Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwny problem z karta graficzna?

Marcio113

Pytanie

Opublikowano

Witam, mialem sobie karte graficzna RADEON 6850 HD, wszystkie gry mi smigaly calkiem ladnie, ogolnie bylem zadowolony. Do czasu kiedy spalilo mi sie chlodzenie w niej i zostalem zmuszony oddac karte na gwarancje. Po miesiacu przyszla moja nowa karta, ktora (jak zapewnial sprzedawca w komputroniku) jest 30-40% lepsza niz jej poprzedniczka. Model to MSI RADEON R7 200 OC. W tym momencie zaczely sie klopoty, dla przykladu Minecraft dzialal na poprzedniej karcie w 80 FPS, na nowej w 10-10... Fifa 13 klatkuje. Sterowniki sa najnowsze, przeinstalowywane 2 razy. Prosze pomozcie mi bo nie wiem co z tym juz zrobic, myslalem o postawieniu systemu na nowo, nie wiem czy to cokolwiek pomoze. Powiedzcie mi prosze czy to wina karty, czy moze nie wspoldzialajacych z nia innych podespolow. Licze na Wasza pomoc, z gory dziekuje! :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze - nie kupuj w komputroniku. Nigdy. Niczego. :)

Po drugie zobacz jaka to dokładnie karta, bo nie ma karty R7 200. Są modele: R7 240, R7 250, R7 250x, R7 260x i R7 265.

Jeżeli to będzie model R7 240, albo R7 250, to mam dla Ciebie złe wieści, bo te karty są słabsze od HD 6850.

Sterowniki instalowałeś z płyty czy z internetu? Zawsze instaluj te z internetu, bo są aktualne.

A jeżeli karta jest z tych lepszych, to możliwe, że uszkodzona i znowu będziesz musiał pojechać do ekspertów z komputronika.

Opublikowano

R7 260 rzeczywiście jest lepsza od HD 6850, więc problem jest raczej po stronie karty. Skoro masz taką możliwość to idź do serwisu i powiedz co jest nie tak, może od razu wymienią na nową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...