Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Xperia T2 vs Samsung Galaxy SIII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Który telefon lepszy? (chodzi mi głównie o gry i internet) I czy ktoś kto się zna na telefonach mógłby wymienić wady, zalety SX T2? Może być filmik z recenzją po polsku (ja nigdzie nie mogę znaleźć) Z góry dziękuję ;)

Opublikowano

https://www.google.pl/?gfe_rd=cr&ei=SwTaU4u5MMGK8QessICoCw&gws_rd=ssl#q=recenzja+sony+xperia+t2

Z reguły w tych całych recenzjach wymagany jest podstawowy angielski.

Co do telefonu... Mój kumpel ma T1 i nie jest to demon szybkości. Oba telefony dla mnie są mocno średnie. Zainwestuj w chińską technologię. Wyhaczysz coś tańszego, ew. w tej samej cenie, a lepszego. Przykład: Xiaomi

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Mój kumpel ma T1

Super. T1=T2? 

Wyhaczysz coś tańszego, ew. w tej samej cenie, a lepszego. Przykład: Xiaomi

KrisNew zniknął i teraz muszę się użerać z Tobą, kolejnym trollem tego działu :l Tak jak pisałem w poprzednim temacie, Xiaomi jest dobre ale serwisowanie to porażka więc najlepiej brać coś z polskiego rynku. 

Co do tematu, tych telefonów nie można za bardzo porównywać bo pod każdym aspektem się różnią. SIII na chwile obecną nie warto kupować - brak supportu oraz płynność już nie taka. 

Xperia T - telefon dobry, tylko ta rozdzielczość jest ŚREDNIA, nie mówię że słaba ale przy tylu calach i przy takiej kwocie powinna być zdecydowanie tańsza. Wydajnościowo jest średnio, bebechy takie same jak np. w Moto G a jest o połowę tańsza. T2 to telefon który byłby dobry w cenie do 1000-1100zł. Natomiast jeżeli chciałbyś kupić coś podobnego w tej cenie to powiedz, a Ci coś dobiorę. :)

lownfast

Opublikowano

Super. T1=T2? 

KrisNew zniknął i teraz muszę się użerać z Tobą, kolejnym trollem tego działu :l Tak jak pisałem w poprzednim temacie, Xiaomi jest dobre ale serwisowanie to porażka więc najlepiej brać coś z polskiego rynku. 

Co do tematu, tych telefonów nie można za bardzo porównywać bo pod każdym aspektem się różnią. SIII na chwile obecną nie warto kupować - brak supportu oraz płynność już nie taka. 

Xperia T - telefon dobry, tylko ta rozdzielczość jest ŚREDNIA, nie mówię że słaba ale przy tylu calach i przy takiej kwocie powinna być zdecydowanie tańsza. Wydajnościowo jest średnio, bebechy takie same jak np. w Moto G a jest o połowę tańsza. T2 to telefon który byłby dobry w cenie do 1000-1100zł. Natomiast jeżeli chciałbyś kupić coś podobnego w tej cenie to powiedz, a Ci coś dobiorę. :)

Błedu nie popełniłem i wcale nie trolluje. Do ceny nowego SIII można kupić Xiaomi. C**j mnie obchodzi, że serwis jest do dupy. Ubezpieczysz sobie go na 1000 zł płacąc tam 20 zł miesięcznie i po sprawie. Pewnie nie wiesz, że te całe "gwarancje" nie uwzględniają wielu kluczowych rzeczy. Zazwyczaj serwisują tylko telefony z wadą fabryczną, każdy orze jak może. Możliwe, że znalazłeś sobie "konkurenta" w dziale. W telefonach siedzie nie od dziś, naprawiam je, interesuję się nowościami. Jeżeli masz jakieś problemy co do mojej wypowiedzi lub samego mnie to zapraszam na PW. Nie zaśmiecam (osobiście) tematu takimi (wg mnie) błahostkami. 

edit1 A tak w ogóle. W c**j zmienili T2... Zmniejszyli taktowanie procesora? Powiększyli ekran ( :O)? Zmienili procesor, który jest prawie identyczny do tamtego ( :O)? Zostawili taki sam aparat z przodu i z tyłu ( :O)? 

edit2 Jeżeli te całe wielkie super firmy nie zmienią cen to chinole ich wykończą. W nowym Xiaomi (tablecie) masz Tegre K1, 2 GB ramu, 16GB Flash (stówka na + i masz 64GB). To wszystko za 700 zł. To dużo? Powiedz mi... Już iPad Air z jakimś Apple A7 leci na kolana :D (około 2k)

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

C**j mnie obchodzi, że serwis jest do dupy.

Widzę, że już budzi się w Tobie agresja, ale to dobrze bo szybko uda się Ciebie udupić. 

