Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TuT/Pomysłodawca Serwerowy/GameMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp

Siemanko. Mam na imię Tomek i mam 15 lat. Piszę od razu, że mutację dopiero przechodzę, a wiem, że dla wielu osób jest to duży problem, chociaż nie rozumiem dla czego. Jak na swój wiek jest ogarniętą osobą :).

Historia z grą Metin2.                                                          

Przejdźmy do mojej historii związanej z grą Metin2. Zacząłem grać w 2007 roku, czyli od dziecka. Grałem na serwerze Endurion (UWAGA!!! Nie był to mój pierwszy serwer). Ach... te stare czasy gdy Metin2 był najlepszą grą... Początkowo nie miałem swojej głównej postaci. Nabiłem około 50lvl i sprzedawałem te konta znajomym, ale kiedyś było trzeba zostać dłużej. Nabiłem bodajże 72lvl i 67lvl. Jednak przerwałem grę w Metina. Powróciłem po 6 miesiącach i zacząłem grać na moim pierwszy prywatnym serwerze Metin2. Był to niemiecki serwer na którym grało kilku polaków. Dla ciekawych serwer nazywał się AspireMT2. Po zamknięciu serwera z powodu awarii maszyny dedykowanej grałem na kilku innych serwerach. Jeśli chodzi o znajomość tej gry to znam ją na 95% przynajmniej do 2012 :). Od 2012 tak na 75% :).

"Kariera"

Teraz troszeczkę o mojej "karierze". Zacznę od TuT'a. TuT'em nigdy nie byłem. Przyznaję się. Ale wiem

o co chodzi :).  Jedziemy dalej. Pomysłodawca serwerowy. Tutaj są różne formy. Zazwyczaj byłem nim przed otwarciem serwera. Proponowałem jakieś zmiany, pisałem fabuły misji, opisy przedmiotów, pomysły na eventy, nazwy przedmiotów itd. Szczerze mówiąc nigdy nie sprawdzałem, czy serwer wystartował.

Przejdźmy do GameMaster'a. Tutaj było różnie. Zazwyczaj byłem  GameMaster'em  sezonowo, czyli gdy administracja miała "urlop". Wtedy ja pomagałem głównie organizować eventy. Najdłużej GameMasterem byłem 3 miesiące u znanego "producenta serwerów" Santriela, który tworzył serwery zbijał popularność, a potem zamykał serwer. Czyli zarobił pieniążki i zamykał serwer :). Lubię bardzo organizować i wymyślać eventy, konkursy na forum i w grze. Oczywiście kimś innym też mogę zostać na serwerze :).

Co oferuję?

-pomoc na serwerze/forum/inne

-zaangażowanie w prace

-bardzo dobrą umiejętność urozmaicania czasu graczom

-dostosowanie zachowania do odpowiednie sytuacji

(jeśli byłyby jeszcze jakieś pytania o ofertę proszę pisać, bo aktualnie nie wiem co napisać)

Czego oczekuję ?

Na pewno czegoś poważniejszego. A o resztę proszę pytać, bo to zależy od "pracodawcy".

Kontakt/Inne   

Posiadam TeamSpeak3.org, Skype i GG chociaż rzadko z GG korzystam.

W razie jakiś pytań piszcie :).

Jeśli ktoś byłby chętny to tymczasowo prosiłbym o kontakt na forum na PW lub pod tematem :).

Mała informacja: Do  3.08.2014r. przesiaduję na laptopie. Nie utrudnia to pracy, ale wiadomo komputer stacjonarny jest lepszy :), ale mówię pracy przez te 3-4 dni mi nie utrudni.

Temat będę edytował/odświeżał co 24h :).

PIONA [5]

P.S Nie ma bajerów graficznych, ponieważ na kurs zamierzam iść w sierpniu.

ddvv4VY.png

Opublikowano

Nie masz mutacji, nie wiemy czego oczekujesz, nie wiemy co oferujesz .. A więc nie polecam. 

Szanuję twoją wypowiedź, ale troszeczkę "dziwnie to zabrzmiało". Napisałeś ten post po tym gdy ja jakby nie patrzeć oceniłem twoją wypowiedź neutralnie :).

Ale szanuję twoją wypowiedź, bo wiem, że większość osób ma z tym problem :).

PIONA [5]

ddvv4VY.png

Opublikowano

Odświeżam.

Edytuję !

Dodanie pkt : Co oferuję?  Czego oczekuję?

Za uwagą użytkownika @Dyndalek131.

ddvv4VY.png

Opublikowano

Nie masz wielkiego doświadczenia na żadnej posadzie wiek + mutacja wpływają na twój "-" w metina zacząłeś grać jak miałeś 7 lat ? ;o no jednak życzę powodzenia

dobrze mówi endurion powstał w 2009 

http://board.pl.metin2.gameforge.com/board2430-metin2-og%C5%82oszenia/board2213-og%C5%82oszenia/board257-informacje-i-nowo%C5%9Bci/board1076-archiwum/684390-nowy-serwer-20-endurion/?s=1c460c01f8b63f592a1c1b48500003d29bd49cdc
Opublikowano

Hah jakie kity wciska ten koleś po 1. w 2007 roku nie było serwera Endurion to już widać kiedy zaczął grać ...

Nie napisałem, że moim pierwszym serwerem jest Endurion. Mówię ogólnie, że był to mój główny serwer. A jeśli chcesz wiedzieć to moim pierwszym serwerem był Feniks.  Jeśli jest to niezrozumiale napisane to przepraszam i proszę o zwrócenie uwagi :).

Nie maż wielkiego doświadczenia na żadnej posadzie wiek + mutacja wpływają na twój "-" w metina zacząłeś grać jak miałeś 7 lat ? ;o no jednak życzę powodzenia

@MrLager dobrze mówi endurion powstał w 2009 

http://board.pl.metin2.gameforge.com/board2430-metin2-og%C5%82oszenia/board2213-og%C5%82oszenia/board257-informacje-i-nowo%C5%9Bci/board1076-archiwum/684390-nowy-serwer-20-endurion/?s=1c460c01f8b63f592a1c1b48500003d29bd49cdc

1. Wiem, że wielu osobom to przeszkadza, ale warto napisać. Przykładowo już się ktoś do mnie zgłosił o napisanie misji do biologa :). Ale nadal aktualne :)

2.Mam 15 co oznacza, że urodziłem się w 1999 roku, więc w 2007 roku miałem 8 lat. Nie wiem gdzie to przeczytałeś :), może jakiś przebłysk miałeś :).

3. Z doświadczeniem jest tak jak z pracą dla młodego człowieka. Musisz mieć ukończone 20 lat życia i 15 lat stażu :).

Pozdrawiam

PIONA [5]

P.S Piszę się "masz" :). Za szybko pisałeś  :).

ddvv4VY.png

Opublikowano

Popraw błędy w swoim "opisie", bo aż kole w oczy, Dziękuje.

Mógłbyś mi podać w których miejscach? Cały czas staram się aktualizować, ale wiadomo zawsze się coś przeoczy. 

ddvv4VY.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...