Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Farma mimic'ów

MrSnake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem. Szybko potrzebuję cross necklace. Niestety kiedy chodzę po podziemiach nie mogę spotkać żadnych mimic'ów. Czy znacie jakiś sposób na zrobienie wydajnej farmy?

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Nie ma żadnego sposobu na farmę Mimic'ów. Jeśli jesteś w Hardmode(bo tylko tam się pojawiają) to podczas zwiedzania jaskiń powinieneś na jakiegoś bez problemu trafić.  Da się je niby przywołać za pomocą posągu, ale niestety nie dają one przedmiotów(jedynie baner). 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Jest jeden sposób... ale wymaga pracy... pracy która nie jest mała...

jeśli o mnie chodzi... dla mnie jest to chwila... umiem i lubię budować...

możesz wykopać ogromna i długa jaskinia... dowolnym sposobem... TNT / Mushromowe łapki / Duchowy kilof...

wykop ogromny teren i najlepiej zrób to w miejscu gdzie nie ma za dużo jaskiń...

jeśli wykopiesz duża i długa dziura ( chodzi o szeroką ) to będziesz mógł biegać 

po całej szerokości wykopanej dziury i czekać na mimica...

ważne aby podczas biegania zabijać stwory... możesz po środku jaskini zrobić sobie kładkę

po której będziesz biegać...

chodzi o coś podobnego jak Arena wykorzystywana do Eventów np. Hallowenowy Event

tylko zbudowana w podziemi : P i dużo dużo większa niestety : /

Opublikowano

@pingwin1324

Dzięki za pomysł. Normalnie prawie ich nie było w podziemiach, ale dzięki tobie jest ich dużo. Cały czas mam okropnego pecha. Te mimicki wydropiły mi każdy z możliwych itemów X2, ale ani razu cross necklace :/

Opublikowano

@pingwin1324

Dzięki za pomysł. Normalnie prawie ich nie było w podziemiach, ale dzięki tobie jest ich dużo. Cały czas mam okropnego pecha. Te mimicki wydropiły mi każdy z możliwych itemów X2, ale ani razu cross necklace :/

Nie wydropil ci kazdy z mozliwych itemow tylko prawie wydropil jak jeszcze nie polecial cross necklace. To zalezy od szczescia musisz probowac az sie uda.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Warto również przy takich farmach postawić Water Candle, zwiększa spawn rate potworów. Jest ich więcej, i masz większą szansę na mimic.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc. Połączyłem wszystkie pomysły. Zrobiłem długą platformę, użyłem Water Candle i Battle Potion. Dziękuję wszystkim. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...