Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia T sama się wyłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiś dwóch miesięcy Xperia T sama się wyłącza mam załadowany telefon i losowo mi się wyłącza nw czy jest to spowodowane przez androida i też jak chcę zresetować telefon to potem nie mogę włączyć muszę poczekać tak 6-12h i czy jak zmienię system czy coś to stracę gwarancję? 

Pozdrawiam

410701400406615815990.png

Opublikowano

jeżeli zmienisz roma przez pc suit to gwarancja zostanie. Musi być to rom oryginalny, nie Cyanogen Mod, który na ogół jest najlepszy. 

Miał on styczność z wodą? Jakaś wilgoć? Jeżeli nie to obstawiam, że to wina romu.

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

jeżeli zmienisz roma przez pc suit to gwarancja zostanie. Musi być to rom oryginalny, nie Cyanogen Mod, który na ogół jest najlepszy. 

Miał on styczność z wodą? Jakaś wilgoć? Jeżeli nie to obstawiam, że to wina romu.

Nie miał styczności z wodą dużo czytałem i dużo osób ma taki sam problem a jaki rom polecasz? i dasz link do tego programu ? jeszcze poczekam na odpowiedź od sprzedawcy telefonu ;p

Opublikowano

Nie miał styczności z wodą dużo czytałem i dużo osób ma taki sam problem a jaki rom polecasz? i dasz link do tego programu ? jeszcze poczekam na odpowiedź od sprzedawcy telefonu ;p

Chodziło mi o PC Companion lol

tutaj link: http://www.sonymobile.com/pl/tools/pc-companion/

Co do romu: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1726-xperia-t-cyanogenmod-11-oficjalny/ tutaj CM 11 czyli android 4.4.2

A przez PC Companion akutalizujesz do stocka lub robic reset fabryczny.

Jeżeli chodzi o modyfikowane romy to wpisz w google po prostu: Cyanogen Mod Xperia T

PS Telefon kupileś uzywany?

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Chodziło mi o PC Companion lol

tutaj link: http://www.sonymobile.com/pl/tools/pc-companion/

Co do romu: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1726-xperia-t-cyanogenmod-11-oficjalny/ tutaj CM 11 czyli android 4.4.2

A przez PC Companion akutalizujesz do stocka lub robic reset fabryczny.

Jeżeli chodzi o modyfikowane romy to wpisz w google po prostu: Cyanogen Mod Xperia T

PS Telefon kupileś uzywany?

bodajże jak rootuje się telefon to traci się gwarację to prawda ? :D bo w tym romie tak piszę że trzeba zrotoować

Opublikowano

Tak, traci się, ale można odrootować.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

bodajże jak rootuje się telefon to traci się gwarację to prawda ? :D bo w tym romie tak piszę że trzeba zrotoować

można, lecz zawsze zostają jakieś pliki ;P A tak w ogóle to każda gwarancja jest uboga. Najlepiej ubezpieczyć telefon na daną kwotę. 

53a4498fed5cd.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

można, lecz zawsze zostają jakieś pliki ;P A tak w ogóle to każda gwarancja jest uboga. Najlepiej ubezpieczyć telefon na daną kwotę. 

Tak, traci się, ale można odrootować.

Dobra wrocilem. Zrobilem: root, odblokowowalem bootloader i teraz chce cwm wgrac tylko nie umiem trudze sie juz 4godziny i dalej nic pomozecie wgrac cwm? :D

Opublikowano

Dobra wrocilem. Zrobilem: root, odblokowowalem bootloader i teraz chce cwm wgrac tylko nie umiem trudze sie juz 4godziny i dalej nic pomozecie wgrac cwm? :D

a w czym problem?

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

a w czym problem?

instalowalem z poradnika z forum polskiego o androidach i wyskakuje mi waiting for device nw co mam zrobic mecze sie 7h

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...