Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MultiVersion errory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

<<<<>>>>

Witam. Gdy gracz wchodzi z wersji 1.6.2-1.6.4 jest ok i działa ale gdy wchodzi z 1.7.2 to ujawnia się takie coś:

at io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.invokeChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:337)
    at io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.fireChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:323)
    at io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutHandler.channelRead(ReadTimeoutHandler.java:149)
    at io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.invokeChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:337)
    at io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.fireChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:323)
    at io.netty.channel.DefaultChannelPipeline.fireChannelRead(DefaultChannelPipeline.java:785)
    at io.netty.channel.nio.AbstractNioByteChannel$NioByteUnsafe.read(AbstractNioByteChannel.java:100)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKey(NioEventLoop.java:478)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKeysOptimized(NioEventLoop.java:447)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.run(NioEventLoop.java:341)
    at io.netty.util.concurrent.SingleThreadEventExecutor$2.run(SingleThreadEventExecutor.java:101)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

Przy "kreskach" zasięgu pisze 1.6.4 ale klawisz "Dołącz" można wcisnąć. Lecz wywali błąd ten co wyżej. Jak dodać do MultiVersion by można było wchodzić z wersji 1.6.4-1.7.2?

Config MultiVersion:

default:
  gameversion: 1.6.2, 1.6.3, 1.6.4
  kickmessage: '&4Please use one of the following Versions: 1.6.2, 1.6.3, 1.6.4|+|&7Your
    Version: <version>'
  motd: '&4Up/Downgrade your Minecraft Clinet'

serverlist:
  motd: '&4MultiVersion by @scholzi100'
  gameversion: 1.6.4, 1.6.3, 1.6.2

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Tylko, że chcę zrobić serwa na Hamachi a kumplowi nie działa 1.7.x a 1.6.4 mu śmiga dlatego chcę na dwie wersje. Umiał by ktoś pomóc?

Opublikowano

Tylko czytaj że mu nie działa... Nie spam skoro nie umiesz rozwiązać błędu. Nie lubie chodzić na łatwizne.

Opublikowano

Ten plugin jest na wersje 1.6.x i tylko na te :P

Aby mieć 1.6.x do 1.7.5 jak u mnie musisz miec specjalne BungeeCord a nie plugin do niego.

ps. Zobacz co sam wkleiłeś

default:
  gameversion: 1.6.2, 1.6.3, 1.6.4
  kickmessage: '&4Please use one of the following Versions: 1.6.2, 1.6.3, 1.6.4|+|&7Your
    Version: <version>'
  motd: '&4Up/Downgrade your Minecraft Clinet'

serverlist:
  motd: '&4MultiVersion by @scholzi100'
  gameversion: 1.6.4, 1.6.3, 1.6.2

A dokładnie :

gameversion: 1.6.2, 1.6.3 , 1.6.4

2w6ic6t.png

Opublikowano

Myślałem, że się coś w configu ustawia. Czyli wystarczy mi przerobiony bungee na 1.6-1.7 bez pluginow i będzie działać?

Opublikowano

Mam source (aktualizowane) złoże to w .jar (kompilator) i będzie ok.

Opublikowano

Ależ mi chodzi o "przekombinowana" wersje pod 1.6.x-1.7.x

Opublikowano

Rozwiązane. Temat do zamknięcia serwer działa na wersjach 1.6.4-1.7.2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...