Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build][Runy][Masteries] Jax

CiachoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spodobała mi się ta postać gdy ją oglądałem na filmiku Nervy z Marca. I tutaj pytanie, czy ta postać dużo się zmieniła od tamtego czasu, że trzeba nowy build, nowe runy, specjalizacje? Jeśli miałbym grać tą postacią to top. Napiszcie czy ta postać będzie dobra dla ~miesięcznego gracza lola i poradźcie mi preferowany build ale po polsku itemy, nie w skrótach. :>

Opublikowano

Tak, będzie dobra, jak się nafeedujesz możesz 1 vs 3 spokojnie pójść, ogółem postać jest dobra i można wyccarować grę, lecz w silverze często banowana.

Build jaki robię to :

- Ostrze zniszczonego króla

- Miecz pistolet hextach

- Ostrze guinsoo

- Moc trójcy

- Buty sytuacyjnie

- Tanky item, sytuacyjnie

Dobrze mi się gra na tym buildzie, i według mnie najlepszy dla jaxa, bo dodaje attack speedu, AP/AD, kradzież życia/wampiryzm i nie jesteś miękki.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Jeszcze jedno. Co najpierw maksować u Jaxa i jak jest tf to co pierwsze użyć by było najlepiej? 

Jeśli możesz to odradzam Ci stosowanie buildu @Rosach. Nie ma on dla mnie kompletnej racji bytu. 

Co do maksowania zawsze robię tak :

R > W > Q > E 

Build:

Merkury/Tabi

BoTRK

albo tu coś pod tanky albo pod DMG - Triforce

Omen

Banshee/Spirit

Kolczasta Kolczuga/Plemienna Zbroja/GA

Masteries:

5579914069137111122358.jpg

Runy:

3x Kwintesencje - AS

9x Marki - AD

9x Seake - Armor

9x Glyphy - Magic Armor 

@Rorschach mają rację jednak ten build nie jest najlepszy. W silverze może i takim wygrasz w diamencie jesteś papierkiem porządny team co-op by rozwalił takiego jaxa.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

@morness

Nie ma on dla ciebie kompletnej racji bytu, bo wiadomo, co za diament posłucha silvera 2, przecież silvery racji nie mają co nie ? Mi się gra przyjemnie na tym buildzie, jak w enemy nie ma dużo CC/tanków to taki build stosuję, jak jest dużo CC/tanky/offtank to robię inny build.. głównie buduje sytuacyjnie.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Jax Się nie zmienił za bardzo w patchu 4.13 dostał małego buffa . Ostatnio znerfili  Botrka Ostrze zniszczonego króla też nerf dla jaxa bo Botrk to podstawowa rzecz na Jaxa . Jeśli chodzi o Build to Podstawowe rzeczy to Ostrze zniszczonego / Moc trójcy / Buty zależy czy masz przeciwników ap czy ad /Omen / Pistolet / i jeszcze jakiś item tanky polecam GA Anioł stróż

Masteries (od nervariena) Moim zdaniem są dobre . Bo mało się zmieniło

http://puu.sh/7Lu1e.jpg

Nie podam ci runek ponieważ sam mam złe xD Ja mam tylko ad ;p Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...