Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagrasz na serwerze survival?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zagralibyście na survivalu (+gildie) z modami??? Serwer miałby 40-50 slotów, modpack ok. 100 modów + launcher serwerowy. Nie byłoby żadnego pay2win, a tnt byłoby całkowicie zablokowane (żeby gracze nie wysadzali innych nukerami z ic2), tak samo jak lasery. Częste eventy, ogarnięta administracja i itki ze sklepu sms do zdobycia za darmo. Co o tym myślicie???

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Modyfikacje będą techniczne i przygodowe, mieszanka wszystkiego żeby każdy miał coś dla siebie :)

@ EDIT

Proszę moderatora o dodanie do nazwy tematu wzmianki o modach, bo to na co zmieniłeś wygląda jak "gunwo".

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

industrial craft 2

inventory tweaks

thaum craft 3/4

buildcraft

twilight forest

thermal expansion

greg tech

nether ores

bioms'o planty/extra bioms

mo creatures

ruins

flying ruins

statki pirackie (nie pamiętam nazwy moda)

ether

more stackables

barrels mod

jammy furniture mod

more food

weapon balkon's

liquid xp

forestry

Tree capitator

Optifine

Zan's minimap

Nei

Codechickencore

Ender storage

Chicken chunks

Translocators

Death chest

Legendary beasts

Battletower

Backpack

Little blocks mod

Wireless redstone

Doggy talents mod

Emerald mod

Lucky block

More furnace

Bear grylls

Trapcraft

More nature

M-ore

Hopper ducts

Pam harvestcraft

Equivalent exchange 3

In game info

To jest lista modów, którą zrobiłem na szybko (nie sprawdzałem wersji). Jak bd na kompie to sprawdzę wersję, dodam kilka modów i kilka pousuwam. Co o tym myślicie??? :D

@ EDIT

Mógłbym też dodać 3 różne wersje plików. 1 dla mocnych komputerów z shaderami, faithfulem 32x32 i ustawieniami na max. 2 dla przeciętnych kompów z samymi shaderami i ustawieniami w połowie. 3 dla słabych kompów z ustawieniami minimalnymi, bez shaderów i faithfula. Oczywiście wszystko pobierałby i installował za was launcher (byłaby też opcja samodzielnej installacji). Co o tym myślicie? :D

Opublikowano

Aktualna lista modów:

industrial craft 2

inventory tweaks

thaum craft 3/4

buildcraft

twilight forest

thermal expansion

greg tech

nether ores

bioms'o planty/extra bioms

mo creatures

ruins

floating ruins

statki pirackie (nie pamiętam nazwy moda)

ether

more stackables

barrels mod

jammy furniture mod

more food

weapon balkon's

liquid xp

forestry

Tree capitator

Optifine

Zan's minimap

Nei

Codechickencore

Ender storage

Chicken chunks

Translocators

Death chest

Legendary beasts

Battletower

Backpack

Little blocks mod

Wireless redstone

Doggy talents mod

Emerald mod

Lucky block

More furnace

Bear grylls

Trapcraft

More nature

M-ore

Hopper ducts

Better dungeons

Dungeon pack

Audio mod

Build craft - additional pipes (addon)

Bibliocraft

Extra cells

Factoryzation

Minefactory reloaded

Dimensional doors

Pasuje??? ^^' staram się tak dobierać żeby był stary dobry tech, ale też maaasa dungeonów i exploringu :D. Doradzicie mi jakiś fajny silnik? Na razie myślę nad MCPC

Opublikowano

@D4n100

Wszytko ładnie pięknie tylko w Polsce nie ma serveru z modami aby nie padł po miesiącu z braku kasy 

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRevsPL

Mam ci powymieniać??? Hmm, tekkit by Zyczu, dragoncraft i teraz będzie mój colourcraft ;) nwm tylko czy otwarcie będzie za 2/3 tygodnie czy dopiero w roku szkolnym, bo kupujemy psa i z hajsu którym miałem opłacać serwer przez 3 miechy rodzice mi prawie wszystko każą oddać :( tak więc start będzie opóźniony.

Opublikowano

Ogólnie na takich serverach sie miło gra ale większość nie chce ściągać plików itp. Bardziej polecam zrobienie czegoś ciekawego na pluginach.

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Launcher ściągnie i zainstalluje wszystko za was :) nic nie musicie robić tylko czekać :D

Opublikowano

Hmm właśnie ja wolałbym sam sobie zainstalować te mody. Nie ufam tym launcherom, zwłaszcza, ze mam premium.

Opublikowano

@D4n100

1. Tekkit by zyczu server stoi tylko dla tego że utrzymuje się z reklam a sam server z siebie nie zarabia

2. Dragoncraft jest tam tylko server sky-block z modami widocznie zrobili dobrą reklamę jest co kupić i serverze ktoś gra, na serverze tekkit by zyczu grają 4/80 osób 

3. Musisz mieć lepszą maszynę niż na server bez modów bo jak na serverze są lagi ludzie poprostu wychodzą bo klocka się nie da rozwalić

4. Trzeba się na tym znać !

Szukam pracy­

Opublikowano

Fajny pomysł ale nie wypali raczej ze względu na dużą ilość modów + błędy modów np kopiowanie itp

Opublikowano

5. Nie każdy ma tak dobry komputer aby ogarnoć 100 modów

Szukam pracy­

Opublikowano

Omg pesymizm do potęgi...

@1361622928-U485574.pngRevsPL znam się na tym. Na tekkicie teraz gra tak mało osób, bo był reset mapy, potem ciągle były lagi i resety. Dlatego ludzie pouciekali (ja też). Pamiętam czasy, kiedy tam było 50/80

@XeNo16 przewidziałem to, nie martw się ;)

@ EDIT

@1361622928-U485574.pngRevsPL wiem, dlatego launcher sam będzie dobierał ustawienia aby jak najbardziej zoptymalizować grę :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRevsPL znam się na tym. Na tekkicie teraz gra tak mało osób, bo był reset mapy, potem ciągle były lagi i resety. Dlatego ludzie pouciekali (ja też). Pamiętam czasy, kiedy tam było 50/80

50/80 kiedyś grało ja też pamiętam te czasy

ale

1. Nikt teraz nie opiekuje się serverem

2. Lauczer mają zbugowany

Szukam pracy­

Opublikowano

@mati19992012 serwer jeszcze nie powstał ;) możecie mi polecić jakiś fajny silnik??? Aktualnie myślę nad MCPC

Opublikowano

wiesz co..bardzo tani i dobry host to freeServers.pl ale wiadomo tam wykupisz tylko na probe jak to wszystko będzie,,,,fiberHost też fajny zdarzaja się lagi przy full serwer ale jest + że mozesz kasę wypłacić...a  taki najlepszy to serrio nie mam pojęcia

Opublikowano

Mi chodzi o silnik nie hosting ._.

@ EDIT

MCPC odpada bo jest max na 1.6.4. Potrzebowałbym na 1.7.2+

Opublikowano

Dzisiaj o godzinie 12 zaczynamy budowę serwera :)

@ EDIT

DOUBLE POST FCKK zapomniałem :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...