Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Założenie konta w USA

Gość Abs025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań co do założenia konta na amerykańskim PSS.

1. Czy mogę dostać bana za korzystanie z konta, który jest zarejestrowany na inny kraj niż ten w, którym mieszkam. (Czytałem po różnych forach i ludzie się skarżą, że dostali bana za to, że grali na koncie US w gry, które zostały kupione w polskim PSS).

2. Czy mogę dzielić konto PL i US na jednej konsoli jako konto dodatkowe oraz główne (PS4) grając na obu, kupując na nich oraz ściągając nie łamiąc regulaminu? Piszę to, ponieważ nie chcę zostać zbanowany a jak już pisałem podobno Sony banuje konsolę.

3. Czy Sony może w przyszłości wprowadzić blokadę regionalną? Wiem, że jej nie ma i nie wiem ale chyba nic się nie zapowiada, że będzie no ale załóżmy, że w przyszłości może się pojawić. Może?

4. Chciałbym dokładnie przeczytać cały regulamin korzystania z PSS, konta SEN oraz ogólnie najważniejsze informacje, które zaakceptowałem zakładając konto, lecz nie wiem gdzie mogę to znaleźć. Głównie interesują mnie podpunkty przez, które mam obawę korzystania z konta założony na inny kraj niż mój.

5. Opłaca się założyć konta w US? W sensie pod ogólnie rożnymi względami pomijając cenę gier i przecen. Sam fakt, że gry są duże tańsze, jak np: CoD Ghosts razem z Season Pass'em. W US PSN kosztuje $100. W PL PSS 543zł. Różnicę widać gołym okiem. Takie gry lubię mieć w wersji cyfrowej bo i tak ich nie sprzedam, będę w nie grał i po prostu jest to dla mnie wygodniejsze rozwiązanie. Język gry również pomijam, może być po angielsku nie robi mi to różnicy.

6. Wiem, że teoretycznie zakładając konto na inny kraj w moim przypadku USA muszę podać prawdziwe dane tj. miejsce zamieszkania. W ten sposób jako tako nie złamię regulaminu. Mogę to w jakiś sensowny sposób ominąć, aby nikt nie mógł się przypieprzyć w razie problemów z kontem?

7. Tak naprawdę to nie można przynajmniej z tego co mi się wydaje korzystać oraz kupować gier i innych rzeczy na koncie, które jest zarejestrowane na inny kraj. Tak wyczytałem tutaj:

http://community.eu.playstation.com/t5/PSN-Og%C3%B3lnie/problem-z-PSN/m-p/8638332?query.id=114844#M101

Niestety jest to z 2009, nic innego nie znalazłem chociaż nie szukałem też dokładniej.

8. Jeżeli w jakiś podpunkt łamie regulamin a przynajmniej do takiego stopnia, że mogę dostać bana na konto i na gry, które tam wykupiłem to czy da się to w jakiś sensowny sposób ominąć?

9. Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę podczas zakładania takiego konta?

Ok to chyba wszystko co chciałbym się dowiedzieć. Za sensowne odpowiedzi poleci limit. Chciałbym, aby wypowiadały się rozważne i mądre osoby, które mają jakąś wiedzę na ten temat.

Aha i jeszcze jedno. Wyczytałem przed chwilą dosłownie, że ponoć używanie drugiego konta US jest legalne pod warunkiem, że trzeba posiadać prawdziwe dane. Jeżeli podałbym dane na jakąś osobę, którą znam i, która mieszka w USA mógłbym pozbyć się problemów jeżeli takie kiedyś wystąpią? Wszystkie pytania są dla mnie dość ważne bo jednak nie chcę stracić kupę pieniędzy z powodu problemów. Jak będzie trzeba i będzie bezpieczniej to już wolę dopłacić tą stówkę, żeby było bezpiecznie.

Opublikowano

1. Możesz dostać bana za zakładanie kilku kont np. zakładasz USA i PL = BAN. 

2. Nie, odpowiedź masz wyżej (taki jest regulamin)

3. Nie wprowadzi bo jest to dla niech nieopłacalne.

4. Jak rejestrujesz konto PSN to masz tam cały regulamin który musisz przeczytać i akceptować 

5. Jestem przeciwny zakładaniu konta w US więc polecam założyć Ci konto PL

6. Obowiązkiem jest to wpisać, jeżeli nie wpiszesz właściwego to w przyszłości możesz mieć problemy z kontem PSN i możesz się liczyć z banacją konta lub nawet usunięcie go z sieci PSN.

7. W temacie jest BAN za multikonto a nie za kupowanie jakiś gier z poza krajem zamieszkania.

8. Nie, chyba że jesteś hakerem. Można też pominąć to poprzez kupno nowej konsoli.

9. Na nick, hasło, e-mail, datę urodzenia jaką wpisałeś w PSN podczas rejestracji.

Aha i jeszcze jedno. Wyczytałem przed chwilą dosłownie, że ponoć używanie drugiego konta US jest legalne pod warunkiem, że trzeba posiadać prawdziwe dane. Jeżeli podałbym dane na jakąś osobę, którą znam i, która mieszka w USA mógłbym pozbyć się problemów jeżeli takie kiedyś wystąpią? Wszystkie pytania są dla mnie dość ważne bo jednak nie chcę stracić kupę pieniędzy z powodu problemów. Jak będzie trzeba i będzie bezpieczniej to już wolę dopłacić tą stówkę, żeby było bezpiecznie.

Jest to nielegalne (nawet w polskim prawie) Dlaczego? Podszywasz się pod inną osobę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...