Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ceny u NPC się nie zmieniają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,stawiam serwer na plikach Terenzo, ustawilem itemy jakie maja byc u NPC i wszystko jest super,

nastepnie chce zmienic ceny wiec wchodze w Player>Item_proto

i ustawiam w kolumnie "Gold" cene itemu np 35000   id itemu to 290(fms+0) w shopie u mnie tez jest fms+0,zapisuje baze,daje /stop na maszynie i /start , lecz cena w shopie nadal nie jest zmienona...?

O co chodzi?

Specjalista
Opublikowano

konwertowałeś item_proto do txt i podmieniałeś w db ?

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Witam,stawiam serwer na plikach Terenzo, ustawilem itemy jakie maja byc u NPC i wszystko jest super,

nastepnie chce zmienic ceny wiec wchodze w Player>Item_proto

i ustawiam w kolumnie "Gold" cene itemu np 35000   id itemu to 290(fms+0) w shopie u mnie tez jest fms+0,zapisuje baze,daje /stop na maszynie i /start , lecz cena w shopie nadal nie jest zmienona...?

O co chodzi?

Nie zmieniasz cen w item_proto klientowym a co za tym idzie nie widzisz różnicy.

Mówię nie widzisz bo jak  byś ustawił na serwerze potke za 1kk a w kliencie byś miał 1k to w sklepie widziałbyś cene 1k natomiast po kupieniu wzięło by ci 1kk

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Nie zmieniasz cen w item_proto klientowym a co za tym idzie nie widzisz różnicy.

Mówię nie widzisz bo jak  byś ustawił na serwerze potke za 1kk a w kliencie byś miał 1k to w sklepie widziałbyś cene 1k natomiast po kupieniu wzięło by ci 1kk

Zią serio? XDD... Klient nie ma nic wspólnego z cenami... Handlarze odczytują golda ustawionego na serwerze.

Sprawdz czy na pewno plik jest zedytowany.

@2xdown

Serio? -_-... Nie wiem co za idiota to wymyślił ale to tylko utrudnianie sobie życia.

Niech zgadne. Terenzo xD?

Opublikowano

Zią serio? XDD... Klient nie ma nic wspólnego z cenami... Handlarze odczytują golda ustawionego na serwerze.

Sprawdz czy na pewno plik jest zedytowany.

49135140680073881780.jpeg

40777140680073881780.jpeg

75185140680073881780.jpeg

8910814572903361049127.png

Opublikowano

@2xdown

Serio? -_-... Nie wiem co za idiota to wymyślił ale to tylko utrudnianie sobie życia.

Niech zgadne. Terenzo xD?

Taaa Terenzo.. Czy on nie jest dla Was jakis bostwem? To, ze udostepnil pliki serwerowe to nie znaczy, ze on stworzyl te gre. ;)

Ps. Zeby nie bylo, ze do Terenza cos mam. Po prostu przesadzacie..!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...