Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kostiumy złe ShapeIndexy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, pomagam troche kumplowi przy serwie i chciałem mu zrobić dobry system kostiumów - nie na bazie questa. Lecz napotkałem się na pewnien problem a mianowicie wczytuje mi złe ShapeIndex'y przez co pojawiają się nie te modele co trzeba.

79245140673811981780.jpg33580140673811981780.jpg21005140673811981780.jpg

Robiłem tak:
Jako iż ma game 2089M (te z SF Terenza) dodałem liba,

Następnie dopisałem do skryptu startowego żeby odpalało z libem:

env LD_32_PRELOAD="/usr/home/mt2/share/LibCostume.so" ./game &

Potem zmieniłem:

"Type" kostiumów i fryzur na 28

"Subtype" kostiumów na 0

"Subtype" fryzur na 1

I na koniec usunąłem questa z serwera odpowadającego za kostiumy.

Po stronie klienta raczej wszystko dobrze zrobiłem bo wzorowałem się na kliencie 40k

Jak było na bazie questa to wszystko śmigało - zakładało poprawne kostiumy.

Fryzury działają poprawnie

PS.

Jak ma ktoś diffa do binki r36469u zwiększającego id mountów to bardzo bym prosił.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Indexy rób pełnymi dziesiątkami czyli:

10, 20, 30, 40, 50, 60 itp

Watpie

Kostiumy te podobnoż potrzebują Shapeindexa powyżej 40000?

Ja mam np 40055,40060 itd.

Opublikowano

Indexy rób pełnymi dziesiątkami czyli:

10, 20, 30, 40, 50, 60 itp

Hahhahahhahhhahahhahhah xDD trzymajcie bo padnę xD

Watpie

Kostiumy te podobnoż potrzebują Shapeindexa powyżej 40000?

Ja mam np 40055,40060 itd.

O widzisz, gz xD

To przestań wątpić.

Haha powiedział co wiedział czyli nic nie wiedział haha xD co za debil za przeproszeniem xD

Naidzie teraz wiesz dlaczego nazywam Ciebie pseudo technikiem? hihi to że jesteś koxem w kodowaniu nie oznacza że jesteś od wszystkiego <3

Co do tematu, shapeindexy nie mogą się powtarzać ani w value3 że tak to ujmę teraz gdyż taki o to błąd się pojawi jak masz baran860

I pamiętaj by też się nie powtarzały ShapeData a i na prawie samej górze masz ShapeDataCount ustaw sobie najlepiej na 999 i w HairDataCount też by potem mieć z głowy ciągłe zmienianie bo tutaj na mpc tyle koxów, tyle pro elo techników pisało że musi być wyprzedzane max 2 od ostatniej linijki hahaha tak się śmiałem że to masakra, uja prawda za przeproszeniem :)

Taka ciekawostka dla wszystkich :) i nie muszą być 10,20 czy tam jak Virqu sobie dał 40055,40060 itd. gdyż może się nawet różnić jedną cyfrą na końcu :) np. 500, 501,502 itd ;p byleby się nie powtarzały :)

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

O widzisz, gz xD

Haha powiedział co wiedział czyli nic nie wiedział haha xD co za debil za przeproszeniem xD

Naidzie teraz wiesz dlaczego nazywam Ciebie pseudo technikiem? hihi to że jesteś koxem w kodowaniu nie oznacza że jesteś od wszystkiego <3

Co do tematu, shapeindexy nie mogą się powtarzać ani w value3 że tak to ujmę teraz gdyż taki o to błąd się pojawi jak masz baran860

I pamiętaj by też się nie powtarzały ShapeData a i na prawie samej górze masz ShapeDataCount ustaw sobie najlepiej na 999 i w HairDataCount też by potem mieć z głowy ciągłe zmienianie bo tutaj na mpc tyle koxów, tyle pro elo techników pisało że musi być wyprzedzane max 2 od ostatniej linijki hahaha tak się śmiałem że to masakra, uja prawda za przeproszeniem :)

Taka ciekawostka dla wszystkich :) i nie muszą być 10,20 czy tam jak Virqu sobie dał 40055,40060 itd. gdyż może się nawet różnić jedną cyfrą na końcu :) np. 500, 501,502 itd ;p byleby się nie powtarzały :)

Pozdrawiam.

Tak się składa że się mi nie powtarzały ponieważ jak było questem wszystko działało, problem rozwiązał się gdy dałem ShapeIndexy 40000+

8910814572903361049127.png

Opublikowano

O widzisz, gz xD

Pozdrawiam.

Zamiast kłapać jęzorem powinieneś sprawdzić.

Reguła pełnych dziesiątek działa na niskich liczbach w indexie.

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...