Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] EULA - Mam się bać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam do was pytanko ponieważ jak zapewne wiecie od 1 sierpnia zostaje wprowadzona eula na serwery Minecraft. I przychodzę z takim zapytaniem czy EULA zrobi mi coś jak będę sprzedawał VIP'a który dostaje np pro 4 mieczyk 5/2. Co prawda żyjemy w Polsce lecz, nie wiem czy mam się bać jak będę sprzedawał vipa z itemkami do których gracz nie ma dostępu. Pozdrawiam

28668778758492166319.png

Opublikowano

Nie wiem co to :O. Czemu niby nie ma dostępu? Zobacz takie mchc czy skkf lepszych graczy :>. Taki mój ender tydzien po starcie skkafa :Dhttp://scr.hu/1cms/tgf9q

Zresztą nikt by nie mógł zarobić na serwer..
Opublikowano

Zgłosić może tylko pełnoletnia osoba, bo chyba nie napiszesz na fb i nie naskarżysz bo i tak ci nie odpowiedzą (już to zrobiłem, zakapowałem żeby na jutro sprawdzili gówno xcrafters)

Opublikowano

Gracz iset iron i vip set iron bez enchantu

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Skkf i cała reszta zamkną serwery bo nie będą generowały przychodu a tylko straty, jeżeli ktoś dowie się że sprzedajesz cokolwiek za realne pieniądze będziesz musiał niestety bawić się z roszczeniami prawnymi. Masz serwer? zamknij go od razu bo bezsens jest go trzymać i tylko mieć z niego starty w portfelu

Opublikowano

Skkf i cała reszta zamkną serwery bo nie będą generowały przychodu a tylko straty, jeżeli ktoś dowie się że sprzedajesz cokolwiek za realne pieniądze będziesz musiał niestety bawić się z roszczeniami prawnymi. Masz serwer? zamknij go od razu bo bezsens jest go trzymać i tylko mieć z niego starty w portfelu

Temu panu już dziękujemy bo bredzi.

Jakimi roszczeniami? xD

Opublikowano

Hahahha ale wy tu brednie wygadujecie.

Po 1: Żyjemy w Polsce

Po 2-gie: Serwery które są na online-mode false są poza tym całym EULA (choc mogę się mylic)

Po 3: Jeśli twój serwer nie jest typowym hajsokrecicielem nie masz się czego bać :)

Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl

Wejdź, nie pożałujesz :)

Opublikowano

@blackuGT Mojang napisał, że nie możesz sprzedawać itemków bądź rzeczy, które dają nieśmiertelnośc lub tworzą z Ciebie mocniejszego, ale to nie znaczy, że nie można nic przedawać. Można, ale nie mogą być to itemki tak zwane "pay2win". Jakieś tam np. dodatki typu jakiś prefixy itp. możesz sprzadawać, więc takie dodatki możeszesz wprowadzić i sprzedawać bez jakich kolwiek problemów.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Mistrzu, ale logicznie - kto Ci kupi zmiane koloru nicku, prefix albo cokolwiek innego w tym rodzaju? Przecież to jest nie opłacalne dla nikogo. To samo będzie miał za darmo i będzie miał pewność, że jak zrezygnuje to nic nie straci.

Przypuśćmy, 1 sierpnia otwiera ktoś duży serwer i płaci ok. 250 zł za powiedzmy 200 slotów. Aktualnie bilans serwera to: -250zł, ale załóżmy, że np. robię serwer Hardcore i unban kosztuje dajmy na to 2,56zł SMS'em lub np. 1,5 zł przelewem. No to mamy 1,5zł za jednego unbana - ludzie zaczną umierać i kupować unbany, po tygodniu-dwóch koszty serwera się zwrócą. A teraz zobaczmy - jeżeli unbany będą darmowe - to to nie będzie hardcore, jeżeli nie będzie unbanów to serwer powoli będzie zmierzał do autodestrukcji... Bo nie będzie graczy = nie będzie pieniędzy = nie będzie za co opłacić maszyny.

Logika Mojangu jest co najmniej dziwna. Wiele gier ma swoje mikropłatności i jest dobrze... ;x

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

@cxxus Ale unbany na serwerach hardcore zostaną. Nie jest to niezgodnie z EULA.

Pozdrawiam Mistrz.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Narazie nie ma żadnej umowy w języku polskim. Więc tak naprawdę u nas nie ma EULI. Jest w językach angielskich , więc nie podlega w polsce. Dopóki jesteśmy w polsce nic nie mogą nam zrobić!

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Nie wiem co to :O. Czemu niby nie ma dostępu? Zobacz takie mchc czy skkf lepszych graczy :>. Taki mój ender tydzien po starcie skkafa :Dhttp://scr.hu/1cms/tgf9q

Zresztą nikt by nie mógł zarobić na serwer..

sypnij jakimś setem xD

jakby ktoś cie podkablował że sprzedajesz eq to możesz sie bać, ale jak nie to po cichu możesz cośtam sprzedać

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...