Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pixelmon - opłaca się czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zadać kilka pytań dot. servera typu "pixelmon".

Jest to oczywiście server z modyfikacją Pixelmon, dodający do gry Pokemony.

Tutaj mam kilka pytań dot. tego typu serwerów:

1. Czy jest dużo tego typu serwerów?

2. Czy według was, dużo osób grałoby na tego typu serwerze.

Mam pewne plany co do tego typu servera, ale jeszcze myśle :D

Proszę o odpowiedzi

Pozdrawiam

PS. Nie wiem , czy dobry dział, jeżeli nie, proszę przenieść

Opublikowano

Powiem ci, że ostatnio jest kilka serwerów, lecz wszystkie są robione na rzekomy odpier**l . Uwielbiam te modyfikacje, lecz nie wierzę w to jak można zepsuć takie coś.

Jeśli masz już zamiar robić serwer z kieszonkowymi stworkami, to nie rób go na siłę oraz nie wciskaj do VIP byle jakiego bubla i nie utrudniaj życia graczom. nie na widzę, gdy VIP dostają te swoje sraj-zestawy i denerwuje mnie to. Generalnie jeśli masz robić kolejny bubel to ja dziękuje, lecz jeśli chcesz pomocy, to pisz.

Opublikowano

Jak dla mnie nie opłaca się gdyż takie serwery po prostu już są..

Zrób lepiej coś własnego oryginalnego na normalnym minecraft.

Tworzenie takich samych serwerów to jak tworzenie takich samych firm.

Stwórz np: minigre typu gry Smite

Opublikowano

Powiem ci, że ostatnio jest kilka serwerów, lecz wszystkie są robione na rzekomy odpier**l . Uwielbiam te modyfikacje, lecz nie wierzę w to jak można zepsuć takie coś.

Jeśli masz już zamiar robić serwer z kieszonkowymi stworkami, to nie rób go na siłę oraz nie wciskaj do VIP byle jakiego bubla i nie utrudniaj życia graczom. nie na widzę, gdy VIP dostają te swoje sraj-zestawy i denerwuje mnie to. Generalnie jeśli masz robić kolejny bubel to ja dziękuje, lecz jeśli chcesz pomocy, to pisz.

Powiem ci tak: sam jestem programistą i ostatnio mam chrapke na jakiś porządny server pixelmon. Plan zakłada nie wprowadzania vipow i svipow, bo jak mówisz, na tego typu serwerze byłoby to na sile. Jedynie dotacje i np. Kasa. Wszystko resztę należałoby zdobyć samemu. Po za tym mam bardzo oryginalny pomysł na usprawnienie gry, ale o tym narazie sza :) (jak chcesz, to mogę ci napisać na pw). Mam nadzieje, że pomysł wypali

@Qwant1

Dobra, tyle że serverow z mini grami też jest juz od groma, tylko malo serwerów z modami.

Opublikowano

Nie mam zamiar tego robić na "odpier***". Ostatnio stałem się pasjonatem serii pokemon, więc zrobie ten server tak, jak ja bym chciał, żeby być, a staram się wzorować na sposobie gry w  Pokemon X/Y + Serial (dosłownie). Mam nadzieje, że będę miał poparcie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...