Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMATORSKA SYGNATURA POD SERWERY HAMACHI DLA GRACZY

Kremóweczka ;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy już nikt nie potrafi wyrazić swojej opinii tylko ładne, ładne, ciekawy model, omg qwieqwieqwuue nie zesraj sie.

1. za wielkie na sygnature, powinno mieć 500x200 (czy jak tam wolicie, bo zaraz zlecą się experci i o k***a taki grafik a nie wiesz jakie wymiary? nie, nie wiem)

2. po zmniejszeniu tego "cuda", zmniejszysz również napis, i ten render co będzie wyglądać.. :)

3. nie ma tu nic autorskiego, tylko tandetny render i ss z mapy.

4. jeżeli już coś udostępniasz to chociaż coś ciekawego, bo wątpię, że nawet hamachi to użyje.

5. po co dajesz tutorial skoro dałaś plik .psd do edycji?

6. to powinno być w koszu, bo takie coś to ja robiłem jak psa włączyłem

7. bez pozdrowień, jeżeli coś robisz to najpierw się naucz a potem udostepniaj, taka rada

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngWeight czekam na twoją prace mistrzu <3

jaka ty tępa jesteś, czytasz w ogóle to co piszesz? a tak btw. to poczekaj jeszcze trochę:)

zresztą czego można się spodziewać widząc twoją sygnature he

@chciałbym zmienić kolor napisu, mogę? czy prawa autorskie?

Opublikowano

czy już nikt nie potrafi wyrazić swojej opinii tylko ładne, ładne, ciekawy model, omg qwieqwieqwuue nie zesraj sie.

1. za wielkie na sygnature, powinno mieć 500x200 (czy jak tam wolicie, bo zaraz zlecą się experci i o k***a taki grafik a nie wiesz jakie wymiary? nie, nie wiem)

2. po zmniejszeniu tego "cuda", zmniejszysz również napis, i ten render co będzie wyglądać.. :)

3. nie ma tu nic autorskiego, tylko tandetny render i ss z mapy.

4. jeżeli już coś udostępniasz to chociaż coś ciekawego, bo wątpię, że nawet hamachi to użyje.

6. to powinno być w koszu, bo takie coś to ja robiłem jak psa włączyłem

7. bez pozdrowień, jeżeli coś robisz to najpierw się naucz a potem udostepniaj, taka rada

Pkt 2 zaprzecza punktowi 6, bo pierdzielisz głupoty. Najpierw się naucz, a potem krytykuj, taka rada. :P

A ta sygnatura to niedokończona praca.

Opublikowano

Pkt 2 zaprzecza punktowi 6, bo pierdzielisz głupoty. Najpierw się naucz, a potem krytykuj, taka rada. :P

A ta sygnatura to niedokończona praca.

to zmniejsz sobie tą sygnature cebulaku bez zmniejszania napisów oraz tego "cienia" i pokaż efekty, skąd wiesz że nic nie umiem? widziałeś moje prace z tego miesiące? chętnie je obejrze.

Opublikowano

Nikt tego nie wykorzysta. Po co robisz cień takim żałosnym sposobem? Naucz się korzystać z Opcji Mieszania (PPM na warstwie).

Napis: Ja już gram a ty? jest słabo widoczny oraz ta szamanka tam nie pasuje... Syf

wHgO0WT.gif

Opublikowano

to zmniejsz sobie tą sygnature cebulaku bez zmniejszania napisów oraz tego "cienia" i pokaż efekty, skąd wiesz że nic nie umiem? widziałeś moje prace z tego miesiące? chętnie je obejrze.

@1361622928-U485574.pngWeight

Twierdzę, że nic nie umiesz, a przynajmniej nie tyle ile Ci się wydaje, bo widocznie nie znasz prostej rzeczy jaką jest edycja kanwy. I tak się składa, że jest to praktycznie jedna z pierwszych rzeczy, które się poznaje po pierwszym uruchomieniu PS'a.

Zwykłe skalowanie, którego zapewne użyłeś:

http://i.imgur.com/mHwh1ik.jpg

Kadrowanie (wada: ucięte tło):

http://i.imgur.com/A2OWlYY.jpg

Zmniejszone samo tło i obniżony render (wielkość renderu oraz napis i cień bez zmian):

http://i.imgur.com/4lkDivU.jpg

Zmniejszone tło oraz render (napisy i cień bez zmian).

http://i.imgur.com/azUuEdC.jpg

Linki w code, bo coś się MPC chyba sypie i nie wczytuje grafiki.

a te moje prace które pokazują że nic nie umiem z tego miesiąca gdzie są? gdzie ty moje umiejętności widziałeś?

