Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 2 na nowym sprzęcie.

dearw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, będę wymieniał swój sprzęt na nowy, interesuje mnie czy ktoś ma podobną konfigurację, lub umie dobrze przewidzieć jak będzie działał metin na najwyższych detalach w rozdzielczości fhd. Konfiguracja komputera  czyli główne podzespoły które odgrywają dużą rolę w działaniu gier :)

- Procesor: I5 2400 3.1GHZ

- Karta graficzna Radeon r9 270x Gaming (początkowo) a potem zmieniam na R9 280X Gaming (około 20% wydajniejsza)

- Ram - początkowo 4gb ddr3 1600MHZ a potem zwiększe do 8gb, jednak to raczej nie wpłynie na rozgrywke bo wydaje mi się ,że 4gb dla metina to i tak za dużo :)

Głównie interesuje mnie czy będę miał w ogóle jakieś lagi, czy dam radę nagrywać spokojnie w rozdizelczości fhd filmy z metina :). Ile dam radę otworzyć metinów (clientów) i swobodnie grać?Proszę o podwpoeidź ponieważ nie ma benchmarków, testów tej karty graficznej w takiej grze jak metin :)

Opublikowano

Posiadam podobny sprzęt. Mianowicie

- I5-4670K @OC 4.4Ghz

- R9 280X - OC

- HyperX 8GB 1600Mhz

Lagów miał nie będziesz, bynajmniej mnie przy 5 klientach nie zdarzyła się żadna zacinka. Myślę że z twoją generacją procesora który nie jest podkręcony 6 metinów to będzie wszystko żeby pograć bez lagów. Filmy też bez problemu nagrasz.

Ktoś zrobi ?

:D

Opublikowano

Będzie Ci się grało bardzo przyjemnie :) 

Sam posiadam o podobnych parametrach laptopa (Może troszke większych) i spokojnie uruchamiam 7 clientów bez lagów :)

Nagrywa się też całkiem przyjemnie i płynnie, fifa 14 itd. pójdzie na full detalach :)

Opublikowano

Wielkie dzieki za odpowiedzi, rozumiem,ze uruchamiane przez Was metiny sa w trybie "okno" a nie fullscr? I najwyzsza rozdzielczosc? 6 metinow bez lagow mnie bardzo zadowala poniewqz na razie z jednym bez gow mam problem ( podczas nagrywania w rozdzielczosci 1024x800(?) Okolo 20-25 fps

Opublikowano

Tak okno ;) Co do rozdzielczości to na grafice taki "metin" nie robi żadnego wrażenia.

Co  do pana wyżej , parametry laptopa bierze się inaczej pod uwagę niż parametry PC :) Ale gratuluje sprzętu ;P

Na moim poczciwym lapku 2x 2.2Ghz, GT320M, 4GB DDR3 odpalam 3-4 bez lagów ;D Ale to zabytek.

@Topic.

Gdybyś potrzebował pomocy w doborze sprzętu, polecam się ;) Lokalnym odbiorcom składam zestawy na zamówienie i nikt nie narzeka ;D

Ktoś zrobi ?

Opublikowano

No to nieźle, czyli na fscr fhd nie powinno być żadnego laga :D Z*********e, wielkie dzieki za pomoc, wiem co kupić :) Nieśmiały, dzięki za propozycję ale sam sobię jakoś z tym poradziłem dodatkowo mam w rodzinię osobę prowadzącą własny sklep ze sprzętem komputerowym więc się trochę zna, i zaczerpnąłem porad z innego forum :) Ale dzięki za propozycję na prawdę :).

Opublikowano

Jeśli będzie dużo moobów/graczy w 1 miejscu lagi będą i tak gdyż metin jest tak pięknie zoptymalizowany, ale jeśli np na 6-7 kont DT to pociągnie bez ścin.

­azYIWDl.png

Opublikowano

Na jednym metku, jedyny lag jaki będzie występował to ten kiedy do m1 wbijasz, albo na wielki spot.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jedyny lag jaki ja doświadczyłem to 1 sec zacięcie przy ładowaniu np dużej ilości sklepów (na oko ponad 200) lub właśnie przy ładowaniu wielkiej ilości mobów. Lecz potem wszystko wraca do normy i nawet przy ogromnej ilości potworów nie mam zacinki na ułamek sec. Wiec o kolegi powinno być podobnie.

Ktoś zrobi ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...