Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kodeks karny ;/

Czuowiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Ostatnio mi przyszło wezwanie na Komisariat Policji i mam od was pytanie czy wiecie co się znajduję w art. 284par. 3 kk. ?

Opublikowano

W wypadku mniejszej wagi lub przywłaszczenia rzeczy znalezionej, sprawca podlega grzywnie,

karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Jeżeli mi odpowiadasz, oznacz mnie:

@Pattern.

Wtedy na pewno odpiszę ;)

Opublikowano

Na tym wezwaniu jest napisane : "jako podejrzanego, świadka, biegłego, specjalistę, tłumacza* " (świadek tak pogrubiony i podkreślony) 

Opublikowano

Ktoś cię podał jako świadka,lepiej idź bo jak nie pójdziesz dostaniesz mandat za zniesławienie sądu,powiedz co wiesz albo że to ciebie nie dotyczy  i tyle.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Tylko pamiętaj, żeby uważać na Łysego z W11 i nie dać się zastraszyć jak powie że przyszły wyniki z laboratorium.
W razie czego poda adres to MPC będzie przesyłać paczki z papierosami, kawą i mydłem (koniecznie w płynie).

PS.

Idź i się nie stresuj. Posiedzisz z 30 minut i będziesz wolny.
Znajomy np. został wezwany przez pomyłkę jako podejrzany, nazwisko mieli to samo, z tym że szukali Dariusza a nie Mariusza.

f.png

Opublikowano

Tylko pamiętaj, żeby uważać na Łysego z W11 i nie dać się zastraszyć jak powie że przyszły wyniki z laboratorium.

W razie czego poda adres to MPC będzie przesyłać paczki z papierosami, kawą i mydłem (koniecznie w płynie).

PS.

Znajomy np. został wezwany przez pomyłkę jako podejrzany, nazwisko mieli to samo, z tym że szukali Dariusza a nie Mariusza.

Dariusz? Znajduje się na summoner rift i aktualnie gankuje mida.

@topic

Skoro masz pogrubione słowo świadek, to jesteś tylko i wyłącznie świadkiem w sprawie, nic Ci nie zrobią.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Hmm.

Skoro jesteś świadkiem w danej sprawie, to idź lepiej, bo jak nie pójdziesz, to dostaniesz kolejny mandat za: Zniesławienie sądu. Nie bój się nic, nie przejmuj się.

A możesz jesteś wezwany do zapłacenia tej grzywny? Ile musisz zapłacić?

Kieruj się tym postami:

W wypadku mniejszej wagi lub przywłaszczenia rzeczy znalezionej, sprawca podlega grzywnie, 
karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

No to jesteś świadkiem w sprawie, lewl.

Ktoś cię podał jako świadka,lepiej idź bo jak nie pójdziesz dostaniesz mandat za zniesławienie sądu,powiedz co wiesz albo że to ciebie nie dotyczy  i tyle.

I tym postem od Fifolskiego:

I ja Ci mówię - i od siebie dodam coś jeszcze: nie przejmuj się, posiedzisz parę-paręnaście minut i Cię wypuszczą i pójdziesz do domu albo na piwo z kolegami, jeśli masz 18 lat.

Pozdrawiam.

bez gif

Opublikowano

Mandat z niewstawienie się? :O Jak się nie wstawi raz, to wezwą drugi. Po raz któryś mogą po niego przyjechać, nic więcej.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano
Art. 284.

1. Kto przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą lub prawo majątkowe,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

2. Kto przywłaszcza sobie powierzoną mu rzecz ruchomą,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

3. W wypadku mniejszej wagi lub przywłaszczenia rzeczy znalezionej, sprawca

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności

do roku.

No może zostaniesz prawdziwym człowiekiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...