Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na kolory na chacie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PILNE ## Szukam pluginu na kolorowe pisanie na chacie itd. TYLKO zeby kolorow nie pisalo sie przez &1 &a &c itd tylko zeby np. <red> <blue> czy cos

lub  dalo sie edytowac w jaki sposob chcemy pisac kolorami ze np. moge ustawic ze gdy wpisze <5> to bede pisal kolorem niebieskim. Jest to bardzo

wazne gdyz TreasureChest nie czyta symbolu & , otwarcie mojego serwera w poniedzialek a ja jestem w kropce. Jest to ostatnia rzecz jakiej brakuje mi do 

pelnego skonczenia serwera a tu stoje w miejscu.

Opublikowano

W essentials masz takom możliwość, odpalasz config i szukasz coś takiego :)

############################################################
# +------------------------------------------------------+ #
# |                   EssentialsChat                     | #
# +------------------------------------------------------+ #
############################################################

chat:

# If EssentialsChat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks.  Set to 0 to make all chat global.
  # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting.
  # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing text with an exclamation mark (!)
  # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing text with a question mark (?)
  # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section."
  radius: 0

# Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat.
  # Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation.
  # If set to the default chat format which "should" be compatible with ichat.
  # For more information of chat formatting, check out the wiki: http://wiki.ess3.net/wiki/Chat_Formatting

format: '<{DISPLAYNAME}> {MESSAGE}'
  #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
  #  Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
  #  Admins: '{WORLDNAME} &c[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&c {MESSAGE}'

# If you are using group formats make sure to remove the '#' to allow the setting to be read.

I teraz edytujesz tutaj :)
  group-formats:

I np,
  group-formats:
     VIP: '&f[VIP]&7{DISPLAYNAME}&f: &6{MESSAGE}

Czyli teraz ranga VIP, będzie wyglądała tak:
[VIP] maroskingcos tam

Opublikowano

W essentials masz takom możliwość, odpalasz config i szukasz coś takiego :)

I teraz edytujesz tutaj :)

I np,

Czyli teraz ranga VIP, będzie wyglądała tak:

[VIP] maroskingcos tam

chyba mnie zle zrozumiales/as ja chce zmienic ze aby pisac kolorami nie wpisywac &1 (tak jak jest to normalnie) tylko np. <blue> bo treasurechest nie czyta tego -- > & | symbolu i kolorowe itemki po resecie skrzynki zamiast & maja ? (bo nie czyta symbolu)

Opublikowano

Nie wiem zbytnio o co ci chodzi? Chodzi ci o treasurechest? Czy o kolor dla Vip'a?

chodzi mi o to ze jak mam item z kolorowa nazwa i wloze go do skrzyni i zrobie w tchest reset skrzyni co 30 sec to po resecie znak & (symbol do robienia kolorow) zamienia sie na "?" bo tchest nie czyta tego znaku, i chce ; albo jakos zrobic zeby tchest czytal ten znak /// albo zrobic zeby kolory pisalo sie inaczej niz przez symbol "&" - lub zamiast tego symbolu np. dac "?" zeby kolory sie pisalo ?1 ?a ?c itd

Opublikowano

Nie da się tego zrobić... itemki, które on dodaje są ciągiem kodu, a nie komendą.

kto dostaje ? -.-  na pewno da sie to jakos zrobic albo zmienic komende przez ktora pisze na kolorowo, lub w tchest uwzglednic czytanie symboli dlatego pytam czy ktos to potrafi zrobic lub wie

jak mi pomoc

Opublikowano

PILNE ## Szukam pluginu na kolorowe pisanie na chacie itd. TYLKO zeby kolorow nie pisalo sie przez &1 &a &c itd tylko zeby np. <red> <blue> czy cos

lub  dalo sie edytowac w jaki sposob chcemy pisac kolorami ze np. moge ustawic ze gdy wpisze <5> to bede pisal kolorem niebieskim. Jest to bardzo

wazne gdyz TreasureChest nie czyta symbolu & , otwarcie mojego serwera w poniedzialek a ja jestem w kropce. Jest to ostatnia rzecz jakiej brakuje mi do 

pelnego skonczenia serwera a tu stoje w miejscu.

Dobra, mozna zamknac. Dla tych ktorzy tu przyjda w przyszlosci to napisalem wlasny autorski skrypt na to i wszystko mi smiga, jak na ten moment (1.7.10) w tchest nei da sie

wkladac itemkow z kolorowym opisem oraz nazwa itemku wiec jesli chcecie taki skrypt to piszcie chetnie wam udostepnie moje <wypociny> :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...