Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Java usuwanie przedmiotów bez enchantu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jako iż chcę naprawić wszelkie błędy na moim serwerze proszę o pomoc w napisaniu jednego pluginu..

Chodzi mi o to, że jak gracz kliknie na przedmiot w ekwipunku, który jest bez enchantu, typ przedmiotu to dirt to usuwa mu go.

Jeżeli natomiast ma on enchant unbreaking 10 to dirt zachowuję się normalnie czyli nie znika mu z inventory.

To wszystko Proszę o szybką pomoc !

Opublikowano

Hmm widać że jakiś błąd to zrób tak niech on tak zrobi czyli wciśnie na ten item a ty sprawdź w konsoli czy jakiś błędów ci nie wybija

Opublikowano

No hej xD mam pytanko od ilu postów mogę robić reklamy serverów ???

Powinieneś dostać warna za to bo to człowiek pisze regulaminy i w ogóle inne info aby sobie to przeczytali.

A co do tematu podaj pluginy

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Powinieneś dostać warna za to bo to człowiek pisze regulaminy i w ogóle inne info aby sobie to przeczytali.

A co do tematu podaj pluginy

Ty powinieneś dostać warna, on napisał wyraźnie, że prosi o pomoc w napisaniu pluginu ;d 

Przepraszam nie jestem programistą ale chciałem to napisać ;)

Opublikowano

On ma błąd na serwie widze że chce naposać lecz może nie musi tylko błąd naprawić w innym pluginie weś pomyśl

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

nie pamietam ale chyba w item meta 

albo pobierasz item ktory gracz trzyba 

i sprawdzasz przez containsEnchantment(luj.1000) czy gracz ma enchant a jak nie to go usuwa 

za 1h w domu bede to poprawie jak cos zle napisalem 

a tak wgl to podaj kod ktory napisales o ile cos napisales

Opublikowano

Hmm widać że jakiś błąd to zrób tak niech on tak zrobi czyli wciśnie na ten item a ty sprawdź w konsoli czy jakiś błędów ci nie wybija

Ja proszę o pomoc w napisaniu plugin'a a nie w naprawie błędu..

Opublikowano

Edit

Sprawdzasz w event co kliknął, jeśli item, który został ruszony ma enchat to zostawiasz, a jeśli nie to usuwasz.

Prosty algorytm.

Opublikowano

Edit

Sprawdzasz w event co kliknął, jeśli item, który został ruszony ma enchat to zostawiasz, a jeśli nie to usuwasz.

Prosty algorytm.

No właśnie mam z tym trochę problem trochę z braku czasu a drugą przyczyną jest, że w tej chwili wykonuję na raz kilka innych czynności liczyłem na to, że ktoś mi w tym pomoże ale z tego co widzę bez obrazy ale wypowiadają się sami "idioci", którzy nawet nie potrafią przeczytać całego tematu i myślą, że to jest błąd a ja chce do tego doprowadzić.

Opublikowano

Pomoże mi ktoś w końcu w sumie z tego co widzę nikt się na tym nie zna i dlatego powstają takie "serwerki" survival+frakcje i jak czegoś sam nie zrobię to nikt tego nie zrobi..

Poczekam jeszcze 24h jak nikt nie odpiszę to proszę o zamknięcie tego tematu...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...