Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najtańszy komputer do CS:GO!

kotek1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy z najtańszym komputerem do CS:GO.. Kolega ma laptopa który liczy już ładne pare lat i chcę kupić nowy, tym razem stacjonarny smile_prosty.gif Tak jak mówiłem komputer będzie GŁÓWNIE do CS:GO, oby był najtańszy jaki się tylko da smile_prosty.gif

Opublikowano

Ja na prawdę przepraszam, ale o czym wy pier_olicie?

@kotek1337 spytaj się kolegi ile może maksymalnie wydać na komputer (no bo po co kupować słaby skoro może miałby więcej pieniędzy, a kiedyś może wyjść CS z lepszą grafiką), a jeżeli powie "najtaniej" to pomęcz go chwilę aż powie np. "no tak z 1500zł"

Druga sprawa (tak jak powiedział kolega wyżej) na jakich detalach chce grać, i ile FPS? (zalecane jest 60+)

Ja ci podam tylko proporcje które udźwigną CS:GO jak i cs:s
Ram: 4gb lub 8.
Karta graf. 512mb lub 1/2gb
Procek: intel corei i7/i5
Obudowa: Fujitsu Esprimo
Na takich ja gram. 
ps. Jeśli chcesz żeby nie grzał się idź do jakiegoś małego sklepu który naprawia komputery i poproś o kostke ramu i o jeden wiatraczek. W takich sklepach jest o 25% taniej niż w dużych np. LG czy Komputronik.

Może się nie znam, ale CS:GO grafiką nie powala, wymagania są takie:

Core 2 Duo 2 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 256 MB (GeForce 8600 lub lepsza), 7.6 GB HDD, Windows XP/Vista/7

Więc po jakiego tego do jasnej cholery mu 8 GB RAM i i7??? I jakie kurde (falowana ^.^) blaszka kostka ram'u?  Co ma RAM do grzania się komputera ?

I dla czego każesz mu kupować akurat tą obudowę? Każdy ma inny gust, a po za tym nie podałeś ani jednego modelu. Do tego ta obudowa jest słaba.

Eh, a w skąpiec, agito, techplanet i morele jest o 50% niższa cena niż w jakimkolwiek sklepie stacjonarnym.

1/2. GB to to samo co 512 mb twoja logika zaniża psy
Twoja logika też zaniża psy. 1/2 GB = 500mb. Wiesz co to są przedrostki dziesiętne i binarne? 

GiB = 1024mb
GB = 1000mb
Opublikowano

@PingwinPolski @NiemaSkilla @Krzysiekn @CrisPL

Jeszcze raz nie zastosujecie się do tego punktu:

Każda opinia musi być poparta argumentami! Opinie nieprofesjonalne będą karane zgodnie z Regulaminem.809991401582379976102.png

A zamiast ukrywać posty po prostu rozdam ostrzeżenia.

Autorze tematu, jaki masz budżet minimalny lub maksymalny ? Komp do CS'a nie musi być jakiś superaśny, wystarczy 6 stów i dobra okazja na allegro. Ale ile mógłbyś wydać maksymalnie ?

Opublikowano

CS:GO nie jest wymagającą grą. 

Ja mam Amd Athlona x2 255, HD 6670, 4Gb ramu i gram na wysokich w 70 fps'ach.

Zestaw naprawdę bardzo tani. 

Najpierw musimy wiedzieć jaki budżet, jak napisał @TrueFaith

Opublikowano

Dobry PC, w tym budżecie nic lepszego raczej nie będzie, chyba że i5 i dużo słabsza karta. Budę zmień na Zalman Z3 Plus, lepszy będzie

Opublikowano

Pytałem się jeszcze na cdaction i powiedział typek ze można zrobić tak

I3+GTX750 (Bez Ti)

albo

Intel Penium+GTX750Ti tak jak to jest teraz, ale za jakiś rok zmienić procka na I5 :)

Opublikowano

Może też cię zainteresować kupno Pentium G3258, nawet jak teraz nie stać cię na lepszą kartę graficzną i chłodzenie to możesz je kupić w przyszłości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...