Nie dość że telefon dochodzi w ok. miesiąc to serwisowanie jego w chinach będzie istnym piekłem - miesiąc na wysyłkę, kilka tygodni na serwisowanie i znów miesiąc wysyłka - czyli 3 miesiące bez telefonu, fajnie? 

Ubezpieczysz sobie go na 1000 zł płacąc tam 20 zł miesięcznie i po sprawie.

Kupujesz sobie telefon żeby w dodatku jeszcze za niego płacić? Przecież to Cie gorzej wyniesie jak kupowanie najdroższego flagowca. 

Pewnie nie wiesz, że te całe "gwarancje" nie uwzględniają wielu kluczowych rzeczy. 

Tak, a one często się zdarzają, a jeżeli ktoś ma dziurawe ręce to może sobie ubezpieczyć sprzęt w sklepie w którym go kupił na wszystkie wypadki nawet spowodowane przez właściciela za ok. 100-200zł. 

Możliwe, że znalazłeś sobie "konkurenta" w dziale.

Nie jesteś moim konkurentem. Byłbyś gdybyś podawał dobre propozycje, warte uwagi i przede wszystkim z naszego rynku - ale wtedy bym Ciebie poparł. 

W nowym Xiaomi (tablecie) masz Tegre K1, 2 GB ramu, 16GB Flash (stówka na + i masz 64GB). To wszystko za 700 zł. To dużo? Powiedz mi... Już iPad Air z jakimś Apple A7 leci na kolana  :D (około 2k)

Przecież to są dwa różne urządzenia w dodatku o różnych systemach. Apple kupują ludzie którzy nie za bardzo ingerują w sprzęt który znajduje się w środku, po prostu Ci ludzie kupują płynność i to że wszystko z marketu im odpali na iPadach, poza tym to świetne urządzenia. 

Jeżeli te całe wielkie super firmy nie zmienią cen to chinole ich wykończą

Nic ich nie wykończy. :) 

Co do tematu, w tej cenie znajdziesz (na rynku europejskim) o dużo lepsze telefony od wymienionych, w cenie Xperi T2 można kupić G2, Nexusa 5 albo Zetkę.  

lownfast

Opublikowano

Widzę, że już budzi się w Tobie agresja, ale to dobrze bo szybko uda się Ciebie udupić. 

Nie dość że telefon dochodzi w ok. miesiąc to serwisowanie jego w chinach będzie istnym piekłem - miesiąc na wysyłkę, kilka tygodni na serwisowanie i znów miesiąc wysyłka - czyli 3 miesiące bez telefonu, fajnie? 

Kupujesz sobie telefon żeby w dodatku jeszcze za niego płacić? Przecież to Cie gorzej wyniesie jak kupowanie najdroższego flagowca. 

Tak, a one często się zdarzają, a jeżeli ktoś ma dziurawe ręce to może sobie ubezpieczyć sprzęt w sklepie w którym go kupił na wszystkie wypadki nawet spowodowane przez właściciela za ok. 100-200zł. 

Nie jesteś moim konkurentem. Byłbyś gdybyś podawał dobre propozycje, warte uwagi i przede wszystkim z naszego rynku - ale wtedy bym Ciebie poparł. 

Przecież to są dwa różne urządzenia w dodatku o różnych systemach. Apple kupują ludzie którzy nie za bardzo ingerują w sprzęt który znajduje się w środku, po prostu Ci ludzie kupują płynność i to że wszystko z marketu im odpali na iPadach, poza tym to świetne urządzenia. 

Nic ich nie wykończy. :)

Co do tematu, w tej cenie znajdziesz (na rynku europejskim) o dużo lepsze telefony od wymienionych, w cenie Xperi T2 można kupić G2, Nexusa 5 albo Zetkę.  

Nie zamierzam zaprzestać udzielania się w tym dziale. Z tym iPadem to takie tere fere. Tablet jak każdy inny, nic innowacyjnego. Zrobisz roota na swoim za 300-500 zł, po wgrywasz trochę modyfikacji, które zwiększyłyby funkcjonalność (aka dobre działanie, bardziej płynne - nie mogę znaleźć słowa). Takie drogie sprzęty są tylko dla ludzi, którzy lubią szpanować. Sztuką nie jest kupienie gówna za nie wiadomo ile, lecz kupienie czegoś dobrego tanio + wsparcie nowej marki ;). Dla mnie nie ma tematu, tak i tak na miejscu założyciela tematu ubezpieczyłbym telefon (bo jeszcze się zaleje, bo to i owo). Co do tego calego Nexusa 5... telefon może konkurować z niejednym tabletem pod względem działania, lecz jeżeli chodzi o cene... Osobiście wolałbym czekać miesiąc na dostawe z Chin, ubezpieczyć telefon na 1000 zł, płacąc 20 zł miesięcznie (220/rok) i być 500 zł na plusie ;) (W razie awarii za 500 zł na pewno coś znajdziesz).

