Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wypromować swój serwer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pozyskać graczy na serwer ? Wcześniej (tydzień lub dwa temu) było na moim serwerze po 10-12 ludzi cały serwer był pełny a nagle od jakiegoś czasu tak z dnia na dzień nikt nie gra: dziennie jest góra 5 osób a najczęściej 0. Co zrobić aby znów było po 10-12 graczy na serwerze ?

Opublikowano

A na jakich forach np. ? Na yt mamy 2 reklamy a jeden co nagrał miał 157 subów

Moze po prostu gra na twoim serwerze sie juz im znudzila. Jaki masz typ serwera

Opublikowano

Skyblock+Skywars w sygnaturze pisze ale tak z dnia na dzień przestali 

tego swars i sblock jest duzo na wszystkich serwerach zwlaszcza tych po 5k slotow i moze ludzia wola tam grac.

Gdyz gra tam wiecej osob

wiecej map i maja wiele innych minigier na jednym serwerze

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że najlepiej jest posiadać autorskie pluginy, potem autorskie tryby, autorski pomysł i gracze sami przychodzą ;P, a co do reklamy to mpcforum, mclist*.pl, i różne strony tego typu :).

Opublikowano

Zamierzam zrobić więcej minigier teraz zacząłem robić tnt RUN

MAROSKiNG

Mam reklamę na mcliście i tych innych pierdołkach nawet na angielskich listach dodałem serwer 

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

Opublikowano

@Kamil9898

Musiałbym być jakimś idiotą żeby wydać  24.6 zł brutto żeby mieć wysoko na liście serwer 

kuba5989

Wiem o tym ale za bardzo nie daje sobie rady z opłaceniem serwera i boje się że w tym miesiącu nie dam rady go opłacić :O, serwer jest drogi bo z nielimitowanym ramem

Opublikowano

Jak masz "nielimitowany" ram to se daj 200 slotów ...

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jak masz "nielimitowany" ram to se daj 200 slotów ...

Jak ma się nielimitowany ram to liczbę slotów ustawia usługodawca -_- 

Opublikowano

Zamierzam zrobić więcej minigier teraz zacząłem robić tnt RUN

MAROSKiNG

Mam reklamę na mcliście i tych innych pierdołkach nawet na angielskich listach dodałem serwer 

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

Skoro reklamujesz na zagranicznych forach, to odblokowałeś ruch zagraniczny ? :D Nie? :D Tak myślałem. :) 

Opublikowano

Pisz priv, dam Ci możliwość zdobycia, hm ok. 2000 subów na yt i wtedy dodawaj tylko filmiki na temat serwera. Bądź podaj mi IP i ci załatwię tak z 50 graczy.

01285488766390985517.png

Czego ludzie nie zrobią dla "+" i po co? Szczęście one Wam dają?

Tylko głupi się nie myli! 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hahah. Byłbyś idiotą żeby wydać 24.6 Sms? Ja za reklamę swojego serwera płaciłem 450 zł i grało ok. 160 osób :) Pzdr :)

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Przedewszystkim:

- Dobra reklama na YT (najlepiej osoby z dużą ilością subów)

- Autorskie pluginy

- Sky... jest troche oklepany musiał byś pomyśleć nad czymś innym (posiadam autorski pomysł na sky...- jak coś to priv)

- Ilość slotów bez minimum setki to nie masz co startować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...