Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer chodzi jak pralka.

jacek2903

Pytanie

Opublikowano

Witam. Otóż mam takie pytanie. Jestem na pulpicie jest dobrze, komputerek chodzi cicho, a gdy włączę jakąś grę, dajmy na przykład: fife 14, to komputer zaczyna chodzic jak jakaś pralka. Przegrzewa sie w dodatku.
http://scr.hu/2ulw/uyol6

Oto mój sprzęt:

Karta muzyczna: Creative SB 5.1

Karta graficzna: nVidia GTX440

Procesor: AMD Phenom™ II x4 B55 Processor
Zasilacz: Highlander, Power Suply 400, Tracer.
Płyta główna: N68-VGS83UCC  

Jest to dobry zestaw?

Co polecicie, zeby wymienic?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wyczyścić wszystkie wentylatory? I ten od zasilacza? Czyscilem caly pc, poza zasilaczem, warto go wyczyscic?

Tak warto. Czyszcząc go zwiekszasz jego pracę na lepszą i wydłużasz jego życie. Zaszybko się nie spali

Opublikowano

Wiedz, że sprzęt z chłodzenie nie wyrabia. :P

Wyczyść przestrzeń między radiatorem a wentylatorem, możesz też nałożyć nową poste, czy zainwestować w dodatkowe chłodzenie. To nie jest duży wydatek. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Gdy się gra w jakieś gry to chłodzenie chodzi szybciej dlatego "chodzi jak pralka".W temperaturach nie ma nic dziwnego jedynie co to mogę powiedzieć że masz dobre chłodzenie,ja jak przyłoże dłoń do karty graficznej to tak jakbym włożył dłoń do wrzątku.

Opublikowano

ja mam 49 stopni jak nic nie robię (~1% użycia procesora)... :P

aczkolwiek 4600 RPM to trochę za dużo

Proponuję wyczyścić wentylator i radiator

post-264676-0-08475100-1406888641.jpg

Opublikowano

Najlepiej wyczyść całego kompa,wszystko

Wszystko z zewnątrz =mniejsza ℃

podzespołów

W wewnątrz stery z neta, oczyszczenie go ze śmieci,skan przed wirusami i samemu ustaw szybkość wentylatora w biosie

Możesz zewsze w biosie spróbować odblokować dodatkowe rdzenie co trochę przyspieszy kompa

Ile masz ramu?Jeśli 2GB to dokup 2 i jakiś Dodatkowy wentylator

Ewn. Jak masz box chłodzenie kup większe i lepsze

Opublikowano

Tak wyczyść ale bardziej do zakurzony komp zakłóca prace komputera poprzez grzanie się podzespołów min. procesora.Jeśli chcesz wyczyścić to dobrze to polecam użyć sprężonego powietrza (nie trzeba będzie odkręcać podzespołów tylko lewą stronę obudowy PC'ta) jeśli nie masz to spróbuj po przecierać pędzelkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...