Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy gracz więc...

Vilindran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero zaczynam grać w Lol'a więc może jakieś przydatne rady od doświadczonych graczy  ^_^

elsword_raven___signature_by_berserker43

Opublikowano

1.Staraj się na początku,jak zaczynasz,grać defensywnie.

2.Last hituj cs,nie pushuj na siłę.Przyzwoita farma to 70 cs w 10 min,czyli w 20 140 cs.

3.Mamy 3 linie: TOP MID ORAZ BOT oraz jungle

4.Każdy champion sprawuje się tam gdzie ma iść ,na bota chodzi ADC - czyli obrażenia i zasięg go charakteryzuje,support. na topa bardziej tanky,ale też jest teemo itd. na mida magowaie albo assasyni.Meta się zmienia.Wszystko zależy od sytuacji.

5.Kupuj itemy proponowane albo polecam stronę na google : probuilds

6.Zagraj każdym champem aby wiedzieć co może ci zrobić przeciwnik. 

Takie ode mnie.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Więc tak na początek ogarnij o co chodzi z skrótami w lol'u np TOP/MID/BOT/GANK itp w grze mamy do dyspozycji champy które są adc/ad/ap do wyboru mamy masę champów i co tydzień jest nowa rotacja czyli darmowe champy przez tydzień i co tydzień zmienia się ich pula championy możesz kupić za IP które zdobywamy w meczach czyli grach na boty lub graczy od 30lvl czyli maksymalnego otrzymasz dostęp do rankedów ale jeszcze długa droga przed tobą więc tak maksymalna wartość czampa to 6300IP możesz też kupować skiny do postaci chociaż nic one nie dają za realne pieniądze tak zwięźle napisane

Opublikowano

@randomnoob1337 ale rada... dostanie bana i se pogra...

1.Ogarnij skróty

2.naucz się farmić

3.Nie śpiesz sie i nie bij szybko lvla bo jak zaczynasz to nie ma po co (a pózniej brąz)

4.Zmainuj sobie champa mocnego typu katarina 

5.Zbieraj PZ bo ci się przydadzą (Runki, postacie)

ff904a2e.png

Opublikowano

@randomnoob1337 ale rada... dostanie bana i se pogra...

1.Ogarnij skróty

2.naucz się farmić

3.Nie śpiesz sie i nie bij szybko lvla bo jak zaczynasz to nie ma po co (a pózniej brąz)

4.Zmainuj sobie champa mocnego typu katarina 

5.Zbieraj PZ bo ci się przydadzą (Runki, postacie)

jesli nie wlaczy exploitow to sobie moze grac i grac

graj postaciami z mety niczym innym jesli chcesz cos osiagnac

­

Opublikowano

Runki kupuj dopiero po 20 lvlu. Układaj specjalizacje dla np ADC/APC/Tank/OffTank/Support. Opanuj co to są linie oraz jaka postać ma tam iść. Na początkowych poziomach odradzam chodzenia na jugnle ( + jesteś jeszcze nowy, tak więc nie dasz rady ). Naucz się co to farmienie, nie atakuj bezmyślnie minionów tylko staraj się ich dobijać. Nie greeduj jak ... pod wieżą. Pamiętaj aby kupować też pod itemy ( większość nowych graczy zbiera tylko na końcowy item - jest to błąd ) . Pamiętaj o butach oraz trinketach wielu nowych też tego nie robi. Buildy polecam ze strony probuilds np. Pooglądaj lcsy ( kanał RIOT Games ) na twitchu i zobacz jak najlepsi  gracze z kontynentów grają :).

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi  :) , jeżeli czegoś nie ogarnę to tutaj przeniosą się moje pytanie  ^_^

elsword_raven___signature_by_berserker43

Opublikowano

To ja się podepnę. Mam 400 rp i 1450 mieczyków. Co powinienem zrobić z nimi, aby nie żałować wyboru? Kitrać je na koncie i czekać na coś dobrego, czy moze jakiś dopalacz lub bohatera kupić? Dodam, że mam same darmówki i podoba mi się gra Garrenem. Jest to obrońca a ma moc. - Jest może jakaś strona z podziałem na rolę etc. postaci?

Opublikowano

To ja się podepnę. Mam 400 rp i 1450 mieczyków. Co powinienem zrobić z nimi, aby nie żałować wyboru? Kitrać je na koncie i czekać na coś dobrego, czy moze jakiś dopalacz lub bohatera kupić? Dodam, że mam same darmówki i podoba mi się gra Garrenem. Jest to obrońca a ma moc. - Jest może jakaś strona z podziałem na rolę etc. postaci?

Graj tym czym sprawia Ci najwięcej radości z gry oraz umiesz dobrze postacią tą grać. Ja bym na razie te "mieczyki" dokładnie PZ albo IP zostawił i poczekał. Testuj postacie z darmowej rotacji a jeśli Ci się jakaś spodoba oraz chcesz nią grać możesz ją kupić. Co do RP kup sobie najlepiej dopalacz na IP na dni albo zostaw na jakąś okazje, jak będzie jakiś fajny skin, champ w promocji to zawsze możesz kupić.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Jedna rada graj masterem yi poniewaz ta postac jak i nasus trynda, blitzcrank oraz jax zostaly stworzone dla poczatkujacych graczy.