Uprzedzając twoją pytanie/odpowiedź:

ceny brałem z allegro i z http://www.benchmark.pl/produkt/lg-nexus-5

Telefony w cenie 1100 zł wysyłane są z R.C.P

Pozwolę sobie zacytować jednego ze sprzedawców:

Wysyłka z zagranicy w ciągu 48 Godzin od Zaksięgowania Wpłaty. Czas Dostawy do 39 Dni Roboczych, Jednak Znakomita Większość Wysyłek Dochodzi w Znacznie Krótszym Czasie

Na gwarancje telefon tak samo leci do Chin więc zaprzeczasz sam sobie ;)

edit1 - ubezpiecznenie (biorę pod uwagę) na rok, tak samo telefon

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Na gwarancje telefon tak samo leci do Chin więc zaprzeczasz sam sobie  ;)

W którym momencie mój drogi zaprzeczam sam sobie? 

Przecież napisałem wyraźnie:

Nadal nie zdajesz sobie sprawy jak wygląda serwisowanie telefonu z chin? 

- Wysyłka do Chin ok. miesiąc 

- Serwisowanie ok. 2 tygodnie 

- Wysyłka do Polski ok. miesiąc 

Nadal masz coś do powiedzenia na temat serwisowania? 

Nikt Ci nie ubezpieczy telefonu w przypadku wady fabrycznej, a kupowanie z Chin to loteria. 

ceny brałem z allegro i z http://www.benchmark...dukt/lg-nexus-5

W takim razie gratuluje obeznania i życzę dalszych sukcesów w trollowaniu na forum. Benchmark? Czyta w ogóle ktoś to upadłe dziadostwo? 

Co do ceny w.w. Nexusa kosztuje on w okolicy 1250zł-1300zł. 

Co do tego calego Nexusa 5... telefon może konkurować z niejednym tabletem pod względem działania, lecz jeżeli chodzi o cene...

W tym momencie nasza rozmowa kończy się, od kiedy to smartfon porównuje się z tabletem? Masz pojęcie w ogóle o tym że N5 nie jest tabletem, tylko smartfonem? Panie stary wyjadaczu w świecie smartfonów? 

Telefony w cenie 1100 zł wysyłane są z R.C.P

W takim razie nie opłaca się ich kupować. 

N5 i G2 kosztują zaledwie o ok. 200 zł więcej i wydajnościowo tak samo nie ma praktycznie różnicy pomiędzy tymi telefonami, jak wiadomo bebechy są praktycznie takie same jak w reszcie flagowców. 

Edytowany został pierwszy cytat.

@down szkoda mi już czasu na komentowanie twoich postów, w końcu sam zauważysz błędy w swojej głupocie jak np. wysłanie w innym temacie linków do Lumii sprowadzanych zza granicy na które czeka się również miesiąc czasu. 

Ubezpieczenie od upadku, od kradzieży - gwarancja ci to ujmie? "Nie sondze".

Nie rozmawiajmy więcej o gwarancji, która jest dla mnie najbardziej śmieszną rzeczą w telefonach. Telefon wpadnie ci do kibla - nie ma gwarancji

Spadnie ci na ziemię - nie ma gwarancji, zrobisz roota - nie ma gwarancji, źle wgrasz oprogramowanie - nie ma gwarancji, więc i tak musisz naprawiać na własną rękę, czy to samsung, czy to xiaomi

Jeżeli ktoś obawia się się takich wypadków to żadna gwarancja tego nie obejmie, wróć do podstawówki skoro nadal nie potrafisz doczytać się tego że chodzi mi o wadę fabryczną i w jej przypadku nawet kupienie gwarancji Ci nic nie pomoże. 

Indywidualnie każdy może się zabezpieczyć przed upadkami, n.w. spuszczeniem w kiblu itd. na własną kieszeń, także wychodzi twój brak umiejętności czytania.

hodziło mi tu głównie o ilość ram i taktowanie procesora, co za tym idzie użytkuję się go lepiej, płynniej.

Nawet nie podałeś konkretnego modelu tego TABLETU którego porównujesz to SMARTFONU bo przecież to identyczne urządzenia, tablet tez włożę do kieszeni. 

lownfast

Opublikowano

W którym momencie mój drogi zaprzeczam sam sobie? 

Przecież napisałem wyraźnie:

Nadal nie zdajesz sobie sprawy jak wygląda serwisowanie telefonu z chin? 

Nadal masz coś do powiedzenia na temat serwisowania? 

Nikt Ci nie ubezpieczy telefonu w przypadku wady fabrycznej, a kupowanie z Chin to loteria. 

W takim razie gratuluje obeznania i życzę dalszych sukcesów w trollowaniu na forum. Benchmark? Czyta w ogóle ktoś to upadłe dziadostwo? 

