Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orginalna,a nieorginalna

Arek1129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce uświadomić koledze,że nagrywanie piratów na yt jest bardzo nie bezpieczne z powodu tego,że ktoś kto się na tym zna może stwierdzić,że ma piracką wersję i mieć niezbite dowody w sądzie w postaci nagrania na yt.

Kolega na to mi odpowiedział,że nikt nie rozróżni oryginału od pirata  jeśli znajdę w jego playliscie grę,która jest nieoryginalna daje mi psc 10 zł.

Jak rozpoznać nie oryginalną grę.

Dodam,że jeszcze te filmy nie są na serwerach yt. Tylko wbije do niego pokaze mi 3 filmy u niego na komputerze i mam jeden strzał..

Jak to rozróżnić ?

2512d09ed83a816497ec57c.png

Opublikowano

Jeśli gra jest na platformie steam to są tam przechowywane np. osiągnięcia. Ktoś może się spytać jaki ma nick na steam i podejrzeć jego kolekcję gier.

Opublikowano

Podam ci jeden sposób na przykładnie CoDa 4, może w innych grach też zadziała.Wchodzisz w wyszukiwarkę serwerów i wybierasz jakiś serwer.Jeżeli pojawi się komunikat, że klucz jest już używany, czy po prostu nie będziesz mógł wbić na żaden serwer, to znaczy, że ma pirata.Albo np. w wersji CS GO non steam nie ma wszystkich bronii.

Opublikowano

Marne są szanse ? ;/ 

edit.

A te okienka co wyskakują na steam,ze znajomy dolaczyl do gry to po tym da sie rozpoznac lub cos?

2512d09ed83a816497ec57c.png

Opublikowano

a osiągniencia nie wyskakuja w trakcie gry?

Na piracie wyskakują te wbudowane w grze DRM ale od steam/uplay nie.

Poza tym osoba może już zdobyć wcześniej achievementy więc przy osiągnięciach nie da się odróżnić(chyba że autor pirata ma poczucie humoru i zrobi ukryty achievement "Brawo piracie" xD)

Jeżeli kolega nie nagrywa od początku włączenia gry(gdy wyskakują loga itp.) to bardzo bardzo ciężko zauważyć pirata.

Pirat cechuje się czasami większą ilością bugów lub niedostepnymi strefami online. Jeżeli kolega ma grę typu Saints Row IV to gdy na piracie podejdzie do takiej jednej lokalizacji to pokaże mu się że online niedostępny.

Na przyszłość zalecam upewnić się a nie zgrywać mądralę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...