A tak na serio to naucz sie farmic, naucz sie tez skrotow w lolu oraz ogarrnij pare dobrych postaci tylko to jest potrzebne do wygranej :)

Opublikowano

1. Ogarnij skróty w lolu.

2. Zostawiaj sobie kase do jakiegoś 10 lvla lub 15 (jak wolisz) i kup sobie champa którym Ci najlepiej jak dotąd szło.

3. Spróbuj grać Ashe, Teemo, Master lub Malphite, bo to Te postacie są dobre dla początkujących, a nie takie jak wymienil @Raageer bo trynda raczej nie jest postacią dla newbie on jest bardziej do zaawansowanych prędzej.

4. Nie kupuj run, do czasu aż nie odblokujesz 3 kręgu, jeśli wcześneij kupisz runy z słabszych, tylko stracisz kase.

5. Jeśli widzisz kogoś kto gra postacią która ty zwykle grasz i nią wymiata, skopiuj jego itemy :D

6. Nie flejmuj itp.

To chyba tyle jak narazie ;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

1. Ogarnij skróty w lolu.

2. Zostawiaj sobie kase do jakiegoś 10 lvla lub 15 (jak wolisz) i kup sobie champa którym Ci najlepiej jak dotąd szło.

3. Spróbuj grać Ashe, Teemo, Master lub Malphite, bo to Te postacie są dobre dla początkujących, a nie takie jak wymienil @Raageer bo trynda raczej nie jest postacią dla newbie on jest bardziej do zaawansowanych prędzej.

4. Nie kupuj run, do czasu aż nie odblokujesz 3 kręgu, jeśli wcześneij kupisz runy z słabszych, tylko stracisz kase.

5. Jeśli widzisz kogoś kto gra postacią która ty zwykle grasz i nią wymiata, skopiuj jego itemy :D

6. Nie flejmuj itp.

To chyba tyle jak narazie ;)

Patrząc na twój 5ty punkt, to ludzie zapierdalali by na 10-15lvlu ap tryndą, bo ja się nudziłem i na noob koncie na euw latałem i kosiłem ;d

Ogólnie:

1. Naucz się farmić(możesz zacząć custom, solo bez botów, potem jak ci bedzie dobrze szło to mozesz dodac 1 bota, a potem pojsc na botlane z 2 botami)

2. Naucz się grać na każdej linii, "wymasteruj" sobie z 2 linie, naucz się też grać postacią na każdą linię i wybierz sobie mainy

3. Nie rozpierdol 400rp, zostaw sobie na jakiegoś skina

4. Staraj się trzymać mety ;)

Opublikowano

Top- Górna linia

Mid- Środkowa lina

Bot- Dolna linia

Jungla-Do jungli chodzi jjungler (nie wiem jak bardziej wytłumaczyć) ale na pierwszych lvl nie ma junglerów.

Gank- (też bardziej w póżniejszych lvl) Ktoś ci gankuje linie czyli pomaga. Powiedzmy Mag z mida idzie zgankować bota czyli Osoba z mida idzie na bota by pomóc zabić przeciwnych bohaterów z bota.

Adc- ADcarry osoba która idzie na bota

Support- Osoba która idzie też na bota ale nie farmi oddaje farme swojemu ADC i pomaga zabijać przeciwników.

Red- Buff który jest w dżungli osoba która go zabije dostaje na dany czas (nie wiem jak to nazwać) moc która daje slow osobie któa dostanie auto atacck od osoby która ma reda i podpala go na jakiś czas

aa-Auto atacck-auto atakowanie

slow-Zmniejszenie prędkości ruchu

uciszenie(ang-silence)-osoba która ma na sobie uciszenie nie może użyć swoich skilli

Skill-Super moce bohatera które są pod klawiszami q,w,e,r

Za wszystkie błędy ortograficzne przepraszam bo mam wade wymowy i tak to jest :P

Opublikowano

1. Farma, dobijaj creepy (potworki)

2. Naucz sie skrótów ss ty itp.

3. Runy rób od 20 lvla

4. Ogarnij jakieś guidy do championow, najlepiej z solomid lub lolpro

Opublikowano

1.Ogarnij skróty

2. zagraj każdym typem postaci i zobacz czym ci najlepiej idzie najwiecej radosci sprawia.

3.Runy od 20 lvl z 3 kręgu, 1 i 2 krąg run jest słaby i nie opłacalny.

4.Nie pisz zbędnych komentarzy.

5.Zobacz buildy do champow jakimi grasz na stronach takich jak np: LoLking.

6. Od 12 lvl najlepiej bierz te dwa skille Błysk i podpalenie a przed 12 to polecam podpalenie i heal lub wyczerpanie.

7.Naucz się Last Hitowac minionki.

8.Nie flejm itp bo mg cię rapotynąć i jak ileś tam tych raportow uzbierasz mozesz dostac bana.

I to by było chyba na tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...