Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry tablet 10" do 400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Wybieram się na studia i z tego powodu postanowiłem sobie kupić coś małego, zgrabnego na nudne wykłady. Zdecydowałem się na tablet. Szukałem w necie od dłuższego czasu jakiegoś dobrego sprzętu, ale jest tego od cholery, a na temat każdego przedmiotu panują skrajne opinie. Nie wiem na co się zdecydować, więc postanowiłem wejść na MPC i poprosić was o pomoc :) Liczę na wypowiedzi ludzi, którzy wiedzą o czym mówią, lub sami taki sprzęt posiadają i go zachwalają (lub nie :P). Jak w temacie interesuje mnie coś do 400 zł. Sprzęt może być używany. Musi mieć ok.10 cali (9-10), w miarę dobry procek i 1 GB ramu - to takie moje minimum. Z góry dzięki za wszelkie propozycje :) Pozdro

Opublikowano

W tej cenie nie znajdziesz dobrego 10 calowego tableta.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Tylko ten: http://allegro.pl/nexus-7-2012-komplet-stan-bdb-gwarancja-gratis-i4440844370.html

Tego nexusa z 2k12 mam i nie narzekam, wszystko działa cacy. Tylko 1GB ram już nie wystarcza, więc jeśli lubisz bawienie się romami, to root i wgrywanie romu z trybem ART.

A jak dołożysz te 200-300 zł, to masz jeszcze lepszy tablet: http://allegro.pl/nexus-7-ii-2013-stan-idealny-i4471743306.html

Opublikowano

Kupiłem tablet Odys IEOs Quad. Podobno najlepszy sprzęt w swojej kategorii cenowej. Tablet jest niemiecki, dlatego też w kupienie go w Polsce graniczy z cudem. Polecił mi go kolega mieszkający w Niemczech. Jeśli jesteście ciekawi to jak już przyjdzie mogę wam powiedzieć jak śmiga i czy warto. Dzięki z pomoc, pozdro :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chcę zaczynać nowego tematu, a mam do was sprawę. Ten tablet nie okazał się taki dobry, więc go odesłałem. Znalazłem inny: Modecom Freetab 7800 IPS IC. Ktoś moze mi cos o nim powiedzieć? Ktoś używa/używał?

Opublikowano

Nie chcę zaczynać nowego tematu, a mam do was sprawę. Ten tablet nie okazał się taki dobry, więc go odesłałem. Znalazłem inny: Modecom Freetab 7800 IPS IC. Ktoś moze mi cos o nim powiedzieć? Ktoś używa/używał?

Całkiem niezły tablet. Ładnie wygląda, a wydajność jest niezła. Poczytaj sobie recenzję:

http://www.tabletmaniak.pl/135056/modecom-freetab-7800-ips-ic-test/

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@Razeer123

Czytałem tą recenzję, jednak ten portal nie słynie z rzetelnych recenzji. Czytałem gdzieś że w ich testach nawet największe gówno moze sie okazać spoko jeśli zapłacisz, dlatego pytam was :)

Opublikowano

@banjok tablety na intelach są bardzo dobre w tej cenie, tak jak polecałem wcześniej a w ogóle tego nie wziąłeś pod uwagę - Dell Venue 7 w tej samej cenie na Intelu z dobrym ekranem niestety tylko 7'. Do modecom'ów nie mam zaufania. 

lownfast

Opublikowano

@banjok

http://www.ceneo.pl/27395563#tab=click 

Ty chcesz kupić coś ze sklepu który ma jedną opinie? Normalnie ten Modecom chodzi po ponad 600zł, na allegro to samo :) 

Dell za to kosztuje 399zł - najnowszy android, 2 rdzenie intela 1,6GHz, 1GB RAM'u itd. 

Tak jak mówiłem wcześniej miałem go przez kilka godzin w dłoniach i za 400zł to jest naprawdę wydajny i świetny tablet :) 

lownfast

Opublikowano

Hehe, moze nie będzie tak źle. Sam mówiłeś, że procki intela są spoko. Nie potrzebuje jakiegoś potwora. Z małej ilości opinii na temat tego sprzętu wszystkie były pozytywne. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Opublikowano

@Hardy.

miałeś oba w ręce?

Żaden tablet z 1GB ram nie będzie chodził jak błyskawica po kilku miesiącach.

Opublikowano

@Hardy.

Mam telefon z 1 gb od roku i jeszcze mi ramu nie zabrakło. Rozumiem, że w przyszlości to moze byc problem ale nie będę go traktował milionami procesów jednocześnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...