Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyczyścić laptopa acer extensa 5235

Najlepszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak wyczyścić wiatraczek w laptopie acer gdyż jak otworzyłem tą klapkę z spodu laptopa to mam  dysk twardy procesor i tym podobne a wiatraczek jest po prawej na zdj oznaczyłem post-964850-0-33176500-1406725869_thumb.jpg jak mam dojść do wiatraczka ?

;)

Opublikowano

michoł jestem na wakacjach wrócę dopiero pod koniec sierpnia a laptop mi się przegrzewa nie dość że jestem na wsi na wakacjach to jeszcze w Angli ... dalego dalego od miasta więc sprężone powietrze odpada jakieś inne rady ? :D

Opublikowano

Jak nie masz mozliwosci rozebrania laptopa to dmuchaj sprezonym powietrzem w kratki wentylacyjne, kurz powinien czesciowo wyleciec.

Pozatym sprezone powietrze to mala puszeczka i to jest jednorazowe (jak chcesz dobrze wyczyscic). Jest to bardzo nieoplacalne, ale czasami to jedyne rozwiazanie.

Gość kamil40013
Opublikowano

wiatraczka się czyści sprężonym powietrzem które kupisz nawet w Auchan czy Real

http://pl.rghost.net/57170688.view

takie powietrze kosztuje 8zł za puszkę która starczy ci na kilka lat

Jak nie masz mozliwosci rozebrania laptopa to dmuchaj sprezonym powietrzem w kratki wentylacyjne, kurz powinien czesciowo wyleciec.

Pozatym sprezone powietrze to mala puszeczka i to jest jednorazowe (jak chcesz dobrze wyczyscic). Jest to bardzo nieoplacalne, ale czasami to jedyne rozwiazanie.

Świetny pomysł -.-

To jest dość ryzykowne i mało dokładne. Po pierwsze powietrze nie zawsze wydmucha cały kurz,a po drugie kurz może zablokować wentylator i ugotujesz laptopa.

Lepiej zrobić, to dokładnie i porządnie, przy okazji wymień też pastę.

Na youtube znajdziesz filmiki jak rozkręcić/skręcić laptopa:

https://www.google.pl/search?q=acer+extensa+5235&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-beta&channel=rcs&gfe_rd=cr&ei=Dp3aU523L4qm8wfu9YHABQ#channel=rcs&q=acer+extensa+5235+take+apart&rls=org.mozilla:pl:official
Gość kamil40013
Opublikowano

nie ma opcji zeby kurz zablokowal wentylator jak bedzie dmuchal powietrzem pod wysokim cisnieniem, pozatym jest na wakacjach i nie ma mozliwosci rozkrecenia i ponownego skrecenia sprzetu. 

656751406925283394701.jpg

Przy znikomych ilościach kurzu można użyć powietrza. Ale przy większych ilościach kurzu (takich jak na obrazku wyżej) wentylator może się zablokować a powietrze nie wydmucha całości kurzu. Raz tak miałem.

Najlepiej jak zrobi to porządnie odpowiednimi narzędziami.

Opublikowano

U mnie kiedys nieraz bylo podobnie i przedmuchalem sprezonym powietrzem i poszlo, ale dla pewnosci wpychalem tam maly patyczek zeby rozbic ten plat kurzu.

Niech robi jak chce, oczywiscie najlepszym rozwiazaniem byloby wyczyszczenie wszytkiego na porzadnie, ale jak sie nie da tak zrobic to musi troche pokombinowac i zaryzykowac.

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...