Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Clash of Clans na PC i kilka kont!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem w sumie do jakiego działy mogłem to wrzucić więc postanowiłem, że wrzucę tu. Gram w Clash of Clans dopiero tydzień, a już zachciało mi się robić drugie konto. Postanowiłem, że poszperam trochę na ten temat i znalazłem. W tym poradniku  chcę wam przekazać kilka fajnych tipów w jaki sposób grać na komputerze w tę grę, a nawet jak zrobić kilka kont i móc przełączać się pomiędzy nimi wtedy kiedy się chce! 

1. Instalacja Clash of Clans na PC

Pierwszą rzeczą jest pobranie programu BlueStacks. - link bezpośredni do pobrania

http://www.bluestacks.com/bstk-download-success-2.htm

Jest to program działający jak emulator Androida. Podczas instalowania programu należy zaznaczyć opcję : "App store access" i "App Notifications".
Po zainstalowaniu odpalamy program, jeszcze będzie się patchował więc zajmie to kilka minut. Po tej operacji otworzy nam się okienko, które wygląda jak tablet.
783291406828770887095.jpg

Kolejnym krokiem będzie znalezienie gry Clash of Clans w wyszukiwarce (lewy górny róg). Wpisujemy Clash of Clans włączamy aplikacje.
Program BlueStacks podczas włączania gry poprosi nas o konfigurację  konta google. Utworzenie takiego konta jest obowiązkowe jeśli chcemy grać w tą grę na komputerze. 
Pierwszym problemem jaki mnie napotkał było logowanie się na konto google przez ten program. Problem wynikał z tego iż na moim koncie mam weryfikacje SMS. Dlatego w tym celu musiałem podczas logowania, kliknąć ten guzik:
248731406828770887095.jpg

Logowanie przeniosło się na "przeglądarkę". Tam zalogowałem się bez żadnych problemów, dostałem kod smsem na moją komórkę, wpisałem i to wszystko. Podjęcie tych kroków spowodowało dodanie konta do programu BlueStacks. W tym momencie gdy konto już jest dodane i jest włączona synchronizacja można przystąpić do pobrania gry. Późniejsze kroki są bardzo proste i wątpie bym musiał je tłumaczyć :)

Jakie są plusy grania w Clash of Clans na komputerze? Otóż na pewno nie psuję nam się komórka i myślę, że taki plus powinien wystarczyć jako argument. Wiadomym jest, że podczas grania w gry na smartfonie bateria zużywa się naprawdę szybko. Dodatkowo niektóre smartfony z 4 rdzennymi procesorami lub 2 rdzenie, mają tendencje do zbytniego grzania się z tyłu telefonu. Nie rysujemy pazurami ekranu, a też ważnym jest to że na komputerze korzystamy z myszki która absolutnie w ogóle nie zasłania nam projektowania i przestawiania budynków z kąta w kąt ;)

(Opcjonalne) 2. Jeżeli grałeś już w Clash of Clans na komórce i masz tam już rozbudowane całkiem dobrze miasto oraz nie chcesz stracić tego co do tej pory udało Ci się zdobyć, w tym celu wystarczy abyś na komórce wszedł do gry, kliknął ustawienia:
589461406828770887095.jpg
po czym kliknął w przycisk pod napisem: "Google + Sing In", połączył się ze swoim kontem google i to tyle. Upewnij się, że po połączeniu gry z twoim kontem jest napis "Connected" na zielonym tle pod "Google + Sing In". Taka konfiguracja spowoduje, że cała rozgrywka oraz miasto które aktualnie jest włączone zapisze się na tym JEDNYM koncie Google. Teraz możesz wyłączyć grę na komórce. Włączyć grę na swoim komputerze. Odpali się nowe miasto i włączy się tutorial. W tym momencie musisz przejść tutorial aż do momentu uzyskania przycisku ustawień który obrazek jest powyżej. Po wejściu w ustawienia robimy to samo, czyli logujemy się na Google + na konto które było użyte na komórce. W tym momencie z serwerów gry załaduje się miasto które było przypisane do danego konta. I to wszystko, teraz możesz kontynuować budowanie miasta na komputerze.

