Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolny internet - dlaczego ?

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też tak mam. Nie które gry i inne rzeczy mogą mieć ograniczenia. Mi LOL ściągał się z prędkością 700kb, a mam neta 12 MB

Opublikowano

1. Sprawdz na speedtest.net czy aby napewno masz te 2mb.

2. Co ściagasz i skad?

ps Jak masz download 2mb/s na speedtescie to powinno sie pobierac po 250kb/s.

ps2 Jak masz internet z firmy na N i nie masz ilosci mb jaka jest w umowie to zadzwon i ich opierdol bo to oszuści.

ps3 Pierw piszesz, ze masz neta 2mb, a potem, ze 100mb.

O co chodzi?

Opublikowano

1. Sprawdz na speedtest.net czy aby napewno masz te 2mb.

2. Co ściagasz i skad?

ps Jak masz download 2mb/s na speedtescie to powinno sie pobierac po 250kb/s.

ps2 Jak masz internet z firmy na N i nie masz ilosci mb jaka jest w umowie to zadzwon i ich opierdol bo to oszuści.

ps3 Pierw piszesz, ze masz neta 2mb, a potem, ze 100mb.

O co chodzi?

1.Tak powinno mi sciągać w 2 MB/s(wczoraj sprawdzane na speed test)

2. Ściągam "fifa world" z orgini

ps2 mam internet z firmy na I cała nazwa Inea

ps3 Mam neta o szybkości 100mb/s ale na speed teście piszę ,że powino mi ściągać na około 2 mb

Mój ps Czasami mi pobiera dobrze lecz od czasu do czasu spada szybkość ściągania. Na przykład z fifą world ściąga mi w 30kb/s a po chwili robi się na 9 mb ściągania (nie wiem dlaczego :P) a po 2 sekundach spada znowu do 30kb i tak co jakiś czas(długi czas).

Opublikowano

To zależy od serwera, jeżeli na serwerze z którego ściągasz jest ustawiona maksymalna prędkość pobierania 30 KB/s to tyle będziesz ściągał... 

RAsfepN.png
Opublikowano

Dlaczego mój zje**** internet ściąga w pretkości około 30kb na sekunde a powinien ściągać w 2 mb ?

Z czego masz ten internet? Od tego trzeba zacząć. Chętnie Ci pomogę, ale nie wiem skąd MASZ internet.

bez gif

Opublikowano

Z czego masz ten internet? Od tego trzeba zacząć. Chętnie Ci pomogę, ale nie wiem skąd MASZ internet.

Jak to z kąd jak z inei bezprzewodowy internet co jeszcze potrzebujesz ?
Opublikowano

Dużo jest internetów bezprzewodowych.

Ja się pytam, z czego masz ten internet, że:

ściąga w pretkości około 30kb na sekunde a powinien ściągać w 2 mb ?

?

bez gif

Opublikowano

Ding, napisał to 3 razy, proponuję czytać posty a nie bezmyślnie klepać swoje.

Daj tu wynik ze speedtest.net, zobaczymy jaki masz internet w rzeczywistości. Podaj też prędkość z umowy. Przy okazji - ciągnij neta kablem. Na wifi zawsze tracisz prędkość i ping

Opublikowano

Kabla niestety nie mam przy najmniej nie wiem czy mam. Na umowie piszę 100MB/s

link do speed test - http://www.speedtest.pl/test/89761936

I nie wiem dlaczego ale gdy włączyłem przęglądarke(opere) to mi się szybciej ściągało a gdy była wyłączona to mi ściągało te +/- 30 kb.

I na speed teście piszę "Modem telefoniczny 56k" nie wiem czy to coś da.

I ping mogę mieć teraz taki duży bo ojciecmoże być na necie ale tak normalnie to jest +/-70.

Opublikowano

Ta inea jest beznadziejna, internet warty nie więcej niż 30zł/msc. Dla tej prędkości łącza powinno Ci ściągać po 2,5-3MB/s, skoro nie ściąga tyle to mają słabe linie, chyba, że po prostu host nie wyrabia. Po za tym potwornie wysokie pingi. Proponowałbym zmienić umowę lub zadzwonić do nich i się zapytać o co chodzi. Jak dasz radę to podłącz kompa kablem (kup jakiś)

Opublikowano

Poszukaj, ale raczej w swoim mieście w jakimś informatycznym bez problemu dostaniesz. Prosisz o kabel ethernet, sprzedają to na metry i zakładają końcówki

Opublikowano

1. Prędkość internetu jest zazwyczaj podawana, jako DO np. 100Mb/s, co nie oznacza, że to jest prędkość gwarantowana.

2. Mb/s to nie to samo, co MB/s. Różnica jest spora. 1MB/s to 8Mb/s.

3. Szybkość pobierania nie zależy tylko od twojego łącza, ale też od łącza (i jego obciążenia) serwera, z którego pobierasz dany plik.

4. Wolny internet może być również skutkiem słabej karty sieciowej, lub błędnej jej konfiguracji.

897771404427433574016.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...