Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lepsze, Trove czy Cube World?

RevsPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Trove ma szanse przebić Cube World?

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Logiczne. TROVE zajmuje się porządna, rzetelna firma, która ma pod swoimi skrzydłami takie produkcje jak RIFT czy Defiance, których byle gównem nazwać nie można. Mamy pewność, że twórcy zadbają o grę, bo jednak nie olewają swoich tytułów. Cube World było chwilowe, później ta gra była już spalona, bo jednak nie można w koło Macieja czy innego Janusza robić tego samego. Cube World już dawno umarł, spójrzmy prawdzie w oczy i skończmy się oszukiwać. 

Opublikowano

Moim zdaniem cubeworld mógłby wznieść się w progi samego minecrafta... Ale niegdy się to nie stanie przez team który nad nim pracuje. Co do @topic mam nadzieje że zrobią coś świetnego ;) przez twój temat zakupiłem paczke z betą... : D Kolejna cubowa gierka którą zakupiłem i muszę na nią czekać 

Opublikowano

nad cube world'em pracuje 2 ludzi.... mąż i żona. Jako że nikt nie chce ich wziąć pod skrzydła to nie pobiją jeszcze żadnej gry.  Swoją droga założe sie że nie kupiliscie orginałki na ich stronie za 60zl :) a wypowiadacie sie na temat jak urodzeni developerzy

Opublikowano

To całkiem oczywiste.Trove jest produkowaną grą przez rzetelną firmę.Mają wiele innych produkcji gier RPG.Cube World już odszedł.

Opublikowano

Grałem w obie gry. Zakupiłem cube world i przez jakiś czas pykałem w to. Lecz od dawna nie ma żadnych aktualizacji. Jest to prawdopodobne, że mogli porzucić tą grę. Nad Trove pracuje większa ekipa, więc ma większy potencjał. Wychodzą aktualizacje/poprawki nawet najmniejszych bugów. No i oczywiście wszystko jest legit w Trove, a Cube world - ściągasz save editor, ustawiasz sobie staty i level oraz ekwipunek i wchodzisz na dowolny serwer. Obie gry end game'm się różnią. W Cube world możesz ciągle wbijać levele i dostawać skill pointy, a w Trove jak wbijesz lvl 20 i zdobędziesz najlepszy set to już nie masz co tam robić, poobijasz się trochę po swoim domu, pozbierasz blueprinty i znudzi Ci się dana klasa i wtedy możesz spróbować następną klasę i robić to samo co na poprzedniej, jeśli dojdzie więcej klas i gra zostanie rozszerzona (pvp np.) to może być jeszcze bardziej ciekawa. w cube world popykasz gdziekolwiek bez neta, w trove natomiast już nie.

Opublikowano

Ehem.... Cube world upadł? Jak miesiąc temu na youtube Wollay dodał filmik ukazujący nowy system questów, pff cube world umarł....

Nic nie wiecie więc się nie wypowiadajcie, od roku niema aktualizacji, bo nad grą pracuję dwojga ludzi, będzie duży update niedługo, dlatego przez rok nie było aktualizacji.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...