Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia HELP! ;d

cycu1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma takie pytanko do was, zacząłem chodzić na siłkę i trener zaproponował mi odżywki (suplementy) i spytał mnie czy będę brał jakieś odżywki czy nie, no to powiedziałem mu że nie (Nie bardzo go wtedy zrozumiałem)

I tu moje pytanie co wgl dają te odrzywki dodam że jeszcze pracuje po 12h dziennie 7 dni w tygodniu (ta praca nie jest ciężka ale pochłania dużo czasu) i nie mam zbytnio czasu na gotowania różnego rodzaju wynalazków kurczaków na masę itp, oczywiście nie mówię że wgl nie jem mięsa jak ćwiczę xD ale czy suplementy w tym pomogą? 

Opublikowano

Jeśli nie ma czasu trzymać odpowiedniej diety, odżywki, suplementy zastępują posiłki. Przykładowo nie masz czasu zjeść kurczaka to kupujesz białko i je nim zastępujesz. 

Deus vult

Opublikowano

przestanie ci wstawać

Głupota totalna, odżywki używasz wtedy, kiedy właśnie nie masz czasu na pełnowartościowe posiłki i jeżeli nie możesz zapewnić organizmowi dziennego zapotrzebowania białka/węgli, wtedy kupujesz jakieś białko, które mieszasz w mleku/wodzie (zależy od producenta) albo jakieś węglowodany, które również możesz pić, różne są też rodzaje odżywek, tabletki, proszki, wszystkiego musisz samemu się nauczyć, mi zajęło wszystko ponad rok i nadal mało wiem, poczytaj sobie na różnych forach kulturystycznych co warto a czego nie warto na początek. Według mnie nie opłaca Ci się na razie nic kupować, bo wszystko możesz zapełnić posiłkami, dopiero po paru miesiącach zacznij inwestować w różne odżywki ;)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

przestanie ci wstawać

od sterydów. 

Gdy dostarczasz testosteronu w sterydach jądra nie pracują, zmniejsza się i wwystępuje impotencja,

Deus vult

Opublikowano

a jaki masz cel na siłowni, chcesz nabrać masy to możesz sobie kupić gainera (odżywka na mase) i zastępować nią posiłki gdy masz mało czasu na zjedzenie, możesz też jak masz przerwy w pracy jeść sobie ryż + kurczaka i dopijać gainerem

<>

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko odżywki i suplementy to są sterydy????

Nie, to zupełnie co innego.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...