Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z komendą "sfc /SCANNOW"

Przemo244

Pytanie

Opublikowano

Witam, na starcie od razu powiem że posiadam Windows 8.1 i laptopa Lenovo G580

Po aktualizacji z Windows 8 do Windows 8.1 pojawiło się kilka dziwnych rzeczy.

Po pierwsze, wyszukiwanie i przeglądanie plików jakby trochę zwolniło, mam wrażenie posiadania trochę wolniejszego dysku niż przedtem.

Druga dziwna rzecz, że okienko "Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows" jest puste. Tak, po prostu puste.

193521406990556296780.jpg

Co do pierwszego punktu, próbowałem użyć narzędzia "Rozwiązywanie problemów z wyszukiwaniem i indeksowaniem", nic to jednak nie dało, a o to screenshot:

174711406990556296780.jpg

Oba te błędy zignorowałem ponieważ dało się z nimi żyć i posiadam je już od 4 miesięcy, ale dzisiaj postanowiłem się wziąć w garść i je naprawić.

Przeglądając internet próbowałem już niektórych rzeczy, ale ostatnie co mi pozostało to skorzystanie z komendy "sfc /SCANNOW" w konsoli uruchomionej z uprawnieniami administracyjnymi.

Zrobiłem to wszystko tak, jak jest nakazane, lecz wpisaniu tego nic specjalnego się nie dzieje, i otrzymuję coś takiego:

185531406990556296780.jpg

Szukałem już w Polskich internetach rozwiązania na to, lecz niczego konkretnego nie znalazłem!

Proszę o pomoc, tylko bez formata!

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...