Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna do 250zł

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, Zastanawiam się nad kupnem nowej karty graficznej do 250zł maksymalnie nie więcej. Ma mi ona służyć do marca/kwietnia 2015 roku potem ten komputer co mam teraz dam siostrze. Tak więc dajcie mi jakieś dobre karty i aby dobrze działały w komputerze.

Teraźniejszy komputer:

GeForce 8500GT

RAM 3 GB

Amd Athlom x2 dual core procesor 5000+ 2.60GHZ

Zasilacz CodeGen 200x 350W

@Edit Zapomniałem o płycie : :)

Płyta: K9N NEO V2

I najbardziej chce wymienić kartę ponieważ już pojawiają się artefakty, a komputer z 2007/8 roku :)

Zasilacz wymieniany, tak wiem że z czarnej listy ale włożyłem go do tego komputera i jeszcze nie spalił karty wiem że może ją spalić kiedyś ale i tak wymiana za pół roku prawie.

Od siebie: Myślę nad tą kartą

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r7-240oc-2gb-ddr3-128bit-gv-r724oc-2gi-612641/

@Edit PODBIŁEM DO 300ZŁ.

@Edit2 Mogę dozbierać i kupić tą http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=54333

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@aktualizacja

Tak więc Takie podzespoły wybrałem

Zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Karta: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r7-250x-1gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-dp-r7250x-1gd5-630605/

A teraz pytanie uciągnie mi płyta te rzeczy ? Nic nie będzie zawadzać ? Zasilacz starczy i czy dobry ? Karta Ok ?

Opublikowano

Do czego ta karta ma służyć? A nie masz płyty głównej w komputerze?

Opublikowano

Oj, przepraszam zapomniałem o płycie ;d Karta troszeczkę do gier. za chwilę zedytuje i napiszę jaka płyta.

Opublikowano
Opublikowano
Opublikowano

Ta karta podana przez Ciebie kosztuje prawie 400zł, no i zasilacz wystarczy 400W lub 450W ale markowy.

Opublikowano

Tylko ze tamta karta podana przez Ciebie miała pamieć gddr5 1gb a teraz podałeś gddr3 2gb, ale mimo to i tak to 1gb o wiele więcej zdziała o wiele więcej. Co do zasilacza to nie silentium pc jest dobre ale nie wiem nic na temat tego zasilacza.

Opublikowano

Kup uzywke radeon 7790! Nie nówke! Obecnie nówki produkują tylko vert3d czy jakos tak oraz club3d. To są grzałki! Kupilem, i oddalem jeszcze szybciej sprzedawcy na allegro. Kupilem uzywke za 300zl od gigabyte i chodzi nornalmie. Poprzednio dobijala do 80* i wywalalo blue screeny, teraz nie osiąga więcej jak 65 pod obciazeniem.

Opublikowano

Tylko ze tamta karta podana przez Ciebie miała pamieć gddr5 1gb a teraz podałeś gddr3 2gb, ale mimo to i tak to 1gb o wiele więcej zdziała o wiele więcej. Co do zasilacza to nie silentium pc jest dobre ale nie wiem nic na temat tego zasilacza.

Wiem że to gddr3 ale Jest OverClocked wiec pomyślałem że lepsza :)

A co do zasilacza to ma bardzo dobre opinie :)

Opublikowano

OC nic nie zmieni bo to inny rodzaj pamięci, na tym samym rodzaju OC coś by dało ale gddr3 a gddr5 to przepaść.

Opublikowano

OC nic nie zmieni bo to inny rodzaj pamięci, na tym samym rodzaju OC coś by dało ale gddr3 a gddr5 to przepaść.

Czyli zostawiać gddr5? A taka niska cena dlaczego skoro lepsza?

Opublikowano

Dlaczego 400zł ? Dlatego że taka półka cenowa. Jest karta za 400 ale będzie i za 1500 a nawet za 19000 ;d

Na tej 7790 w bf3 na max detalach będzie jakieś 30-50 fps

Opublikowano

7790 zbytnio nic nie da. A i tak bym musial do niej dolozyc.. A z ta r7 250x gddr5 1gb pojdzie watch dogs na wysokich. Mi maksymalnie niskie/srednie

Opublikowano

Nie przyda się. To jest ranking wg Benchmarków (programu do sprawdzania wydajności a nie portalu ;) ). Więc nijak ma się do wydajności praktycznej.

Zastanawiałeś się może nad używanymi?

I z góry odpuść sobie ten zasilacz co podałeś. Chiński szmelc z polską naklejką. Kolega  @Mattio wyżej podał bardzo opłacalny zasilacz, pół-modularny. Na czym jak na czym ale na tym lepiej nie oszczędzać ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Nie przyda się. To jest ranking wg Benchmarków (programu do sprawdzania wydajności a nie portalu ;) ). Więc nijak ma się do wydajności praktycznej.

Zastanawiałeś się może nad używanymi?

I z góry odpuść sobie ten zasilacz co podałeś. Chiński szmelc z polską naklejką. Kolega  @Mattio wyżej podał bardzo opłacalny zasilacz, pół-modularny. Na czym jak na czym ale na tym lepiej nie oszczędzać ;)

Dziękuję :) Części używane raczej nie wolę mieć pewność że są w dobrym stanie i nowe :)

Co do zasilacza to dziękuję zaaktualizuję temat.

Opublikowano

ogolnie to sie zastanawiam po jakiego ciula tu pchac taka karte do tego komputera ?  o.O  nic lepszego jak hd4870 nie ma sensu tu wkladac.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Napisz mi. Co będzie zawadzać karcie ? Jeśli procesor to chętnie wymienię na i3 za kolejne dwa miesiące także nie mam powodu do obaw :) Ram dokupię 4 gb i spokój. Za pół roku całkiem nowy komputer i ten pójdzie jako zapasowy. A na ten czas zmodernizuję leciutko ten aby pograć w nowsze tytuły niskie/średnie Także jeszcze będę wymieniać płytę potem procesor, a na koniec ram na spokojnie i będzie komputer na zapas także nie widzę problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...