Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Różne kolory dla przedmiotów

xSizY.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze względu na to, że niektórzy nie wiedzą jak to dodać odświeżam temat, ponieważ temat poprzedniego autora uległ nieco zniszczeniu.

Pierwszym wykonawcom był: Sarda

i to jemu należą się podziękowania za ten bajer.

Postaram się w miarę wytłumaczyć jak dodawać nowe kolorki = ).

Zaczynamy !

1. Najpierw rozpakowujemy root i otwieramy plik uitooltip.py

2. W class ToolTip na początku pliku dodajemy np. pod PRICE_COLOR = "COLOR" swój kolor np. NOWY_KOLOR = 0xff8EC292 - zielony, tak dla testu, którego sam używam.

(http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolor%C3%B3w -- tutaj macie kolorki w hex)

3. Potem szukamy "elif item.ITEM_TYPE_ARMOR == itemType:" i wklejamy pod "self.__AppendAttributeInformation(attrSlot)" to:

if self.__NowyKolor(itemVnum):

self.AppendSpace(5)

self.AppendTextLine("Epicki Hełm - tutaj można opis dać do przedmiotu który pojawia się nad klasą w przedmiocie",self.NOWY_KOLOR)

Wersja z tabami:

4.Teraz Szukamy: "def __IsAttr(self, attrSlot):" i dodajemy pod tym to:

def __NowyKolor(self,vnum):
		vnums = [ID itemu +0,next, next,]
		for i in vnums:
			if vnum == i or vnum == i+1 or vnum == i+2 or vnum == i+3 or vnum == i+4 or vnum == i+5 or vnum == i+6 or vnum == i+7 or vnum == i+8 or vnum == i+9:
				return TRUE
		return FALSE

Wersja z tabami:

5. Szukamy "def __SetItemTitle(self, itemVnum, metinSlot, attrSlot):" i podmieniamy całą tą funkcję na te 2:

def __SetEpicItemTitle(self):

self.AppendTextLine(item.GetItemName(), self.NOWY_KOLOR)

def __SetItemTitle(self, itemVnum, metinSlot, attrSlot):

if self.__IsPolymorphItem(itemVnum):

self.__SetPolymorphItemTitle(metinSlot[0])

else:

self.__SetEpicItemTitle()

return

if self.__IsAttr(attrSlot):

self.__SetSpecialItemTitle()

return

self.__SetNormalItemTitle()

Wersja z tabami:

6. Have Fun ! :)

Efekt:

Jak jakieś pytania czy problemy to pod tematem ew. PW.

Jeżeli gdzieś jest błąd to mnie poprawcie, a ja zaktualizuję.

Miłego dnia.

Opublikowano

@Intern nie to samo. Tutaj możesz dowolny kolor sobie wybrać.

Zaktualizowałem jest SS.

Prosiłbym, aby ktoś sprawdził i dodał ss (na dowód, że trybi). Być może gdzieś popełniłem błąd, ale raczej nie. Starałem się bardzo dokładnie to dodać i wytłumaczyć.

Opublikowano

Wyciągnięte z Klienta Exalion? na to wygląda ^^

Patrz sie na swoj kostium Youtubera skad go masz i system pkt (ten pod yang)

@top

bylo juz chyba na forum o tym

ban.gif

Opublikowano

@Ti'o
Nawet nie wiem co to za priv bo na żadnym nie gram :D.

Może ten Exalion też ma skądś ? :P

Zresztą dla mnie to nie ważne ja tylko odświeżyłem bo parę osób o to pytało, ale już się przyzwyczaiłem, że ludzie są niewdzięczni i chcą tylko udowodnić, że to nie jest Twoje, jesteś "ZŁODZIEJ!" i nic nie umiesz.

Takie same zdanie mam na temat tych pseudo autorskich skryptów (Okno logowania itd.), które są sprzedawane, a tak naprawdę to prosta edycja z epvp bądź zagranicznych serwerów + nieco grafiki.
Ale co zrobić "mądry głupiego nie przegada" :)
.

Ale jeżeli to ma was usatysfakcjonować to nie znam kompletnie pythona za nic, a ten skrypt mam z Balmory :P.

@alchemik1

Lel sry alchemik1 coś się bugło i zaznaczyło mi Ciebie na post wyżej.

Tak było, ale screeny wygasły i parę osób tego szukało to postanowiłem, że odświeżę.

@Mikolajek1233

Jak wrócę do domu to dodam SS.

Opublikowano

Osobiście jestem przyzwyczajony do standardowej kolorystyki (jak też większość osób ).

A jeśli już jesteśmy przy temacie koloru czcionki i ogólnie czcionki, to zadam proste pytanie: Na kiego ekhem... używasz takiej nieczytelnej czcionki na forum? Oczy bolą od czytania tego - poważnie.

Opublikowano

Osobiście jestem przyzwyczajony do standardowej kolorystyki (jak też większość osób ).

A jeśli już jesteśmy przy temacie koloru czcionki i ogólnie czcionki, to zadam proste pytanie: Na kiego ekhem... używasz takiej nieczytelnej czcionki na forum? Oczy bolą od czytania tego - poważnie.

Nowości się przydadzą...  I czemu ma użyć innej skoro 99 % ludzi nie ma problemu z rozczytaniem się jak ty ? ^^

Kolega dodał ciekawy motyw a ty piszesz całkowicie o offtopie :) 

Całość ładnie prezentuje się w grze. Pozdrawiam ^^

2pza0c5.png

Opublikowano

Nowości się przydadzą...  I czemu ma użyć innej skoro 99 % ludzi nie ma problemu z rozczytaniem się jak ty ? ^^

Całość ładnie prezentuje się w grze. Pozdrawiam ^^

Akurat od tej czcionki (+ biały kolor) nie tylko jego oczy bolą, również mnie. ;f A na  dodatek biały kolor, co zapewne nie tylko mnie wkurwia jak korzysta się z mobilnej.

@topic

Dzięki, być może będzie moment, że skorzystam. :)

Ps. Zmień czcionkę, lub chociaż kolor. ;)

Opublikowano

self.AppendSpace(5)

self.AppendTextLine("Epicki Hełm - tutaj można opis dać do przedmiotu który pojawia się nad klasą w przedmiocie",self.NOWY_KOLOR)

Przekształciłbym tą funkcję na dodawanie uniwersalnego tekstu, myślę że byłoby to zdecydowanie wygodniejsze.

Opublikowano

Zwróciłem jedynie uwagę, że ta czcionka w kolorze białym z kursywą i pogrubieniem męczy wzrok podczas czytania. Nikomu przecież nic nie zabraniam, a mam prawo do takiego zdania. Jak chce, to może pisać nawet wspak. Jeśli ktoś ma problem z tym, że jest niezauważony na forum i to ma mu podbudować ego to luz - mnie to poważnie fruwa.

Zamiast sztywno przypisywać kolor ze spisów - które są ograniczone - można użyć funkcji grp.GenerateColor().

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...