3. Jak stworzyć drugie konto na emulatorze BlueStacks. 
Stworzenie drugiego konta na jednym urządzeniu może dla was wydawać się trudne, otóż to, że w cale nie jest. Jeśli chcemy grać na przykład na dwóch kontach i tworzyć dwa inne miasta na tym samym urządzeniu (działa to również na smartfonach) - czyli BlueStacks - wystarczy stworzyć drugie konto Google. Możemy to zrobić na komputerze w zwykłej przeglądarce. Jeśli już stworzyłeś drugie konto to pamiętaj aby je dodać do BlueStacks. Aby to zrobić wystarczy wejść w ustawienia klikając:
276301406828770887095.jpg309541406828770887095.jpg

i w zakładce "Konta i synchronizacja" kliknąć w prawym górnym rogu "Dodaj konto". Robimy to co z pierwszym kontem, czyli dodajemy drugie konto do urządzenia. Jeśli to zrobiliśmy to możemy przystąpić do tworzenia drugiego miasta na drugim koncie :)

W tym celu wchodzimy do gry, klikamy ustawienia i WYLOGOWYWUJEMY się z aktualnego konta (pamiętaj aby na danym koncie z danym miastem ciągle było połączenie pomiędzy grą, a kontem Google). Czyli pod napisem "Google + Sing In" klikamy kolejno: "Connected" i "Disconnected". Pokaże nam się okienko w którym wybieramy konto. Tym razem wybieramy to DRUGIE konto, które jest  przeznaczone na nowe miasto, klikamy połącz po czym w następnym oknie klikamy OK.
841911406828770887095.jpg

Warning podpowiada nam, że jeżeli zaakceptujemy, to aktualna gra nam się usunie. Nie stanie się to ponieważ to miasto jest zapisane na koncie Google na serwerach gry. Oczywiście pamiętając, że ciągle musimy być zalogowani do danego konta na danym mieście.
W kolejnym okienku musimy zaakceptować naszą decyzję poprzez wpisanie "CONFIRM"
219531406828770887095.jpg

Po kliknięciu OK, przechodzimy do nowego miasta, które jest przypisane do drugiego konta Google. 
Kończymy tutorial i w ten sposób mamy dwa miasta. 
Kolejny raz przypominam, aby konto na którym gramy ciągle miało status "Connected" w Google +.
Analogicznie jeśli chcemy przejść do poprzedniego miasta robimy to samo, czyli wchodzimy w ustawienia gry, klikamy "Connected" i znów "Disconnected" i logujemy się na pierwsze konto Google, po zaakceptowaniu i wpisaniu "CONFIRM" (nie zawsze to wyskakuje) możemy budować nasze pierwsze miasto.

Fajnym plusem w granie na komputerze w tą grę jest możliwość stworzenia unikalnego nicku, czyli na przykład możemy w nicku wkleić gwiazdki:
★ ♦ ♣ ♠ i inne tego typu ;)

To by było na tyle mojego poradnika, jeśli macie jakieś pytania to śmiało możecie pisać. Wiem, że pewnie co poniektórzy już wpadli na te rzeczy, ale uznałem, że lepiej będzie stworzenie tematu gdzie wszystko będzie w jednym miejscu. Jeśli macie jakieś sugestie co dodać do tego poradnika to piszcie :)
Pozdrawiam

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A co jak mi te okienko nie otwiera sie po zainstalowaniu?

Wybierz "search", to z lupą. Jak się nie otwiera to przeinstaluj.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Po przeinstalowaniu też mi się te okienko nie pokazuje

A jak klikniesz "search" to nic się nie dzieje?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...