Ja Ci nic nie pisałem o żadnych twoich pracach z tego miesiąca. Swoje zdanie uzasadniam tym, że nie posiadasz PODSTAWOWEJ wiedzy co już udowodniłeś w tym temacie chcąc zabłysnąć.

Opublikowano

nic nie umiesz, a przynajmniej nie tyle ile Ci się wydaje, bo widocznie nie znasz prostej rzeczy jaką jest edycja kanwy. I tak się składa, że jest to praktycznie jedna z pierwszych rzeczy, które się poznaje po pierwszym uruchomieniu PS'a.

a te moje prace które pokazują że nic nie umiem z tego miesiąca gdzie są? gdzie ty moje umiejętności widziałeś?

Opublikowano

Właśnie, po 4 latach siedzenia w grafice dowiedziałam się, że sygnatura MUSI mieć 500x200 px. Dziękuje za rozjaśnienie mi światopoglądu, ale wybacz, nie zapamiętam tej "rady".

Image-Canvas Size wystarczy.

3. nie ma tu nic autorskiego, tylko tandetny render i ss z mapy

No tak. Bo graficy biorą materiały z czarnej dziury.

Zadziwię cie, ale nie każdy orientuje się w PS'ie.

@topic

Faktycznie, sygnatura nie jest najlepsza. Jest nawet bardzo słaba można by rzecz. Dostaniesz ode mnie lajk na zachętę :) Ale poducz się troszkę w graficę, jeżeli chcesz udostępniać swoje projekty.

Powodzonka :)

Opublikowano

Właśnie, po 4 latach siedzenia w grafice dowiedziałam się, że sygnatura MUSI mieć 500x200 px. Dziękuje za rozjaśnienie mi światopoglądu, ale wybacz, nie zapamiętam tej "rady".

Image-Canvas Size wystarczy.

No tak. Bo graficy biorą materiały z czarnej dziury.

Zadziwię cie, ale nie każdy orientuje się w PS'ie.

@topic

Faktycznie, sygnatura nie jest najlepsza. Jest nawet bardzo słaba można by rzecz. Dostaniesz ode mnie lajk na zachętę :) Ale poducz się troszkę w graficę, jeżeli chcesz udostępniać swoje projekty.

Powodzonka :)

skoro nie każdy orientuje się w psie, to równie dobrze pewnie nie umie edytować napisu, także jak ma to zrobić? z tego, co napisałaś właśnie na to wygląda, a zaraz! przypomnimy! kto taki miły był parę miesięcy temu i pisał żeby gówna nie udostępniać? zadziw mnie.

a te wymiary, co podałem, były przykładowe, nie widzi mi się że na mpc ktoś będzie miał sygnature o wymiarach 900x900, czytasz to co piszesz? tfu, zapomniałem, wstawię sobie pionową sygnature, co z tego że takie wymiary są zabronione! :)

ps, następnym razem stawiaj kropki, bo Piszesz Jak Jakaś Desperantka, Ale Dostaniesz Ode Mnie Lak na Zachętę :)

Opublikowano

skoro nie każdy orientuje się w psie, to równie dobrze pewnie nie umie edytować napisu, także jak ma to zrobić? z tego, co napisałaś właśnie na to wygląda, a zaraz! przypomnimy! kto taki miły był parę miesięcy temu i pisał żeby gówna nie udostępniać? zadziw mnie.

a te wymiary, co podałem, były przykładowe, nie widzi mi się że na mpc ktoś będzie miał sygnature o wymiarach 900x900, czytasz to co piszesz? tfu, zapomniałem, wstawię sobie pionową sygnature, co z tego że takie wymiary są zabronione! :)

ps, następnym razem stawiaj kropki, bo Piszesz Jak Jakaś Desperantka, Ale Dostaniesz Ode Mnie Lak na Zachętę :)

Jakie 'kropki' ma stawiać? Przecież ma, i jeśli się czepiać o pisownię oraz kto pisze jak "Desperat" to popatrz na ten swój post. ;x

I gdzie ten "Lak na Zachętę"?

