Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zastanawiam się nad jednym z tych dwóch telefonów, żaden inny nie wchodzi w grę. Specyfikację widziałem, jakieś tam recenzje też. ATM mam S3 i czasami się lekko zamuli przy korzystaniu, toteż przyszedł czas na zmianę.

Jak to jest w praktyce- czy te 3GB RAMU (Z2) da się odczuć w porównaniu z 2GB (S5)? Zależy mi na tym, żeby telefon chodził jak najpłynniej, nie przeszkadza mi plastikowa obudowa, bateria(i tak ładuję góra co 2-3 dni), w sumie to nawet niezbyt znam się na RAMach, procesorach, nie będę się przy tym masturbował. Zależy mi tylko na trywialnych rzeczach, takich jak: słuchanie muzyki w drodze, przeglądanie fejsa i innych takich próżnych portali razem z resztą internetu, zabawa kamerą, robienie zdjęć, selfiesów, no i właśnie płynność/szybkość.

Wiem, że Z2 ma teoretycznie lepszy aparat, ale czy ja, jako osoba która, na dobrą sprawę się nie zna, odczuje jakąś różnicę? No, dzięki z góry, kocham was.

Opublikowano

Jeżeli się nie znasz to różnic w aparacie nie zauważysz.

Ja wybrałbym Z2, ponieważ S5 swoim wyglądem przypomina S2 (za co z resztą pare pracowników odpowiedzialnych za design urządzenia poleciało~tak na marginesie)

Jeżeli chodzi o szybkość działania to jeden, jak i drugi jest bardzo wydajny i szybki ~ być może Z2 odrobinę szybszy z racji większej ilości RAM'u oraz lżejszej nakładki.

Przy Twoich wymaganiach i przy telefonach które Cię interesują powinieneś głównie zwrócić uwagę na wygląd oraz wykonanie. Moim zdaniem Z2 zjada S5 swoim designem oraz materiałami z których jest wykonana (metal aluminium VS plastik..)

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej brałbym Xperie Z2. 

Jeżeli chodzi o porównywanie to za bardzo nie ma co porównywać pod względem bebechów. Tak jak już chyba większość wie w tym dziale że nie jestem fanem AMOLED'u bo to średni ekran jeżeli chodzi o kolory, pomijając czerń oczywiście. 

Na temat Design'u: 

oim zdaniem Z2 zjada S5 swoim designem oraz materiałami z których jest wykonana

Mydelniczka vs smartfon premium. 

lownfast

Opublikowano

No, o to chodziło. B)

Gdzieś czytałem opinię gościa, który twierdził, że po zaledwie kilku minutach nagrywania Z2 w jakości 4K, telefon mu się wyłączał z powodu przegrzania. Jest realne, żeby to były po prostu, nie wiem, wada telefonu czy to raczej on ma problem? Nie zamierzam kręcić filmów pełnometrażowych, ale warto wiedzieć.

Opublikowano

Sony odnośnie przegrzania (4K) mówi, że aby była "najlepsza jakość" użytkownik powinien "tworzyć wideo (4K) w krótkich seriach, nie dłuższych niż kilka minut". Nie jest to najbardziej satysfakcjonująca odpowiedź, a najlepiej byłoby usłyszeć, że lepsza jakość była zaplanowana, a każdy sprzęt może posiadać jakieś granice.

lownfast

Opublikowano

W sumie, to zrozumiałe. S5 pewnie też tak ma. Either way, dłużej niż te kilka minut bym nie nagrywał i tak.

Dobra, w sumie to mnie utwierdziliście w przekonaniu. Jak coś to wrócę, a tymczasem poczekam może jeszcze na kogoś.

Dzięki kociaki, mrau meow nya. B)

Opublikowano

LG G3 bym nie brał. Jestem wielbicielem tej marki ale niestety w G3 wprowadzili mnóstwo różnych technologii które się nie sprawdziły. Opinie na temat G3 są różne dlatego powstrzymałbym się z niego kupnem i czekał na G4 w którym powinny być poprawione błędy z G3. 

Na twoim miejscu brałbym HTC ONE M8 - telefon jest świetny, miałem go w rękach i naprawdę robi spore wrażenie. Jak dla mnie samym plusem jest samo sense, warto poczytać sobie recenzje i opinie, a właściwie nie bo wszystko jest na 5 gwiazdek. 

lownfast

Opublikowano

No, no.

Czyli podsumowując to, co napisałeś w tym temacie: HTC > Sony > Samsung > LG, mniej więcej tak? W gazetkach z salonu wszystkie mają pięć gwiazdek tak btw., o dziwo każdy chce pozbyć się LG, dlatego pytałem, bo za samą firmą nie przepadam(monitory i telewizory back in the day były marne).

Opublikowano

Najgorsze monitory/tv ma samsung ale to już inna bajka. 

HTC > Sony > Samsung > LG,

bardziej byłbym skłony napisać HTC = SONY - tutaj już ewidentnie tylko wchodzi wybór tego jaki telefon wolisz z wyglądu i nakładki.

PS 

LG > SAMSUNG 

lownfast

Opublikowano

HTC I LG słabo wypadają pod względem długości pracy na baterii , ale wydajnością bardzo zaskakują . Niestety za mało pojemna bateria jak na tak mocne bebechy. Bierz Sony on najdłużej baterią powinien pociągnąć , ostatecznie weź Samsunga (Super Amoledy to podobno energooszczędne ekrany)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...