Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Laptop strasznie muli pomocy

LegosPL

Pytanie

Opublikowano

Witam , posiadam laptop Lenovo  U550 i od kąd go kupiłem czy nowy czy teraz non stop muli , laptop ma już około  nie całe 1,5 roku , ale nic się nie zmieniło , nawet cs 1.6 tak stara gra działa w 10 fps , nie wiem co może być przyczyną tego , mam nadzieje że mi pomożecie , specyfikacje laptopa podaje poniżej :

Procesor: Intel® Celeron® CPU 743 @ 1.30Ghz 1.30 GHz
Karta Graficzna: Mobile Intel® 4 series Express Chipset Family
Ram: 3GB
System: Windows 7 Home Premium 64 bit

Wiem że to jest beznadziejny laptop , ale bez przesady żeby tak stare gry nie działały , więc jeszcze raz proszę o pomoc z góry bardzo dziękuję

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak widac nawet pojęcie nie masz co posiadasz

to nie jest laptop tylko NETBOOK ,  wykastrowany laptop pozbawiony i ograniczony wydajnościowo do tego z kartą graficzną nie wspierającą większość gier jak to ci już wyraźnie napisano, a ze złomu to ty porszaka n ie zrobisz na zawołanie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Sprawdź temperatury laptopa podczas obciążenia.

Laptopy to do siebie mają, że po jakimś czasie w końcu się grzeją przez co spada wydajność. Sam ze swoim już 2x takie coś miałem i trzeba było do serwisu oddawać.

Sprawdź też czy masz najnowsze sterowniki.

Możesz też spróbować przeczyścić laptopa jeżeli się grzeje.

Opublikowano

po co ma to robić ??   to jest NETBOOK a nie laptop

w tej konfiguracji to nawet można mieć problemy z grą flash a co dopiero normalną

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przeczyść z kurzu, pobierz program Ccleaner i wyczyść nim kompa. Zaktualizuj sterowniki, usuń zbędne programy i powinno pomóc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...