Co do ceny w.w. Nexusa kosztuje on w okolicy 1250zł-1300zł. 

W tym momencie nasza rozmowa kończy się, od kiedy to smartfon porównuje się z tabletem? Masz pojęcie w ogóle o tym że N5 nie jest tabletem, tylko smartfonem? Panie stary wyjadaczu w świecie smartfonów? 

W takim razie nie opłaca się ich kupować. 

N5 i G2 kosztują zaledwie o ok. 200 zł więcej i wydajnościowo tak samo nie ma praktycznie różnicy pomiędzy tymi telefonami, jak wiadomo bebechy są praktycznie takie same jak w reszcie flagowców. 

Panie kolego napisałem chyba wyraźnie:

telefon może konkurować z niejednym tabletem pod względem działania

Chodziło mi tu głównie o ilość ram i taktowanie procesora, co za tym idzie użytkuję się go lepiej, płynniej.

Średnią ceny obliczyłem za pomocą kalkulatora. Mając 25 lat chyba wiesz jak to się robi? Wyszło mi 1323 zł (400zł - niech ci będzie ;))

Ubezpieczenie od upadku, od kradzieży - gwarancja ci to ujmie? "Nie sondze".

Nie rozmawiajmy więcej o gwarancji, która jest dla mnie najbardziej śmieszną rzeczą w telefonach. Telefon wpadnie ci do kibla - nie ma gwarancji

Spadnie ci na ziemię - nie ma gwarancji, zrobisz roota - nie ma gwarancji, źle wgrasz oprogramowanie - nie ma gwarancji, więc i tak musisz naprawiać na własną rękę, czy to samsung, czy to xiaomi

@escaperz.lordm

Co do tabletu:

Tak na chłopski rozum - tablet > telefon (oczywiście nie każdy, ale większość w tych czasach), może dlatego takie porównanie?

Co do lumii:

Podałem link do AUKCJI nie do jednej konkretnej ;) Nie daje żadnych linków do telefonów "refurbished", tutaj twój błąd

Co do gwarancji:

"kupienie gwarancji", tutaj nie rozumiem czy chodzi tobie o gwarancje od producenta (przejęzyczenie), czy kupno gwarancji aka ubezpieczenia (jak na moje). Gwarancja od producenta obejmuje wszystkie wady fabryczne (nieuzależnione od użytkownika).

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

"kupienie gwarancji", tutaj nie rozumiem czy chodzi tobie o gwarancje od producenta (przejęzyczenie), czy kupno gwarancji aka ubezpieczenia (jak na moje). Gwarancja od producenta obejmuje wszystkie wady fabryczne (nieuzależnione od użytkownika).

Gorzej jak z dzieckiem. Wytłumaczę Ci to ostatni raz. 

Kupując telefon w Chinach dostawa trwa ok. miesiąc. 

Teraz gdy okaże się że ma wadę fabryczną to musisz go odesłać na serwis z tytułu gwarancji producenta. 

Tak jak pisałem wcześniej: 

Chodzi tu o płatne ubezpieczenie telefonu, w przypadku wady fabrycznej nikt Ci pieniędzy nie zwróci więc pozostaje gwarancja producenta. (dosyć logiczne) 

Tutaj również jak pisałem wcześniej, przebieg gwarancji telefonu sprowadzanego z Chin: 

Teraz jak wygląda przebieg gwarancji w przypadku wady fabrycznej telefonu w kraju (w przypadku LG): 

- dzwonisz na infolinie po czym na drugi pod twój dom przyjeżdża kurier i zabiera telefon na gwarancje. 

- dostawa telefonu trwa 1-2 dni (w większości przypadków to 1 dzień) 

- serwisowanie przepisowo trwa maksymalnie 2 tygodnie, w moim wypadku trwało 5 dni.

- po serwisie, na drugi dzień przyjeżdża kurier z telefonem.

Różnica pomiędzy kupnem w Chinach a kupnem w kraju? Jest, w przypadku serwisowania telefonu tu potrwa to maksymalnie 18 dni, natomiast cały proces telefonu z Chin potrwa minimum 3 miesiące. Wolałbym jednak dopłacić 200zł i w przypadku wady fabrycznej odesłać telefon na gwarancje i nie mieć go 16 dni, jak ponad 3 miesiące. 

Kłócisz się już ze mną na siłę próbując udowodnić że jednak Xiaomi warto kupić ale sam zaczynasz dostrzegać minusy w kupnie, wybacz ale jesteś nowy w tej branży, łatwo Cie rozgryźć.

Poza tym ten twój bardzo rozsądny zakup nad którym nie zastanowiłeś się chociaż przez minute nie przejdzie, być może autor tematu szaleniec ale szanse na to są niestety marne,

obliczyłem za pomocą kalkulatora

że jest aż 1% szans na to że zamówi Xiaomi. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...