Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Różniące się nicki graczy premium i non-premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego że nick gracza premium różni się od gracza non-premium,

chodzi o to że przy nicku gracza non-premium będzie np. "+"

pozdrawiam

Opublikowano

Karolina_666 dodała BukkitSmerf i on posiada api do skripta

i mozna zrobic takie cos że się to połączy i będzie można dorobić :)

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Pasjonat
Opublikowano

BukkitSmerf jest w uj zbugowany od pro elo pani wrajterki srejki.

Nie polecam go używać.

Jak chcesz takie coś to łapaj za JAVĘ i napisz sam ;)

To w scoreboardz'ie można napisać.

Opublikowano

BukkitSmerf jest w uj zbugowany od pro elo pani wrajterki srejki.

Nie polecam go używać.

Jak chcesz takie coś to łapaj za JAVĘ i napisz sam ;)

To w scoreboardz'ie można napisać.

a co tam jest zbugowane? opisz :) bo tak nie podałeś ani 1 przykładu, jak na razie znam tylko 1 bug dotyczący skrypta, więc nawet nie samego pluginu.

I pewnie by się dało dodać tym pluginem... w aktualizacji 2.0 postaram się nawet dodac kupe takich opcji jak ta :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@Karolina_666

Plugin wielokrotnie sypał errorami, niedopuszczał do wejścia gracza non-premium, czasami nawet nie można było wejść na serwer.

Polecam plugin Kamcia (wymagający przeróbki silnika), który się nie buguje. Można u mnie dostać go za darmo (scrackowałem KastirCore). Pisać na PW :)

Jak sypie to znaczy że servery mojang padły, i to nie moja wina :P ostatnio padły im i to na kilka godzin...

Kamcia właśnie jest do dupki, bo wymaga edycji silnika :D z edycją silnika to 6 letnie dziecko to napisze, no ale po tym jak widzialam gildie kamcia to więcej niż 7 lat mu nie daje :D Fush by to lepiej napisał

dlaczego do dupki? bo masz nie-aktualnego CB, czyli więcej bugów i więcej problemów ;)

pluginy są lepsze

BukkitSmerf

Opublikowano

@Karolina_666 zrobiła najepszy plugin i się odczepisć polecam spigot 1.7.9R0.2 i nie bedzie errorów a po 2 usunąłem to z powodu EULI i bede miał server premium

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Był by jakiś chętny napisać,zrobić dla mnie to że nick graczy non-premium ma z przodu "+" ?

Dodam tylko że da się to zrobić, lecz ja tego nie potrafię.

Karolina_666 zrobiła najlepszy plugin. :)

pozdrawiam

Pasjonat
Opublikowano

a co tam jest zbugowane? opisz :) bo tak nie podałeś ani 1 przykładu, jak na razie znam tylko 1 bug dotyczący skrypta, więc nawet nie samego pluginu.

I pewnie by się dało dodać tym pluginem... w aktualizacji 2.0 postaram się nawet dodac kupe takich opcji jak ta :P

Kolejny bugiem jest to, że jak jest wgrany BukkimSmerf to przy użyciu jakiegoś przedmiotu i wyjściu z serwera i wejściu z powrotem to dodaje do nazwy przedmiotu /* i tak za każdym razem ;)

Opublikowano

Kolejny bugiem jest to, że jak jest wgrany BukkimSmerf to przy użyciu jakiegoś przedmiotu i wyjściu z serwera i wejściu z powrotem to dodaje do nazwy przedmiotu /* i tak za każdym razem ;)

trzeba było przeczytać w temacie że buguje się z nowszym AujthMe, jak zawsze zresztą... wszystko się buguje z AuthMe, napiszesz pod jedną wersje, oni wypuszczą nowa i już ku*****o nie działa! Oni to potrafią robić API!

