Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matchmaking sucks?

heroex2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, wbrew pozorom nie jest do temat do żalenia się jak mogłaby wskazywać nazwa. :D

Otóż zauważyłem ostatnimi czasy bardzo dziwną prawidłowość, która jest poniekąd związana z matchmakingiem. Przechodząc do sedna na przestrzeni czasu grając  trochę gier między Gold II - Platyna 5 zauważyłem, że bardzo żadko rzadko uda się dobrać choć trochę równe teamy i stworzyć wyrównaną rozgrywkę. Zazwyczaj jest tak że, albo przeciwny team jest żałośnie słaby i gra kończy się zbiegowiskiem trollów aka surr @ 20 a innym razem przeciwny team jest widocznie silniejszy i dominuje od początkowych faz gry aż do końca. Trochę mnie to dziwi, że spośród tylu graczy nie da się dobrać ich tak by rozgrywka dawała jakąś rozrywkę jednoczenie nie niszcząć samej rywalizacji. Myślę, że Riot powienien przyjrzeć się uważnie systemowi dobierania przeciwników i coś z tym zrobić... 

Opublikowano

Nie dziwię się gold i platyna to przeplatania dobrych,zasłużonych graczy i boosterów.

Powiedzmy kolega cię boostuje i masz MRR+,ty zabierasz się już za konto i sobie grasz.Riot automat,nie wie że jesteś boostowany i twoim odpowiednim MRR przydziela cię do drużyny,twierdząc że wyccarujesz bo jesteś dobry.A tak na prawdę klapa,jesteś boostowany,przegrywasz linię,wyzywasz a potem rage quit i tak to się kończy.

Nie jestem zadowolony bo często zdarza mi się mieć takich u mnie niż w enemy i z gold 1 spadłem do gold 3...

Przykładowo:

Vel'Koz ze skinem,kurde dobre KDA,last hity też.Dobra gramy,nagle 13 min,Vel koz 50 cs i 0/3,idę na ganka żeby ogarnąć sytuacje,a tu on stoi pod wierzą a ja sam się napierdalam evelynn z akali,oczywiście padłem a on mnie wyzywa,stojąc z full hp pod wieżą,feeduje enemy junglera.Nasz bot wygrywa,top 0/0.Ale co z tego jak nasz lucian leży od combo akali w 3 sekundy albo i mniej...

A bola nie chcę używać,bo wolę fun z gry...

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

No to widać mamy sprzeczne zeznania xD Wiem, że jak kiedyś grałem w niższych dywizjach goldu i wyższych silvera to gry były bardziej wyrównane, ale może to kwestia tego że tam jest po prostu więcej graczy? Nie wiem, może mam tylko takie złudzenia ale z mojej perspektywy wygląda to co najmniej dziwnie, kiedy raz ludzie grają jakby byli ze 2 dywizje niżej a innym razem robią naprawdę porządne plejsy...

@Ĕryk Nie "po za tym" tylko "poza tym" jak już pan jest taki dobry z ortografii.

Opublikowano

Nie ma opierdalania, trzeba sobie radzic. Jedyny plus jaki rito z tym wszystkim wprowadzil to ze silver nie moze juz grac duo z diamentem wiec juz az takiego rozpierdolu nie ma. Dobiera ci graczy do Twojego MMR czyli "teoretycznie" powienies moc sobie z nimi poradzic i pamietaj zeby skupic sie na swojej grze a nie na grze innych.

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Na c**j tak płaczecie ja boostuje brata z golda V do platyny 5, obecnie jestem w gold 1 a za mecz dostaje po + 25, wygrałem dwie gry 4 vs 5, a gram przeważnie twisted fatem :D i wcale nie mam problemow jak wy a ludzi dobiera mi z plat 3/2, po prostu trzeba umieć kierować gry.

Opublikowano

Ktoś tu ma ewidentny problem z czytaniem ze zrozumieniem... Nikt tutaj nie płacze nawet zaznaczyłem w temacie że to nie o to chodzi, ba nawet temat nie dotyczy wychodzenia z lig i boostowania, to nie jest tego typu kolejny temat-śmietnik. Myślę, że to co zrobił Riot kiedyś czyli usunięcie dostawania 1-7lp w pierwszych dywizjach było błędem bo do góry przedostaje się sporo nieutartych graczy... którzy niekiedy sporo odstają z poziomem i naruszają balans.

Opublikowano

Tu nie chodzi o to człowieczku, system dobiera graczy po MMR, czyli jakiś tam algorytm który to zlicza i nic z tym nie zrobisz trudno przegrałeś bo enemy team był lepszy grasz jeszcze raz i tyle.

willsmithsurprised_zpsbf418514.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...