Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym by tu grać, żeby coś ugrać ?

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w gold 5, mainuje Vayne, ogarniam bardzo dobrze Riven, Syndrę i tak średnio Oriannę. Na linii oram bez większych problemów w 3/4 gier, gorzej kiedy przychodzi do teamfightu to mój team  nie wie co się dzieje, bija się 2 vs 5 albo focusują tanka kiedy to enemy apc i adc na spokojnie sobie z odległości ich tłucze. Czy powinienem dalej grać tymi pickami czy po prostu ta gra polega na szczęściu tj. kto dostanie normalnych ludzi, a kto dostanie iidiotów do teamu ? Ja rozumiem komuś nie idzie gra, ma np. 1/3 ale stara się coś robić, ale niektórzy to masakra. Ostatnio koleś picknął na first picka mi Vayne, patrze a on 1 gra na rankedzie 2/9/0, w grze zrobił 3/14/6. Nie rozumiem ludzi którzy kupują championa i idą go wypróbować na rankeda lub biorą go bo to kontra albo dostał ostatnio buffa nie patrząc że totalnie nie ogarniają jak on działa.

Opublikowano

Grajac Vayne licze tylko na to ze moj team bedzie robil za wlasnie tzw "mięso armatnie" bo ta postacia sam dokanczasz robote. Przeciez nia sam wytłuczesz cały team.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Polecam granie Nidalee <3 Po reworku jest zajebista, tylko trzeba nią ogarnąć ale idzie wygrać 2v5 prawie każdą gre w gold5/plat5 z premade :)

Opublikowano

Ogolnie calego Golda , platyne obydwie te ligi przechodzilem premade wukong/jarvan , moze to dziwne ;> ale teamfighty sa zawsze wygrane jesli wiecie jak sie pozycjnowac , Wukong Musi isc w DMG , jarvan w tanka :>

Opublikowano

Kha Zix. Na moim starym (zbanowanym :( )koncie jak raz go ogarnąłem to przesiedziałem diamonda 4-5 xD Tylko wtedy był op, nie to co teraz.... ja bym Ci polecił ogarnąć Dariusa albo nidalke, rozpierdolisz całą gre. Vayne akurat dobre rozwiązanie musi być tylko tanków od chuja i reszte solo skończysz a jak bedziesz jakimś cudem nafeedowany to solo nawet możesz iść po wina :D

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Skoro main vayne to powinieneś wygrywać większość :) BEz skrupułów powiedz teamowi, ze są dla ciebie mięsem armatnim, a Ty to wykorzystasz. Pewnie pójdzie flame, ale 1 2 3 tf wygrany to bedą pisać honor vayne :D Mój kumpel tak ora nią. Sama wygrywa, a teraz jeszcze bufa dostała :P

Opublikowano

Musisz prosić o junglera z hard CC w lobby który cie może  ochronić/tanky supporta jak braum/leona ponieważ gdzieś od s2 ludzie zaczynają wiedzieć co to focus ale nie potrafią tego dobrze robić :)

Opublikowano

No tak Vayne potrafie sporo ugrać, ale jeśli ledwo co teamfight się zacznie a mój team zostaje zjedzony w sekundę i zostaje 1 vs 5 to trochę ciężko. Co do protect adc, to mogę zapomnieć. Jak ktoś się na mnie wbije typu rengar to albo zabiję sam albo padne, bo reszta mojego teamu bedzię się bić chociażby z tankiem ale nikt mi nie pomoże. Spróbuje tej nidalki, chodzi o ad topa ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...