W temacie jest podana ostatnia wersja na jakim ten ujny plugin zwany authme działa

Już nie przecenaj swoich możliwości, wątpie żeby choćby 12 latek dał rade zrobić cośw stylu KGildii. Twój plugin non stop sypie błędami, buguje inne pluginy, itd. Plugin kamcia przynajmniej jest zrobiony porządnie, bo to młody człowiek który coś umie w przeciwieństwie do ciebie i twojego zbugowanego "pluginu" zapewne z backdoorem, bo zabezpiezony przed dekompilacją :)

nie ma żadnego backdoory, niby na uja mi? i jak ktoś potrafi dobrze programować to na spokojnie taki kod zrozumie, zajmie mu to tylko ciut więcej czasu, ale może sobie zobaczyć jak działa i że nie ma tam backdorów

porządnie zrobiony? znasz się cokolwiek na javie?

otwierasdz u niego losową klasę i się śmiejesz, np ta:

http://i.imgur.com/LHPINAg.png

1. Wszystkie zapytania do MySQL robione są bezpośrednio w kodzie, podczas gdy można je ładnie przenieść do osobnej klasy z porzadnymi metodami co znacznie ułatwia pisanie, uniemożliwia stworzenia niechcący jakiegoś błędu itd.

2. Nie no kur... czy on czytał cokolwiek o tym jak wyglądają bazy danych? nie po to ma do k... kolumny by zapisywał lokacje jako String z 3 cyframi oddzielanymi średnikiem... Dane w MySQL powinny być podzielone

http://i.imgur.com/YTW2y8W.png

3. I na uja używa Pattern jak i tak daje compile w metodzie, to już równie dobrze może użyć String.matches, Pattern.compile jest szybszy, dzięki temu że można wcześniej przygotować RegEx-a, ale on go przygotowuje za każdym razem gdy jest potrzebny więc...

wymieniać dalej podstawowe błędy? Te gildie są warte z 10zl max

PS: sorry za linki zamiast obrazków, ale nie mogę wysłać wtedy postu o.O

BukkitSmerf

Pasjonat
Opublikowano

trzeba było przeczytać w temacie że buguje się z nowszym AujthMe, jak zawsze zresztą... wszystko się buguje z AuthMe, napiszesz pod jedną wersje, oni wypuszczą nowa i już ku*****o nie działa! Oni to potrafią robić API!

W temacie jest podana ostatnia wersja na jakim ten ujny plugin zwany authme działa

nie ma żadnego backdoory, niby na uja mi? i jak ktoś potrafi dobrze programować to na spokojnie taki kod zrozumie, zajmie mu to tylko ciut więcej czasu, ale może sobie zobaczyć jak działa i że nie ma tam backdorów

porządnie zrobiony? znasz się cokolwiek na javie?

otwierasdz u niego losową klasę i się śmiejesz, np ta:

//editnme coś mi się pierdzieli z dodawaniem :D

wymieniać dalej podstawowe błędy? Te gildie są warte z 10zl max

Dziwne, że przy pluginie Logit był ten sam błąd xD

Opublikowano

Dziwne, że przy pluginie Logit był ten sam błąd xD

To teraz wyjaśnij mi jak plugin od autoryzacji graczy może zmieniać im coś w EQ? :D

Wszystko co się dzieje z EQ itd, może być tylko winą API wybranego pluginu od logowania, bo mój plugin nic z nim nie robi, więc tym samym nie może nic w nim zmienić.

I z tego co piszą wyżej, ,mu śmiga i nic nie dodaje.

BukkitSmerf

Opublikowano

Piszesz własny plugin, podłączasz API z BukkitSmerf, lub innego pluginu na autologowanie, chociażby od Kamcia, jeśli takie udostępnia, podłączasz API z NameTagEdit. Dajesz kod przy wejsciu, przy pluginie na autologowanie sprawdza czy jest prem/non-prem, jesli x to zmienia nick na +z, jesli y to zmienia -z.

Nie po to proszę o pomoc żeby robić to samemu, po za tym żebym jeszcze coś takiego umiał.

pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...