Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy raz z Smite

Rorschach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!. Postanowiłem oprócz lola zagrać w Smite. Przeszedłem chyba to był tutorial, i wiem jak to wygląda w grze, ale mam kilka pytań :

1)Jak zmienić kamerke by nie była zza pleców

2)Czy postacie coś mówią tak jak w lolu

3)Jak zacząć grę (wszystko co możecie powiedzieć dla początkującego)

I ogółem oprócz tych pytań jakbyście jakieś porady podali itp, nagradzam lajkami.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

1)Nie da się.TPP daje klimat tej grze

2)Nie wiem o co chodzi bo nie gram w lola ;d

3)Poprostu wbijasz do kolejki i grasz

Ja jak zaczynałem to obejrzałem sobie kilka filmików tych postaci co się na start dostaje i potem zaaczynałem grać.

Opublikowano

1.Nie da sie o to chodzi w tej grze ze jest w 3d xD

2.Mowia

3.Graj jednym bogiem zdobadz duza masterke i tyle. Najlepiej guardianami na start graj.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Po pierwsze, jak chcesz grać w Smite to nie licz że będzie taki jak ten Twój LoL. Postacie mówią, ale nie kiedy idziesz i klikasz, tylko kiedy używasz szybkich wiadomości, które masz pod klawiszem "V", np. VFF oznacza "Enemy missing". Wtedy słyszysz to zdanie. Możesz kupować za pieniążki premium różne głosy przypisane do danych postaci.

Jak zacząć gre? Czytaj o bogach, buildach itd. Grunt to ogarnąć dobre eq. Wybierz sobie jakąś postać którą dobrze Ci sie gra i graj nią aż wbijesz wysoki God Rank. To coś w rodzaju hmm.. poziomu boga. Poziomy od I do X nic nie dają, jedynie możliwość kupienia skina pod nazwą "Legendary". W skrócie - im dłużej grasz danym bogiem, tym wyższy God Rank.

Opublikowano

Dodam tez ze postacie mowia same z siebie ale tylko gdy sa o krok od zgonu i uciekna z walki oraz gdy zabija jakiegos boga co lore wplywal jakos znacznie na naszego. 

A jezeli szukasz podobieństw co do lola to nie zaczynaj grać w smita taka moja rada nie ocenia sie 2 innych gier. 

76561198013232167.png

Opublikowano

Jako, iż jestem też nowy chciałbym się zapytać, a dokładnie upewnić. Ktoś pisał aby grać 1 postacią i wbić duży God Rank, no ale co to daje oprócz możliwości kupienia skina?

Narazie gram sobie Neith, ogólnie range postacie mi się najbardziej podobają. I idzie mi bardzo dobrze na Conquestach. Mam 1,4k gemów z Raptr i myślałem nad kupnem Thanatosa, bo ma fajny skin, ten dyniogłowy i ulti fajne.

fs.png

Opublikowano

Nic innego to nie daje. No i jeszcze podczas wczytywania gry, masz fajną ramkę ze zdjęciem boga i statystyki tej postaci, tzn zabić, wygranych, asyst.

Opublikowano

@Rorschach

1. proszę cb tylko nie pisz że idziesz na topa albo bota to mnie tak denerwuje tam nie ma dolnej i górnej lini

2. Nie Left line, right line tylko solo line duo line ewentułalnie short line, long line

7456814068828281204355.png

/ Żółta linia, długa linia, Gold Fury- duo line 

/ Czerwon, krótka linia, Fire Gigant- solo line

/ Niebieska, środkowa linia- mid line

$ Żółty x blue buff adc robi z tankiem na start, adc bierze buff

$ Niebieski x w tym przypadku robisz z gościem z solo a jungle'r robi red buff

$ Red x robi po zrobieniu mid campa (niebieski x) z jungle'rem

5437414068834701204355.png

sory że tak wrzuciłem ale chciałem ci pokazać że jest inaczej 

Mid camp robisz zawsze z prawej strony chyba że próbujecie ukraść na niższych levelach to nie ma problemu

$ Żółty x mid robi z adc z duo

$ W tej samej chwili tank sam robi blue z hand of the gods

$ Po stronie solo najpierw z jungle'r i gościu z solo robią speed jungle bierze speed a następnie idą robić blue i gościu z solo bierze blue

oczywiście gdzieś do 10lv nikt tych zasad nie zna wiec..... zazwyczaj wszyscy idą na mida i się biją 

sorry za błędy 

pamiętaj nie zawsze jest taka taktyka gry ale zazwyczaj tak jest // solo i duo bez zmian

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Ja gram tym początkowym bogiem bo mi najbardziej się podoba. I co będę nim grał to skina za kase mam kupić? gdzie w ogóle widać te kasę? I tu też jest blue red tak?. I tak jak mówiłeś @1361622928-U485574.pngRevsPL każdy idzie na początku na środek się bić.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Którym bogiem grasz, jak się nazywa?

W lewym dolnym rogu w menu masz walutę.

Favor czyli zwykła waluta którą zdobywasz poprzez granie meczy i zdobywanie lvl, możesz za nią kupić postacie oraz skiny.

Oraz Gemy "zielone szmaragdy" czyli waluta premium za którą również możesz kupić postacie, skiny oraz VoicePacki.

Co do Jungli:

Niebieski buff to regeneracja many +10% CD

Czerwony buff zwiększa atak
Pomarańczowy buff zwiększa prędkość poruszania się

Te buffy zaznaczone szarym kolorem nie dają bonusów, tylko kasę.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Którym bogiem grasz, jak się nazywa?

W lewym dolnym rogu w menu masz walutę.

Favor czyli zwykła waluta którą zdobywasz poprzez granie meczy i zdobywanie lvl, możesz za nią kupić postacie oraz skiny.

Oraz Gemy "zielone szmaragdy" czyli waluta premium za którą również możesz kupić postacie, skiny oraz VoicePacki.

Co do Jungli:

Niebieski buff to regeneracja many +10% CD

Czerwony buff zwiększa atak

Pomarańczowy buff zwiększa prędkość poruszania się

Te buffy zaznaczone szarym kolorem nie dają bonusów, tylko kasę.

Kasę daje tylko golden. Te szare to xp campy i z nich jest doswiadczenie.

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...