-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
leper1233
leper1233
Moim problemem jest tak jak w tytule problem z uruchomieniem komputera otóż gdy chcę odpalić kompa klikam power na obudowie nic się nie dzieje, klikam tysiące razy przez 6-8 minut power i komputer odpala bez żadnych innych problemów. Moim skromnym zdaniem uważam że to wina płyty głównej biorąc pod uwagę ten fakt że mój komputer chodzi minimum 12 godzin dziennie z czego maksymalnie 19. W przeciągu 7 miesięcy wymieniałem 3 razy płytę główna bo każda się psuła na początku miałem msi za 200 zł, potem asus 450 zł, a teraz płyta za 750 zł kupiona 1,5 miesiąca temu model: Asrock 990FX Extreme 9 (link do strony producenta: http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme9/index.pl.asp). Gdy wyłączę komputer i próbuję od razu go włączyć w 88% startuje za pierwszym razem, a te 12% to jakieś 2 minuty klikania power. Obstawiam jeszcze drugą opcję że to zasilacz który ma już dobre 6-7 lat model to Chieftec CFT-600-14CS 80+ ale bardziej sądzę że to płyta.. Ktoś ma jakieś pomysły ?
x
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.