Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Najlepszy program do tworzenia texture packa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, wiem że nie robi się programem ale mi chodzi o najlepszy do tworzenia wyglądu. Gimp? PhotoShop? co wybrac? Do tego moglbym jakis tut jak malować takie textury?

Opublikowano

Wiadomo, że ładniej wyjdzie w PhotoShopie - więcej opcji itp.

A o malowanie TxT, możesz wkleić sobie podstawowy TxT i go przerobić go jak chcesz.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Ja tam ci polecam GIMP'a, sam w nim robie tekstury i wychodzą mi nawet nawet :0. 

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMAROSKiNG Paint nie nadaje się do robienia texture ponieważ zostaje białe tło, jak nie wiesz nie pisz -.-

@GerbyCraft najlepiej ja robię GIMP'em i super wychodzi! Polecam Ci GIMP 2.8 na początek ogarniesz podstawy ;)

sygnaturka.png
Opublikowano

GIMP mialem ale nie zbyt ogarnialem :/ zobacze jakies poradniki do PS

no chyba ze znacie jakis inny program oprocz gimp i ps

Uczeń
Opublikowano

@GerbyCraft Wydaje mi się że PS to nie jest coś czego uczy się z poradników. ;(

Co gorsza kosztuje on dosyć dużo, no chyba że jesteś piratem? ARR!

Wydaje mi się że paint jest dobrym rozwiązaniem jeżeli znajdzie się opcję usunięcia białego tła, sam nie wiem jak i czy się to robi, więc niestety Ci nie pomogę. @markosking może on jest w stanie Ci podpowiedzieć. Gimpa bardzo nie lubię, ale wiele osób mówi że jest świetny, o ile nigdy nic nie umiałem w nim zrobić, to może dla Ciebie będzie to prostsze. :)

Z wyrazami szacunku

~Muo~

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Uczeń
Opublikowano

@GerbyCraft No, jeżeli masz, to szkoda by było nie skorzystać prawda? :)

Ale wiem że aby robić coś ciekawego w PS trzeba się NA PRAWDĘ namęczyć. Będzie trzeba siedzieć i siedzieć, moja siostra uczy się tego 3 lata na studiach a jeszcze wszystkiego nie umie. Tak więc chyba trzeba jednak być samoukiem. Dodam że moja siostra nie jest jakaś niepojętna albo coś (92% matura 3 l temu).

Z wyrazami szacunku

~Muo~

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

no moze szkoda programu, ale kiedys napewno wykorzystam. Sam nigdy nie robilem textur, a chce mi sie uczyc teraz (za mlody :P ), dam komus zlecenie :) Moze ktos chetny? dla serwera : >

• Biter. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...