Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Trwa Ładowanie systemu windows - zawiesza się.

EasyDead

Pytanie

Opublikowano

Cześć. Mam pewny problem z komputerem. W czwartek odebrałem go z naprawy. Serwisant wymienił baterie od biosu i od nowa zainstalował windoswa 7 i wszystko pokonfigórował. Było okey 1 dzień. Dopiero wczoraj włączyłem komputer i wszystko ok do czasu gdy na ekranie pojawia się moment w którym powinien uruchomić się windows czyli: Trwa uruchamianie systemu windows. I w tym momencie nic się nie uruchamia, muszę robić kilka razy reset kompa aż pokaże się narzedzie do naprawy systemu, wchodzę w to narzedzie, ładuje pliki i nagle stop i nic nie idzie zrobić i trzeba reset. Dopiero jak pokaze się regułka: Uruchom system windows normalnie to idzie go uruchomić.

Co to może być? Dyski mam sprawne, zasilacz też. Po odebraniu kompa z naprawy wszystko było okey jak włączyłem. Dopiero na 2 dzień nie chciał się włączyć.

prosiłbym o pilną pomoc, nie chce dawać znów do naprawy bo ta mnie prawie 60 zł kosztowala.

pozdrawiam!

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak właśnie jestem po resecie biosu, wyciągnąłem baterie na kilka minut i włożyłem. Wybrałem profile disabled i wszystko chodzi już normalnie. Jednak niepokoi mnie jedna rzecz a mianowicie komputer włącza się troszkę dłużej niż przedtem i podczas uruchamiania nie ma regułki: Scanning drivers... a tak to śmiga wszystko :P

To o to się nie martw,jakby były jakieś problemy to dopiero wtedy pisz.Jeśli nie robi nic złego to nie oznacza żeby od razu kombinować.

Opublikowano

On ma na myśli zworkę znajdującą się na płycie głównej, nie w ustawieniach BIOSu.

To wiem :). Pomoże to coś? Zaraz to zrobie i zobaczy sie.

Opublikowano

Ewentualnie zresetuj bios zworką na płycie głównej i zobacz czy działa. Jeśli nie to spróbuj wejść w tryb awaryjny

Problem w tym, że do biosu też wejść nie moge O_O

Opublikowano

Masz płytkę od windows?Zrób sam formata bo w naprawach jest tak że oni ci naprawią, ale "w ukryciu" robią pułapki.U mnie był przykład że : Ukradli mi oryginalny kod do Windows Vista,dali mi zasilacz który bo kilku dniach się zniszczył.Dlatego jeśli możesz to o takie rzeczy pisz na MPCForum albo u zaufanego informatyka.

Opublikowano

To zresetowałeś bios czy nie?

Tak właśnie jestem po resecie biosu, wyciągnąłem baterie na kilka minut i włożyłem. Wybrałem profile disabled i wszystko chodzi już normalnie. Jednak niepokoi mnie jedna rzecz a mianowicie komputer włącza się troszkę dłużej niż przedtem i podczas uruchamiania nie ma regułki: Scanning drivers... a tak to śmiga wszystko :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...