@topic

Sygnatura według mnie słaba, ale łap Like'a na zachętę. :)

Opublikowano

Chcesz uczyć grafiki, ale nie znasz podstaw PS'a. @Wredna jest grafikiem raczej z pasji (tak mi się wydaje, bo to można zauważyć po pracach) 4 lata, ja bardziej z potrzeb kształcenia zawodowego bawię się grafiką 5 lat. Nie przepadam za tym i nie traktuję tego jak hobby, lecz jak zwykła wiedza/robota, którą muszę posiadać/wykonać. Dlatego przykładowo Wredna rozjechałaby mnie niczym czołg w jakimkolwiek pojedynku grafików, bo mnie przestało to bawić po 2 latach nauki. :P

Następnie teraz chcesz uczyć interpunkcji. Spoko, nie masz szans z Wredną na polu grafiki rastrowej to czemu by nie uczyć jej pisowni języka polskiego. Już pominę fakt, że wyśmiewanie pisowni innych jest na tym forum zabronione (przynajmniej było kiedyś), a ja nie widzę błędów w tamtym poście. Znów wygłaszasz swoje nauki, a sam nie stosujesz się do zasad poprawnej pisowni tj. nie używasz wielkich liter na początku zdań - i to jest dopiero żenada, bo uczą tego już... w zerówce/przedszkolu? Chyba masz braki większe niż przypuszczałem...

Czego teraz nas nauczysz? Proponuję fizykę kwantową, bo na niej się nie znam.

Btw. Od pilnowania rozmiaru sygnatur na forum są moderatorzy. :P

Co do całej pracy, to proponuję wyszukać sobie jakiś fajny obraz w PNG typu koronka, narzucić na niego jakiś pasujący do tła kolor, użyć filtru rozmazania. Taką warstwę wrzucić nad tło i pobawić się kryciem oraz trybem mieszania. Powinno dać jakiś ciekawy efekt. Skoro ma być to sygnaturka, to warto przyciemnić jakimś brush'em przestrzeń po bokach. Tak jak już pisałem ta praca wg. mnie jest niedokończona.

//Edit.

nie używam wielkiej litery bo dla mnie jest to zbędne, a co do mich nauk, spk, spk, prosić się nie musisz, następnym razem napisz biblie 2, chętnie poczytam.

ps. skoro to jest taka wielka bogini, to jej pomnik postaw, i wyślij fote.

Weź tam chłopie przedzwoń i pogadaj trochę. Poinformuj, że stadium choroby jest już zaawansowane, bo ręce same piszą na klawiaturze bez kontroli tego przez mózg i chcesz ratować nogi.

9vtp2Qx.jpg

Opublikowano

Chcesz uczyć grafiki, ale nie znasz podstaw PS'a. @Wredna jest grafikiem raczej z pasji (tak mi się wydaje, bo to można zauważyć po pracach) 4 lata, ja bardziej z potrzeb kształcenia zawodowego bawię się grafiką 5 lat. Nie przepadam za tym i nie traktuję tego jak hobby, lecz jak zwykła wiedza/robota, którą muszę posiadać/wykonać. Dlatego przykładowo Wredna rozjechałaby mnie niczym czołg w jakimkolwiek pojedynku grafików, bo mnie przestało to bawić po 2 latach nauki. :P

Następnie teraz chcesz uczyć interpunkcji. Spoko, nie masz szans z Wredną na polu grafiki rastrowej to czemu by nie uczyć jej pisowni języka polskiego. Już pominę fakt, że wyśmiewanie pisowni innych jest na tym forum zabronione (przynajmniej było kiedyś), a ja nie widzę błędów w tamtym poście. Znów wygłaszasz swoje nauki, a sam nie stosujesz się do zasad poprawnej pisowni tj. nie używasz wielkich liter na początku zdań - i to jest dopiero żenada, bo uczą tego już... w zerówce/przedszkolu? Chyba masz braki większe niż przypuszczałem...

Czego teraz nas nauczysz? Proponuję fizykę kwantową, bo na niej się nie znam.

Btw. Od pilnowania rozmiaru sygnatur na forum są moderatorzy. :P

Co do całej pracy, to proponuję wyszukać sobie jakiś fajny obraz w PNG typu koronka, narzucić na niego jakiś pasujący do tła kolor, użyć filtru rozmazania. Taką warstwę wrzucić nad tło i pobawić się kryciem oraz trybem mieszania. Powinno dać jakiś ciekawy efekt. Skoro ma być to sygnaturka, to warto przyciemnić jakimś brush'em przestrzeń po bokach. Tak jak już pisałem ta praca wg. mnie jest niedokończona.

nie używam wielkiej litery bo dla mnie jest to zbędne, a co do mich nauk, spk, spk, prosić się nie musisz, następnym razem napisz biblie 2, chętnie poczytam.

ps. skoro to jest taka wielka bogini, to jej pomnik postaw, i wyślij fote.

Opublikowano

Lenie niech też coś zrobią! A nie zawsze gotowce :x

To albo chcesz żeby to pobrali, albo chcesz żeby sobie zrobili sami :P

Skoro ma nieregulaminowe wymiary to raczej nikt z niej nie skorzysta.

LBweb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...