić chyba serwer na zewnątrz xD bo jak do zewnątrz to ja nie kminie tego xD bo wtedy zaprzecza dalszą Twoją wypowiedź xD tak tylko wolę dopytać teraz, chcesz mieć serwa na kompie i na IP z routera i by inni wchodzili czy tylko Ty chcesz wejść na serwer ?^^

Jeżeli zechcesz mojej pomocy to z góry mówię, jak kogoś innego posłuchasz to ja już dalej nie będę Ci pomagać gdyż nie trawię tego jak ktoś zmienia bądź słucha się 2 osób ;p

Zatem jeżeli chcesz bym pomógł, zrób tak by każdego innego wywalało a Cb żeby nie wywalało :) reszte może omówmy na PW typu podasz mi IP itd ?

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@Migren

co mi da ten poradnik oprócz tego że uruchomie pliki :-<

jak pisałem porty mam odblokowane, to siedzi chyba gdzieś w game albo w bince

co ma 40+ game lub binka do połączenia z serwerem,nie ma już w nich pongu i innych smieci a tym bardziej nie sprawdza nic ip....,no prosze cię robisz serwer i tak prostej rzeczy nie wiesz .  jeśli to wina klienta zrob jeszcze coś takiego usuń wszystkie konta i postacie i rób od nowa jak wtedy wywali to coś z klientem.

równie dobrze może padać logowanie i też będzie wypierdalać postać wtedy patrzysz w syserr auth czy nie pluje się.

kolejną sprawą  może być to ze nie potrafisz zrobic serwa to znaczy dobrze go skonfigurować  na początek radził bym ci pobawić się z maszyną terenzo opisał tam ładnie jak postawic serw hamachi  jak ci sie uda spróbujesz na routerze i wtedy jak ogarniesz wszystko wziąść się za nowsze pliki.  Pozdrawiam

Opublikowano

co ma 40+ game lub binka do połączenia z serwerem,nie ma już w nich pongu i innych smieci a tym bardziej nie sprawdza nic ip....,no prosze cię robisz serwer i tak prostej rzeczy nie wiesz .  jeśli to wina klienta zrob jeszcze coś takiego usuń wszystkie konta i postacie i rób od nowa jak wtedy wywali to coś z klientem.

równie dobrze może padać logowanie i też będzie wypierdalać postać wtedy patrzysz w syserr auth czy nie pluje się.

kolejną sprawą  może być to ze nie potrafisz zrobic serwa to znaczy dobrze go skonfigurować  na początek radził bym ci pobawić się z maszyną terenzo opisał tam ładnie jak postawic serw hamachi  jak ci sie uda spróbujesz na routerze i wtedy jak ogarniesz wszystko wziąść się za nowsze pliki.  Pozdrawiam

OMG xD

A Ty nigdy nie stawiałeś tak więc siedź cicho ;D ja Ci powiem tak że inni prócz jego nie wejdą na serwa bo i tak bez 3 plików nie ma szans by się ktokolwiek na jego serwer zalogował ;p

Ja napisałem wyżej moje wymagania, jeżeli autor spełni je to pomogę, jeśli nie to niech sam sobie radzi ;3

Teraz czekać aż wejdzie i napisze ;d

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Migren

nie jestem nobkiem w tych tematach, jak byś przeczytał do końca zrozumiałbyś że tu jest inny problem ;-)
@kamil2321
nie wierze trochę że to wina plików klienta ale spróbujemy :D
@tony
Dzięki za pozdro :P miałem sporą przerwe w metku, zaczynam od nowa ;-)
Tak wgl to co sie dzieje  z forum? :P Miałem co do niego nadzieje :P

wytłumaczę jeszcze raz:

serwer chodzi normalnie elegancko, jeżeli w configu nie ustawie BIND_IP game pobierze sobie ip z karty sieciowej, znajduje 192.168.1.1 i na tym binduje, na ten adres mogę się normalnie zalogować. Ale jak daje komuś moje zew ip żeby zalogował sie na serwer loguje go tylko do postaci i wywala, jeżeli w CONFIG ustawie BIND_IP: moje zew ip, inni mogą sie logować a mnie wywala z wyboru postaci.

Opublikowano

@Migren

nie jestem nobkiem w tych tematach, jak byś przeczytał do końca zrozumiałbyś że tu jest inny problem ;-)

@kamil2321

nie wierze trochę że to wina plików klienta ale spróbujemy :D

@tony

Dzięki za pozdro :P miałem sporą przerwe w metku, zaczynam od nowa ;-)

Tak wgl to co sie dzieje  z forum? :P Miałem co do niego nadzieje :P

wytłumaczę jeszcze raz:

serwer chodzi normalnie elegancko, jeżeli w configu nie ustawie BIND_IP game pobierze sobie ip z karty sieciowej, znajduje 192.168.1.1 i na tym binduje, na ten adres mogę się normalnie zalogować. Ale jak daje komuś moje zew ip żeby zalogował sie na serwer loguje go tylko do postaci i wywala, jeżeli w CONFIG ustawie BIND_IP: moje zew ip, inni mogą sie logować a mnie wywala z wyboru postaci.

Rozumiem, odpisałem Ci na PW :)

Myślę że powinno pomóc jak Ci tam napisałem a jeśli tak się nie stanie to nie trać nadziei we mnie że nie pomogę czy coś bo wtedy faktycznie nie pomogę ^^

To nie koniec rozwiązań żeby nie było ;p

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...